reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Jejku, całe szczęście. Przyznam szczerze, że jak przeczytałam o tych skrzepach, to miałam w głowie czarny scenariusz. To teraz leżeć i się nie ruszać i będzie dobrze :)
Ja też. Przed wyjściem zrobiłam sobie pierwsze i „ostatnie” zdjęcie z brzuszkiem, żeby mieć na pamiątkę. Ale oby już było tylko dobrze.

reklama
Nie, wracam do domu, dostałam duphostan 2 razy dziennie, we wtorek mam się stawić na kontrolę do mojej ginekolog czy ten krwiak się nie powiększa, mam leżeć, odpuścić prace domowe, zakupy etc, tylko do lekarza.
To zazdroszczę, że pozwolili wrócić do domku.
Ja pewnie minimum do jutra zostanę na oddziale. Ale jak trzeba to trzeba

U mnie w szpitalu też tak lubią kłaść na oddział, bo dostają kasę chyba dopiero po 3 dniach
Dokładnie. Właśnie na obchodzie powiedzieli, że leki biorę już wszystkie możliwe i że tylko leżeć, ale że przyszłam wczoraj popołudniu to jeszcze jeden dzień mogę poleżeć na oddziale. Więc wyjdę dopiero jutro.

Kuźwa teraz sobie porównuje wielkość zarodka z poniedziałku a dzisiejsza i coś mało urosła ta dzidzia, czat gbt mówi że za mało i że nawet nie jest w normie 😬 ale wiadomo, to są milimetry, mógł się któryś dr machnąć. Dzięki dziewczyny za wsparcie, sama bym tam oszalała.
A za dziewczyny które mają dziś wizyty trzyma kciuki, dajcie znać co tam będzie widać i słychać u bomebelkow.

Pytanie do heparynowych dziewczyn, dla których to kolejna ciąża z zastrzykami - zdarza wam się trafić w zrost? Ja się nie spodziewałam, że aż tyle ich mam, bo dość często trafiam w takie twarde miejsca i wtedy zastrzyk konkretnie boli :/ Staram się raczej nie wyciągać i nie szukać nowego miejsca, bo chyba się nie powinno tak robić, ale z drugiej strony zastanawiam się, czy taki zastrzyk w tym zroście ma taką samą skuteczność

Kuźwa teraz sobie porównuje wielkość zarodka z poniedziałku a dzisiejsza i coś mało urosła ta dzidzia, czat gbt mówi że za mało i że nawet nie jest w normie 😬 ale wiadomo, to są milimetry, mógł się któryś dr machnąć. Dzięki dziewczyny za wsparcie, sama bym tam oszalała.
A za dziewczyny które mają dziś wizyty trzyma kciuki, dajcie znać co tam będzie widać i słychać u bomebelkow.
Nie ma co porównywać usg na różnych sprzętach i zrobione przez różnych lekarzy, bo różnice potrafią być ogromne, a wiadomo, że te zarodki to są jeszcze malutkie, więc łatwo się pomylić

reklama
Ja dziś na tej wizycie tak jak mówiłam, chcę po prostu zobaczyć zarodek z bijącym serduszkiem, a wymiarami nie będę się przejmować, bo to taki starszy lekarz, który kiedyś nie widział nawet pęcherzyka, który inna lekarka znalazła od razu

Do góry