• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowe mamy 2024

dokładnie tak wygląda pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem. To będzie około 6+2 czy coś koło tego, mam identyczne zdjęcie z poprzedniej ciąży. Dziwne,,co ten lekarz powiedział,, dal jakis opis wizyty? Ja zawsze dostaje, grubość endo, jajniki, wielkoscnpecherzyka, zarodka itp.

reklama
mozna owoce jesc, trzeba pilnowac godzin posilkow i jesc odpowiednie ilosci i rodzaje weglowodanow na kazdy posilek, ale to rozpisze Ci lekarz. u mnie leczenie zaczelo sie od diety cukrzycowej, to byla taka gora jedzenia, ze nie bylam w stanie tego przejesc, a przez pierwsze kilka tyg chudlam 🤯 pozniej mialam wlaczone male dawki insuliny, bo caly czas mialam podwyzszona glikemie na czczo. Ogolnie nie ma sie czego bac, o ile nie masz jakichs mocno rozchwianych poziomow glikemii to bedzie ok, tylko troche zycie pod jedzenie bedziesz miala podporzadkowane i tyle
Właśnie sobie czytam na ten temat.No nie dziwię się w sumie,że chudłaś ja to samo sobie pomyślałam.No bo to w sumie taka dieta prawie jak na redukcji,dużo zieleniny i ziarna tylko pewnie proporcje trochę fajniejsze.Jak byłam na redukcji to 70%zielenina 30%białka i jesz ile chcesz.2 tygodnie i -6kg ale odpuściłam bo zaraz były święta 😂😂😂i miałam po tym mega rewolucje żołądkowe.Generalnie dla mnie to trochę było męczące ,że musiałam poświęcać na to więcej czasu i planować te posiłki.Jakoś mi się po prostu nie chce takich rzeczy robić 🤷😅ale teraz będę musiała dla dobra dzidzi i swojej wagi.Nie mogę tym razem zrobić z siebie takiego potwora haha.chociaż o nowe rozstępy mniej się martwię.Po moich piersiach teraz nawet nie widać ,że w ciąży jestem.Wtedy zaczeły mi rosnąć zanim dowoedziałam się o ciąży.Śmiałam się że dojrzewam jeszcze 😂😂😂do tej pory prodawki na pół piersi,ale już się tym nie przejmuję tak jak kiedyś 💁😅

Ja też wątpie ,że uda mi się całą ciąże przejechać bez snikersa czy milki 🙈a kwaśne żelki mniam
Moja koleżanka coś słodkiego jadła w ramach obiadu np i było ok 🙂 po prostu trzeba wybadać 😀
Znowu inna (obydwie rodziły w czerwcu) miała problem z cukrem na czczo i nawet przy insulinie nocnej rano miała 110-115... Lekarz był zdziwiony, że nie działa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry