No moim zdaniem,jak opisu nawet nie dała tylko zdjęcie to coś nie teges.Myślę że prędzej np na NFZ to sam opis mogą dać.Ale samo zdjęcie? jakoś dziwnieZnajoma ja polecała z całego serca. Bo 2 ciąże jej prowadziła.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No moim zdaniem,jak opisu nawet nie dała tylko zdjęcie to coś nie teges.Myślę że prędzej np na NFZ to sam opis mogą dać.Ale samo zdjęcie? jakoś dziwnieZnajoma ja polecała z całego serca. Bo 2 ciąże jej prowadziła.
Trzeba być dobrej myśliOk, to może słabszy dzieńidź na kontrolę i będzie dobrze
![]()
dostosować, aby wynik bul dobry i gin się nie czepiał.No właśnie u każdego inaczej, trzeba sobie dostosować![]()
no ale jak można mówić, że puste jajo, jak widać przecież, że nie puste?!? Poszłabym gdzie indziej jak najszybciej, abyś się nie stresowała już i niech ktoś zbada, znajdzie serduszko dziecka, bo ono już jest tylko nie zawsze udaje się uwidocznic, i określi wiek ciąży na podstawie usg.Znajoma ja polecała z całego serca. Bo 2 ciąże jej prowadziła.
ja w pierwszej ciąży jakoś na początku wizyt dostałam skierowanie na badanie i wyszła glukoza 107. Poszłam do diabetologa i tam się dowiedzialam że to już się traktuje jak cukrzyca ciążowa i nie robi się krzywej. Kazała mi mierzyć cukry i wyszło, że tylko na czczo mam lekko podwyższony. Dostałam insulinę na noc. Mierzyłam 4x cukier i co jakiś czas miałam dodawane kilka jednostek insuliny ale to normalne z wiekiem ciąży. W momencie porodu brałam 24j chyba więc nie jest źle. No i o dziwo mówiła, że mogę jeść wszystko bez ograniczeń. Wiadomo w granicach zdrowego rozsądku ale bez diety.Moja koleżanka coś słodkiego jadła w ramach obiadu np i było okpo prostu trzeba wybadać
Znowu inna (obydwie rodziły w czerwcu) miała problem z cukrem na czczo i nawet przy insulinie nocnej rano miała 110-115... Lekarz był zdziwiony, że nie działa.
Ja do porodu brałam 14 j., zaczynałam chyba od 2ja w pierwszej ciąży jakoś na początku wizyt dostałam skierowanie na badanie i wyszła glukoza 107. Poszłam do diabetologa i tam się dowiedzialam że to już się traktuje jak cukrzyca ciążowa i nie robi się krzywej. Kazała mi mierzyć cukry i wyszło, że tylko na czczo mam lekko podwyższony. Dostałam insulinę na noc. Mierzyłam 4x cukier i co jakiś czas miałam dodawane kilka jednostek insuliny ale to normalne z wiekiem ciąży. W momencie porodu brałam 24j chyba więc nie jest źle. No i o dziwo mówiła, że mogę jeść wszystko bez ograniczeń. Wiadomo w granicach zdrowego rozsądku ale bez diety.
no tak, trzeba patrzec na IG, ja glownie jablka, maliny jadlam, takie rzeczyZależy też jakie owoce, najgorsze są oczywiście te słodkie, czyli banany, winogrona, śliwki, resztę w rozsądnych ilościach można przed 18
Ja największy problem, to mam z mąkązjem pierogi i wywala cukier ostro, więc oczywiście jak teraz nie mogę, to chodzą za mną naleśniki i makaron
![]()
to troche dziwna praktyka tego diabetologa, dieta jest przy cukrzycy bardzo wazna, zwlaszcza ilosc i rodzaj weglowodanow, regularnosc posilkow …ja w pierwszej ciąży jakoś na początku wizyt dostałam skierowanie na badanie i wyszła glukoza 107. Poszłam do diabetologa i tam się dowiedzialam że to już się traktuje jak cukrzyca ciążowa i nie robi się krzywej. Kazała mi mierzyć cukry i wyszło, że tylko na czczo mam lekko podwyższony. Dostałam insulinę na noc. Mierzyłam 4x cukier i co jakiś czas miałam dodawane kilka jednostek insuliny ale to normalne z wiekiem ciąży. W momencie porodu brałam 24j chyba więc nie jest źle. No i o dziwo mówiła, że mogę jeść wszystko bez ograniczeń. Wiadomo w granicach zdrowego rozsądku ale bez diety.
Takie najlepsze. Ja zaraz też będę robićA tymczasem, domowe zapiekanki.![]()