reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Ja wczoraj byłam na weselu, mega się wybawiłam, byliśmy aż do 5 rano :D
Dzisiaj za to niedziela leniwa i jeszcze dopiero niedawno wróciliśmy do domu, bo wesele było w naszym rodzinnym mieście. Dużo emocji w ten weekend. Jutro wizyta, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze 🩷
A jeśli chodzi o obowiązki domowe to jestem Wdzięczna mojemu mężowi bo praktycznie on wszystko ogarnia. Może nie do końca tak jak bym chciała ale już nie będę marudzić

3 minuty na prenatalne ? 🤯
No może z 5, ale lekarz tylko podawał tej asystentce wymiary w ekspresowym tempie, do mnie nic nie powiedział a jak zapytałam, czy jest ok, to powiedział, że podsumowanie badania przyjdzie mailem, więc... xD Strasznie byłam wkurzona, a że to już była końcówka tego sensownego terminu na prenatalne, to nie zdążyłabym się zapisać nigdzie indziej. Na szczęście mój gin mi wtedy zrobił dokładniejsze badanie, choć on nie ma uprawnień do robienia prenatalnych.

Zazdroszczę. Ja pierwszy raz byłam na takim badaniu i byłam po prostu w szoku. To szło taśmowo, 3 minuty i następna
Masakra. I on dostanie taka sama kasę co mój robiąc 30min albo dłużej jak potrzeba. Gdzie wszystko opowiada co mierzy itd. Chociaż chyba drugie prenatalne ze starszą zrobił w 15 min bo tak współpracowała. To na koniec z 20 zdjęć buzi 3d zrobił jeszcze 😆 za to na 3 prenatalnych zero współpracy i chyba 45min zajęło 😆

Masakra. I on dostanie taka sama kasę co mój robiąc 30min albo dłużej jak potrzeba. Gdzie wszystko opowiada co mierzy itd. Chociaż chyba drugie prenatalne ze starszą zrobił w 15 min bo tak współpracowała. To na koniec z 20 zdjęć buzi 3d zrobił jeszcze 😆 za to na 3 prenatalnych zero współpracy i chyba 45min zajęło 😆
No na kolejne prenatalne już szłam prywatnie i tam faktycznie siedziałam z pół godziny, więc niebo a ziemia. Tylko ciekawa jestem, jakie są w tym roku stawki, jak za zwykłe prowadzenie ciąży 360 zł to prenatalne pewnie z 500 🤡

Ale to nie ma znaczenia dziewczyny czy prywatnie czy nie, wystarczy dobry lekarz, ja chodzę na nfz na prenatalne a badanie jest długie, dokładne, lekarz wszystko pokazuje, tłumaczy, puszcza w 4d itd....
Za to raz byłam prywatnie, zdjęcie w 3d, 15 min i nara ..

Ale to nie ma znaczenia dziewczyny czy prywatnie czy nie, wystarczy dobry lekarz, ja chodzę na nfz na prenatalne a badanie jest długie, dokładne, lekarz wszystko pokazuje, tłumaczy, puszcza w 4d itd....
No tak, tylko prywatnego lekarza możesz sobie sama wybrać, poczytać opinie itp a na nfz to nie jest przypadkiem skierowanie w konkretne miejsce? Przynajmniej ja tak wtedy miałam, ale może się coś przez te 4 lata zmieniło

No na kolejne prenatalne już szłam prywatnie i tam faktycznie siedziałam z pół godziny, więc niebo a ziemia. Tylko ciekawa jestem, jakie są w tym roku stawki, jak za zwykłe prowadzenie ciąży 360 zł to prenatalne pewnie z 500 🤡
1000071362.jpg

1000071363.jpg

Dokładnie tak. Dlatego pisałam że na nfz mój i inny a 2 całkowicie inne osoby i podejście
No tak, tylko prywatnego lekarza możesz sobie sama wybrać, poczytać opinie itp a na nfz to nie jest przypadkiem skierowanie w konkretne miejsce? Przynajmniej ja tak wtedy miałam, ale może się coś przez te 4 lata zmieniło
I 4 lata temu i 2 lata temu i teraz mam skierowanie od mojego ale mogę umówić się gdzie chce (jeszcze zanim mi wystawił to byłam umówiona już do niego na 13tc) i to jest na nfz.
Tz 1 prenatalne w 2 ciąży dał mi skierowanie ale nie skorzystałam bo byłam u niego a on zmieniał klinikę i jeszcze nie miał umowy z funduszem.

reklama
Zobacz załącznik 1718768
Zobacz załącznik 1718769

Dokładnie tak. Dlatego pisałam że na nfz mój i inny a 2 całkowicie inne osoby i podejście

I 4 lata temu i 2 lata temu i teraz mam skierowanie od mojego ale mogę umówić się gdzie chce (jeszcze zanim mi wystawił to byłam umówiona już do niego na 13tc) i to jest na nfz.
Tz 1 prenatalne w 2 ciąży dał mi skierowanie ale nie skorzystałam bo byłam u niego a on zmieniał klinikę i jeszcze nie miał umowy z funduszem.
Jezu, jakie ceny 🫠 Nie wiem, ja wtedy byłam słabo zorientowana. Dostałam skierowanie i mój gin mi powiedział, że mam zadzwonić w to konkretne miejsce. Zobaczymy jak teraz, bo może uda mi się coś fajnego na nfz znaleźć

Do góry