Tinulka
Moderator
Moją córka urodzona w 38 TCCzyli co ma być, to będzie!
Moja córka urodziła się tydzień przed terminem, więc zobaczymy jak będzie teraz…
Syn w 37 TC.
Też jestem ciekawa jak będzie tym razem.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Moją córka urodzona w 38 TCCzyli co ma być, to będzie!
Moja córka urodziła się tydzień przed terminem, więc zobaczymy jak będzie teraz…
co lekarz to inne terminy widzęCzyli co ma być, to będzie!
Ja mam doświadczenie jedynie z SN i to ekspresowym (20 min na sali porodowej, ledwo zdążyłam do szpitala z rozwarciem 10 cm, więc o epiduraku kogł zapomniećA powiedzcie mi jaki poród preferujecie?
Córkę rodziłam CC, syna SN i powiem Wam że jak dla mnie powrót do sprawność po porodzie SN był dużo łatwiejszy.
Moja córka tydzień przed , a syn tydzień poCzyli co ma być, to będzie!
U mnie poród 36+1 ale może się tym razem uda być kwietniowka jednakMoją córka urodzona w 38 TC
Syn w 37 TC.
Też jestem ciekawa jak będzie tym razem.
ja mam 36 lat a w styczniu bede miala 37....Podobnie jest w Norwegii - może nie tak, że nikt się mną nie interesuje, bo założono mi kartę, zrobiono badania krwi ale na USG muszę czekać do pierwszego „prenatalnego” USG. Jest opcja oczywiście prywatnie - ale nie ma tutaj wielu prywatnych klinik, musiałabym jechać do Oslo o to w godzinach pracy, a w pracy jeszcze nikt nie wie, więc trochę zamieszani- z tym…
Poza tym jakoś bardzo spokojnie podchodzę do tej ciąży, przyzwyczaiłam się te do funkcjonowania norweskiej służby zdrowia (woda i świeże powietrze jesli czujesz się źle, ewentualnie Paracet), wiec pozostaje mi czekac…
Staram się nadrabiać Wasze wpisy - widziałam, że większość z Was pisała kilka słów o sobie.
Ja mam 35 lat (jestem najstarsza?), tak ja pisałam 5.5 letnia córkę, pracuje w klinice stomatologicznej, a w wolnym czasie uwielbiam aktywność fizyczna i podróże.
Mieszkamy w malowniczej wiosce w otoczeniu gór i jezior w Norwegii, w tamtym roku przeprowadziliśmy się do większego domu z pięknym ogrodem, więc generalnie bardzo pasuje to, że pojawi się nowy członek rodziny, choć nie było tego w planach![]()
ja naturalny u mnie porody sa mega szybkie i chyba najlepiej ich wspominam niz cala ciazeA powiedzcie mi jaki poród preferujecie?
Córkę rodziłam CC, syna SN i powiem Wam że jak dla mnie powrót do sprawność po porodzie SN był dużo łatwiejszy.
ja mam 36 lat a w styczniu bede miala 37....
tez jakos spokojnie podchodzę do tej ciazy chyba dlatego ze to moja 3 (corka 15lat, syn 6lat) a ta ciaza byla totalnie nie planowana ...
tez skonczyliśmy budować dom i niedawno sie wprowadziliśmy a teraz sie okazuje ze braknie nam 1 pokoju hahahhahah