reklama

Kwietniowe mamy 2025

Dzień dobry dziewczyny.
Widzę, że w Polsce to chyba jakiś sezon chorobowy się zaczął patrząc po ilości ile z Was teraz coś złapało 🤧.
Pamiętajcie, że czasem jak trzeba to nie ma co zwlekać i lepiej coś zabrać dla dobra maluszka. Odpukać w niemalowane moje jeszcze nic nie przyniosły ze szkoły i oby tak zostało. Znając jednak życie wiemy, że to może być wszystko. Ja brałam antybiotyk w ciąży bo już nie było wyjścia. Miałam obustronne zapalenie płuc i przez kaszel doszło do złamania żeber. Najgorszemu wrogowi tego w ciąży nie życzę. Płakałam z bólu przez wiele tygodni. Dlatego pamiętajcie lepiej zwalczać póki jeszcze się da bez bardziej inwazyjnych metod niż dopuścić do czegoś gorszego.

Ja w piątek chcę już poinformować starszaki o maluchu w brzuchu. Niestety nie da się już ukrywać kiedy ciągle wymiotuję i zapewne sami się mogą już domyślać. Zastanawiam się tylko jak to ugryźć jakoś fajnie 🤔
Może macie jakieś pomysły?

Jeszcze żadna ciąża nie była chyba aż tak męcząca. Wszystkie moje ulubione rzeczy do jedzenia i picia są teraz najgorsze. Zasypiam dosłownie na stojąco. A to ledwo 11 tydzień + 😓
Pozostaje liczyć na cud drugiego trymestru 😅

Mam nadzieję, że znosicie ciążę lepiej niż ja.
Miłego dnia dziewczyny 🙂

reklama
Dzień dobry dziewczyny.
Widzę, że w Polsce to chyba jakiś sezon chorobowy się zaczął patrząc po ilości ile z Was teraz coś złapało 🤧.
Pamiętajcie, że czasem jak trzeba to nie ma co zwlekać i lepiej coś zabrać dla dobra maluszka. Odpukać w niemalowane moje jeszcze nic nie przyniosły ze szkoły i oby tak zostało. Znając jednak życie wiemy, że to może być wszystko. Ja brałam antybiotyk w ciąży bo już nie było wyjścia. Miałam obustronne zapalenie płuc i przez kaszel doszło do złamania żeber. Najgorszemu wrogowi tego w ciąży nie życzę. Płakałam z bólu przez wiele tygodni. Dlatego pamiętajcie lepiej zwalczać póki jeszcze się da bez bardziej inwazyjnych metod niż dopuścić do czegoś gorszego.

Ja w piątek chcę już poinformować starszaki o maluchu w brzuchu. Niestety nie da się już ukrywać kiedy ciągle wymiotuję i zapewne sami się mogą już domyślać. Zastanawiam się tylko jak to ugryźć jakoś fajnie 🤔

Jeszcze żadna ciąża nie była chyba aż tak męcząca. Wszystkie moje ulubione rzeczy do jedzenia i picia są teraz najgorsze. Zasypiam dosłownie na stojąco. A to ledwo 11 tydzień + 😓

Miłego dnia dziewczyny 🙂
W jakim wieku dziecko?
Ja kupilam książeczki o rodzeństwie, grę planszowa i włożę do prezentu zdjęcie z usg. Tez chcemy juz po czwartkowej wizycie powiedzieć synkowi.

O, ja tak miałam 4 lata temu ze szwagierką - ona miała rodzić miesiąc po mnie, ale urodziła wcześniaka dokładnie w dacie mojego porodu, za to ja 5 dni później 😁 I ten wcześniak bardzo szybko przerósł moją córcię 😁
Między siostry córka , a moim synem jest okolo3 tygodnie różnicy .. a wagowo to mój jest cięższy o 3 kg i ma prawie 10 cm więcej wzrostu . Każdy mówi , że wygląda prawie jak 2 letnie dziecko 🤣🤣

Dzień dobry dziewczyny.

Miłego dnia dziewczyny 🙂
Mnie też ta ciąża wykańcza najbardziej. W żadnej nie miałam takich mdłości, tak wczesnego drętwienia nadgarstków i skurczu łydek.
Najważniejsze, że w dzidziuś prawidłowo rośnie.

Nie martw się na zapas. Wiem jak bardzo ta niewiedza potrafi wykończyć człowieka.
Założyłaś konto na my pregnancy notes?
Brak objawów w wielu przypadkach jest zupełnie normalny. Szczerze zazdroszczę każdej która przechodzi ciążę bezobjawowo.
Dopóki nie dzieje się nic złego staraj się nie denerwować. Stres to ostatnie czego maluch teraz potrzebuje.

@Adziorek$ @Kami.La
Gratulacje. Witamy na pokładzie 🙂

Dziewczyny to ciągnięcie to i do samego końca ciąży może być.
Wszystko w środku rośnie i o ile dzidziuś może być jeszcze mały to sama macica w 10 tygodniu ma jakieś 10-15cm. Później będzie jeszcze gorzej 🫣

@Tinulka @KolorowaCzerń wspaniałe wieści dziewczyny. Sama się nie mogę doczekać swojej piątkowej wizyty 🥹
A najchętniej to chciałabym już być w bezpiecznym momencie tuż przed rozwiązaniem bo strach to chyba do samego końca będzie mi towarzyszył.

Miłego wieczoru dziewczyny 🙂
Położna mi założyła Badger Notes, ale nawet z wizytami położnej są cyrki bo miała przyjść do mojego domu w ubiegły poniedziałek, przesunęli to na piątek, z rana w piątek zadzwonili że na przyszły piątek a w aplikacji było że czwartek. To dostosowałam swój grafik w pracy pod tą wizytę a w niedzielę napisali mi smsa o 22 czy w poniedziałek bym mogła 🤦🏼‍♀️ ale ostatecznie został ten czwartek

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry