reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Tak mnie bolal i jeszcze to czułam tak z 2 dni, dyskomfort. Mialam tez rozwolnienie jakies i generalnie takie przelewanie w brzuchu. U mnie na razie czekam na wizytę kontrolą, ale nie mam juz żadnego plamienia itp. Bądź dobrej mysli, ja w 1 ciazy bardzo, bardzo sie przejmowałam tym krwiakiem, wiec rozumiem. Teraz juz troche mniej, bo wierzę, ze bedzie tak jak i wtedy, ze to sie wchłonie I tyle. Na dodatek ja w 1 ciazy nie dostałam zalecen leżenia, nie bylam tez w szpitalu itp. Normalnie chodziłam, spędzałam czas, brałam tylko lek. Tylko nie dźwigałam, nie ćwiczyłam, wiadomo. A mimo to wszystko pięknie przeszło po 2 tygodniach. Takze trzymajmy sie tego, ze tak bedzie u nas i teraz :)
Byłam teraz w łazience i narazie nie ma żadnego krwawienia, tylko właśnie ten brzuch. We wtorek mam wizytę, więc byle do wtorku 🤞🏻 trzymam za Nas wszystkiego, krwiakowe dziewczyny kciuki.

reklama
Ja przymierzyłam już piżamy z hm i tak średnio. Kiedyś tam już kupowałam w 1 ciąży i byly lepsze w pasie. Teraz ta pizama ma gumkę i ma miejsce na brzuch, a ta gumką wypada pod biustem, ale jednak nie wiem, czemu gumka. Jakos ujdzie. Za to drugie to zamówiłam taki komplet kolarki i tshirt, to sie nie nazywa pizama, ale właściwie tak wyglada i ma juz całkiem miekki las z materiału, takze to jest ok.
Spodnie jeansy mam nadal z poprzedniej ciazy, wlasnie z hm, ale wtedy testowałam kilka modeli i wiem, ze musze mieć całkiem miękkie, bez jakichś pseudo guzików w pasie, i mięciutkie z elastanem. Chcę takie niebieskie jasne jeansy legginsy i nic mi sie na razie nie podoba :p na razie sie mieszczę jeszcze w swoje luźniejsze spodnie, ale cos za niedługo musze miec "do ludzi". Takze jak cos macie dzinsowego sprawdzonego to dawajcie znac. Aha, na zalando lounge wczoraj widzialam kampanie ciazową, moze Was zainteresuje.
O której piżamie mówisz bo ja mam dwie ciążowe z hm i są mega wygodne ta gumka wypada pod brzuchem i śpi się w nich naprawdę mega komfortowo aż żałowałam że kupiłam dopiero pod koniec ciąży 🤣

Ja wczoraj dzień, ze nie byłam wgl głodna i jadłam na siłę. Dzisiaj z kolei znów napady głodu, oszaleję xD wczoraj wieczorem lekkie mdłości. Ale tak ogólnie czuję się dobrze, tylko bardziej zmęczona i senna.

W ciuchy sie jeszcze mieszczę, wieczorami brzuch bardziej widoczny i taki wzdęty ale w sumie w ciągu dnia normalny. Na twarzy trochę przytyłam i cera po prostu fatalna od kilku dni. Codziennie cos nowego sie pojawia, na twarzy, na szyi, we włosach. A boli cholernie. Zawsze miałam ładną cerę i teraz to wstyd wyjść do ludzi

Ja sie strasznie boję jeść xd boję się, ze po prostu sie nie uniosę. Ja mam 155 😂 jak oglądam na instagramie kobiety w ciąży z bliźniakami to jestem po prostu załamana tym wielkim brzuchem 🤣
Ja mam 160 i już waga poszło prawie +2 kg, ale pocieszam się tym że szczuplejsze kobiety mają mniej tkanki tłuszczowej więc pewnie ta tkanka tak rośnie 😂

reklama
Do góry