Klaudzia
Fanka BB :)
O proszę, ja przeszłam już wszystkie badania na toxo, różyczka, hiv, itd ale o krzywej cukrowej nic nie mówił, a na ten moment 8+6Na pierwszej wizycie .. gdzie według USG był to 6 tydzień ciąży .
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
O proszę, ja przeszłam już wszystkie badania na toxo, różyczka, hiv, itd ale o krzywej cukrowej nic nie mówił, a na ten moment 8+6Na pierwszej wizycie .. gdzie według USG był to 6 tydzień ciąży .
Mi dziś na te wszystkie badania pobierali krew .O proszę, ja przeszłam już wszystkie badania na toxo, różyczka, hiv, itd ale o krzywej cukrowej nic nie mówił, a na ten moment 8+6
Mi od razu w 8 TC ale ja w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową prowadzoną na insulinie.W którym tygodniu zlecili wam krzywą cukrową?
Właśnie mam taką samą sytuacje. Może dlatego, że glukoza jest w porządku, to na razie nie ma sensu badania krzywej cukrowejJa miałam tylko badanie glukozy , wyszło mi 82. Nic mi nie mówiła o krzywej jeszcze .
ja w poprzedniej cukrzyca, przytyłam sporo i jeszcze nie zdążyłam zrzucić więc i BMI wysokie, ale cukier na czczo wyszedł 88 i nie dostałam jeszcze skierowania, ale zakładam żeWłaśnie mam taką samą sytuacje. Może dlatego, że glukoza jest w porządku, to na razie nie ma sensu badania krzywej cukrowej
ja w poprzedniej cukrzyca, przytyłam sporo i jeszcze nie zdążyłam zrzucić więc i BMI wysokie, ale cukier na czczo wyszedł 88 i nie dostałam jeszcze skierowania, ale zakładam że
będą się przyglądać cukrowi przy każdym pobieraniu krwii i jak cokolwiek tam się zaświeci to wlepia krzywą. na na wszelki wypadek jestem cały czas na diecie z niskim IG
jestem na tej diecie od poprzedniej ciąży w sumie. byłam u kilku gin i żaden mi nie kazał jeszcze robić krzywej, dobrze że mówisz bo coraz częściej widzę że ci lekarze są wszyscy gowniani, a ciężko samemu wszystkie wytyczne mieć w małym palcu.Jeżeli miałaś w poprzedniej ciąży cukrzycę ciążową i poinformowałaś o tym lekarza to zgodnie z zaleceniami powinnaś mieć krzywą wykonana w I trymestrze nawet przy prawidłowym cukrze na czczo
Tym bardziej, że będąc na wszelki wypadek na diecie z niskim IG nie wiesz jak naprawdę jest bo nie podchodzisz do badania prawidłowo.
Chyba że do tego mierzysz cukier 4 razy dziennie i generalnie robisz wszystko tak jakbyś te cukrzycę miała. Bo w takim wypadku nie wyłapiesz np skoków które są pod koniec ciąży i są szkodliwe i dla matki i dla dziecka.
a miałam takiego wędzonego w zamrażalce to pomyślałam, że zjem. Chodzi pewnie o rodzaj wędzenia. Tych wędzonych na zimno nie powinno się jeść. Ja przemroziłam tego łososia to myślę, że wybiłam tym groźne mikroorganizmy. Do tego był to kawałek z większej porcji co już jadłam przed ciążaTo można jeść łososia w ciąży?wszędzie czytałam, że nie