• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Hej dziewczyny :)
Ja się trochę wyłączyłam, przyznam szczerze te upały mnie wykańczają.
Wczoraj wróciłam do pracy po tygodniu chorobowego, po pracy odebrałam dziecię ze żłoba a potem stałam do wieczora przy garach i gotowałam zdrowe jadło, z którego już nic praktycznie nie zostało.
Pojutrze wizyta! Będzie 7+4. Te 3 tygodnie szybko mi zleciały. Teraz niech te 5 tygodni szybko zleci do zakończenia I trymestru.
Mdłości dalej brak, czasem coś tam delikatnie jak coś zjem to mnie zmuli ale to bardzo rzadko i nie nazwałabym tego takimi mdłościami jakie miałam w ciąży z synkiem. Jeśli tak zostanie do końca ciąży to rzeczywiście będzie super.
W pracy z powrotem wróciło do mnie zmęczenie i senność 😴

Dobrego dnia dla każdej z Was i udanych wizyt!

reklama
Dostałam wczoraj skierowanie na badania, po wejściu na stronę labolatoria chciałam sprawdzić ile by mnie to kosztowało…. Masakra, 413zl o ile dobrze wpisałam badania ze skierowania (bez grupy krwi, bo mam już krewkarte)
Ja na szczęście mam Medicover z pracy i udało mi się w ramach mojego pakietu dostać drugie skierowanie na te badania 🫣 teraz mi się przypomina, ze strasznie droga ta ciaza 😅

Dostałam wczoraj skierowanie na badania, po wejściu na stronę labolatoria chciałam sprawdzić ile by mnie to kosztowało…. Masakra, 413zl o ile dobrze wpisałam badania ze skierowania (bez grupy krwi, bo mam już krewkarte)
Ja na szczęście mam Medicover z pracy i udało mi się w ramach mojego pakietu dostać drugie skierowanie na te badania 🫣 teraz mi się przypomina, ze strasznie droga ta ciaza 😅
ja ostatnio za badania I trymestru zapłaciłam całe 605 zł, a podobnie jak u Ciebie nie robiłam oznaczenia grupy krwi 🤷🏻‍♀️

ja robilam coombsa, wszystkie tarczycowe, mordologie, toxo i ferrytyne, 450 zł. 🤦‍♀️ A teram mam zrobić te wszystkie zakaźne, HIV, kiła itp i nie wiem, co tam jeszcze, to pewnie wyjdzie drugie tyle. 🤷‍♀️

Nie było mnie i raczej będę tu mało bo nie mam czasu wchodzić na forum. Wczoraj 14dpt i beta 1859 💪 w poniedziałek mam wizytę w klinice potwierdzającą ciążę no i od wczoraj dzwonię po przychodniach gdzie chciałabym prowadzić ciążę i doznałam szoku... W jednej od grudnia a w drugiej najpierw na wizyte prywatną do tego lekarza (terminy na październik) a później dopiero na NFZ... Więc umówiłam się prywatnie ale z pakietu PZU. Wizyty darmowe ale badania krwi płatne.. Dzisiaj mam 4+6 i udało mi się umowic na wizyte 💪

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry