reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Pytanie do heparynowych dziewczyn, dla których to kolejna ciąża z zastrzykami - zdarza wam się trafić w zrost? Ja się nie spodziewałam, że aż tyle ich mam, bo dość często trafiam w takie twarde miejsca i wtedy zastrzyk konkretnie boli :/ Staram się raczej nie wyciągać i nie szukać nowego miejsca, bo chyba się nie powinno tak robić, ale z drugiej strony zastanawiam się, czy taki zastrzyk w tym zroście ma taką samą skuteczność
Ja wyciągam i kłuję obok. Bardzo często. Dlatego dezynfekuje większy kawałek brzucha.
Staram się na SHEIN nie kupować ale mają spory wybór właśnie spodni dla kobiet w ciąży. Zamówiłam sobie takie bo nie są jak dresy a wydają się luźne i wygodne, dam znać jak przyjdą czy do czegoś się nadają 😂
U mnie odpadają z takich sieciowej że względu na wzrost. Mam 182cm ale spodnie muszę mieć na 188 bo mam długie nogi. A nie lubię "za krótkich" muszą być za kostkę

reklama
Dla mnie 10 tc to będzie taki taki moment kiedy mogę sobie kupić te spodnie, do tego czasu popitalam w dresie. Widziałam że w hm jest fajna kolekcja bez tego pasa na brzuch tylko na takiej jakby gumce z niskim stanem.
U mnie już się zaczął 10 tydzień. Przynajmniej tak aplikacja pokazuje i w nawiasie 9+2
Póki ciepło mam jeszcze w czym do pracy chodzić, ale jak będzie chłodno to już trudniej mi zapiąć zwykłe jeansy
Staram się na SHEIN nie kupować ale mają spory wybór właśnie spodni dla kobiet w ciąży. Zamówiłam sobie takie bo nie są jak dresy a wydają się luźne i wygodne, dam znać jak przyjdą czy do czegoś się nadają 😂
Daj znać czy fajne :)
Ja dziś miałam rozmowę z szefem i akurat tak się składa że mamy teraz nabór za koleżankę która się zwolniła i powiedział mi że jak przyjdą nowi to żebym się zastanowiła z kim chce pracować w przyszłości itd. Też mi się zrobiło nieswojo, bo jeszcze nie mówiłam o ciąży, planuję to zrobić po prenatalnych czyli po 30.09.
Wydaje mi się że na moje miejsce na już może być ciężko kogoś znaleźć bo ja osobiście uważam że takie pełne wdrożenie żeby ogarnąć wszystko co tu jest to jest około roku, no ale cóż to nie moje zmartwienie jak sobie poradzą.
Też raczej nie będę miała po co wracać już po tych 1,5 roku, chociaż nie wiem czy może tak o wypowiedzieć umowę jak poproszę o obniżenie etatu, planuję wrócić na chwilę i zająć się szukaniem nowej pracy, bo niestety myślałam o tym i tak od dłuższego czasu.
Najchętniej to już bym powiedziała żeby dać im więcej czasu, ale z drugiej strony boję się że powiem za szybko.

A co do terminów do ginekologa to ja do tej pory nie dostałam odp od luxmed xd a miałam mieć planowo kontrolę 08.09 xd ale znalazłam sobie prywatnie już panią i po opiniach mam nadzieję że okaże się taka sama realnie i z nią już zostanę.
Ja chciałam już powiedzieć, bo to mała firma i w moim dziele jestem tylko ja, więc żeby już szukał szef kogoś na moje zastępstwo. Ale nie wiem czy mu się uda znaleźć odpowiednią osobę, bo już widzę że średnio się za to zabiera, ale w sumie nie mój problem. Ja na l4 chcę iść w listopadzie lub grudniu

Cześć dziewczyny 🙋🏻‍♀️ Ja już po wizycie, serduszko bije, maleństwo ma 2,8 cm i już bardzo aktywne jest, widać było jak się cały czas porusza 🥹. Jestem taka wzruszona i szczęśliwa, że wszystko dobrze jest 😊
Cudowne wieści :)

O której piżamie mówisz bo ja mam dwie ciążowe z hm i są mega wygodne ta gumka wypada pod brzuchem i śpi się w nich naprawdę mega komfortowo aż żałowałam że kupiłam dopiero pod koniec ciąży 🤣
Ja mam takie cos:
1000013405.jpg

1000013403.jpg

To drugie ma gumke, to pierwsze ma tylko materiał w pasie bez gumki. Mnie ta gumka trochę denerwuje, bo gdy jest sam materiał jest to po prostu o wiele miękciejsze. Jak jest brzuch, i ten materiał go opina to i tak nie zlatuje, wiec dla mnie zbędne, a tylko potencjalnie moze gnieść :D no ale zostawiam, bo tragedii nie ma.

Dziewczyny, błagam, pocieszcie, bo źle to wygląda. Lekarz widział pęcherzyk 12mm i pęcherzyk żółtkowy 2,9mm i nic poza tym. Niby jestem w 7+0 ale ciąża jest kilka dni młodsza, realnie to może być nawet 6+2. Możecie mi napisać, jakie wymiary miały wasze pęcherzyki w okolicach tego terminu?

Dziewczyny, błagam, pocieszcie, bo źle to wygląda. Lekarz widział pęcherzyk 12mm i pęcherzyk żółtkowy 2,9mm i nic poza tym. Niby jestem w 7+0 ale ciąża jest kilka dni młodsza, realnie to może być nawet 6+2. Możecie mi napisać, jakie wymiary miały wasze pęcherzyki w okolicach tego terminu?
Ja to nie mam pojęcia, na pierwszą wizytę poszłam 7+6, ale u Ciebie jak to dość wcześnie to jeszcze masz chwilkę czasu, chyba bym poszła gdzieś dla spokoju za tydzień sprawdzić.

U mnie już się zaczął 10 tydzień. Przynajmniej tak aplikacja pokazuje i w nawiasie 9+2
Póki ciepło mam jeszcze w czym do pracy chodzić, ale jak będzie chłodno to już trudniej mi zapiąć zwykłe jeansy

Daj znać czy fajne :)

Ja chciałam już powiedzieć, bo to mała firma i w moim dziele jestem tylko ja, więc żeby już szukał szef kogoś na moje zastępstwo. Ale nie wiem czy mu się uda znaleźć odpowiednią osobę, bo już widzę że średnio się za to zabiera, ale w sumie nie mój problem. Ja na l4 chcę iść w listopadzie lub grudniu

Cudowne wieści :)
Myślałam właśnie tak samo listopad / grudzień już się zwinąć.

Ja bym poszła szybciej gdzieś żeby się upewnić, skoro miał stary sprzęt to mógł nie zobaczyć mikro zarodka na realne 6+2.

Mój pęcherzyk miał 17mm również bez echa zarodka 5+2 było to 14.08 według OM ciąza wogóle starsza o tydzień ...dziś kolejna wizyta nie dopuszczam myśli,że mogłoby być coś nie tak :) U Ciebie również zarodek pojawi się na dniach

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry