• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kwietniowe mamy 2025

reklama
Ja cały weekend przeleżałam w piżamie
Dziś wizyta na 18:00
Dziś mam 8+1 tyg to moja druga wizyta zobaczymy jak tam w brzuchu

U mnie ogólnie narazie nic nie widać pomimo 3 ciąży ale miałam brzuszek robiony więc mega płaski i naciągnięty jest dlatego chyba narazie udaje mi się zatuszować krągłości

U mnie objawy lekko się uspokoiły już dziś nie miałam nudności i nawet trochę kawy się napiłam tak tęskniłam… za nią
Ja znowu mam pozostałości po poprzedniej ciąży i też na razie nie widać niczego nowego, więc po wyglądzie nikt neo jestem w stanie określić, że ktoś tak sobie w moim brzuchu mieszka 🙈

Moja pierwsza wizyta w czwartek, to będzie 7+1 i martwię się że nic nie usłyszę 😕 Ale już dłużej nie wytrzymam w niepewności bez wizyty u lekarza więc co będzie to będzie 🙂
Ja mam jutro krzywą cukrową i wiele innych badań.
Na sama myśl o wypiciu glukozy już mi niedobrze.
Kochana spróbuj sobie kupić glukozę cytrynową lub najlepiej cytryna mięta. Ja nie lubię słodkiego i tych smaków ale jakimś cudem zawsze jak badałam krzywą wypiłam bez skrzywienia 😬

@zoeva a, @Mamakingi15 kupiłam glukozę cytrynową. Ale ja jaką nie piję to mam straszny odruch wymiotny i późnej cały dzień chodzę jak na haju.

No ja już dziś wiem że będę miała cukrzyce ciążową, jestem pod monitoringiem glukozy i poza ciąża mokre wyniki na czczo są 91-94, więc jutro cud się neo sranie i nagle cukier mi nie spadnie.
Dodatkowo w tym roku miałam już krzywą cukrową jakoś na początku roku i wyniki po1 h były na samej granicy a po 2 h były za wysokie

Ja tak stwierdzam , że my kobiety mamy przerąbane . Facet dowiedział się o ciąży i super . Tyle . Koniec tematu 😅 jesteś w ciąży.
A my … bety , badania , ciągły stres czy wszystko okej . Tu nas coś zaboli , zakuje to już panika , czy wszystko okej .
Oooh 😅🫣

Ja tak stwierdzam , że my kobiety mamy przerąbane . Facet dowiedział się o ciąży i super . Tyle . Koniec tematu 😅 jesteś w ciąży.
A my … bety , badania , ciągły stres czy wszystko okej . Tu nas coś zaboli , zakuje to już panika , czy wszystko okej .
Oooh 😅🫣
też tak myślę w zasadzie ich życie nawet się nie zmieni tylko nasze i pod każdym względem …

reklama
Czyli masz betę powyżej 1000 i lekarz nie widział pęcherzyka w macicy i kazał czekać na krwawienie?
Koniecznie zrób betę, jak dalej jest na plusie to koniecznie zgłoś się do szpitala. Ja jestem w podobnej sytuacji i codziennie chodzę na usg i co dwa dni badam betę bo boję się ciąży pozamacicznej
A jak po Twoich badaniach? Byłam u innego lekarza i dalej nic. Totalnie nic niewiadomo. Nie ma nigdzie pęcherzyka. Dostałam receptę na duphaston i albo pomoże urosnąć pęcherzykowi, gdziekolwiek jest, albo dostanę krwawienie po nim. Więc dalej nic nie wiem. Czas , czas, czas

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry