• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny macie już widoczne brzuszki? Nie potrafię zrozumieć jak do tego doszło, ale kończę 11 tydzień a mam brzuch jak w 6 miesiącu w pierwszej ciąży 😳 jestem przerażona, poważnie. Tym bardziej, że jeszcze nikomu się nie chwaliliśmy, a ciuchów maskujących brzuch zaczyna brakować… 🙈
Już troszkę może być widać brzuszek , zwłaszcza jeśli to kolejna ciąża jednak w większości to wzdęcia.Narządy się ściskają a jak się zje to żołądek i jelita się wypełniają jedzeniem i gazami.Ja biorę Espumisan i trochę się brzuch zmniejsza dzięki temu bo od razu ten gaz zaczyna się " ulatniać" 😅😆ale taka już nasza natura ciężarnych.Dzidzia jest malutka a macica w 11 jest może wielkości grejpfruta,więc tego ciążowego brzucha jest na razie niewiele 🙂

Już troszkę może być widać brzuszek , zwłaszcza jeśli to kolejna ciąża jednak w większości to wzdęcia.Narządy się ściskają a jak się zje to żołądek i jelita się wypełniają jedzeniem i gazami.Ja biorę Espumisan i trochę się brzuch zmniejsza dzięki temu bo od razu ten gaz zaczyna się " ulatniać" 😅😆ale taka już nasza natura ciężarnych.Dzidzia jest malutka a macica w 11 jest może wielkości grejpfruta,więc tego ciążowego brzucha jest na razie niewiele 🙂
po wcześniejszych ciążach wszystko w brzuchu już jest porozciągane, poza tym organizm już wie ile miejsca dziecko potrzebuje i od razu robi przestrzeń 😁

reklama
Też chętnie pozbyłabym się kilku kg 😁
No ja nawet bardzo czuje się nieswojo sterydy przed ciaza dodały mi kilogramów, żarcie oczywiście tez, aptetyk się wzmógł. Porcje obiadowe po sterydach zdecydowanie się zwiększyły. Ale o chudnięciu pomyśle za kilka miesięcy, teraz staram się zdorow odżywiać. Choć czasem wskoczy coś nie zbyt zdrowego ale pysznego 😅

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry