reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Mam dziecko w takiej placówce.
Wychowawczyni młodszej klasy jest w ciąży.
Jutro będę w szkole to się zapytam czy się nie boi bo na bank poroni przez te dzieci .🤡🤡🤡
Pozwól mi proszę wypowiadać się w moim temacie tak jak czuje, jestem młodą mamą pełną lęków, nie każde agresywne dziecko ma nauczenie domowe, dzieci kopią w brzuch - nie uważasz że jest sytuacja w której można stracić ciążę? Od mocnego kopa w brzuch? Nie w każdej placówce są dzieci mile, kochane i współpracujące, myślę że fakt, że sama dyrekcja kazała iść na l4 od razu bo „z naszymi dziećmi jest różnie” coś znaczy. Rozumiem że w jakiś sposób cię to boli, ale ja nie opisuje każdego dziecka i każdej placówki tylko moje doświadczenie. Cieszę się, że Twoje dziecko jest spokojne :) ale nie każde jest i nie każda placówka działa tak jak Twoja. Pozwól mi wyrażać swoje lęki bez ocenienia, mam do nich prawo.

I tak, parterujemy agresywne dzieci i to też jest sytuacja w której mogę stracić ciążę.

Ps. Coś namiętnie mnie obserwujesz skoro czytasz moje wszystkie wpisy dotyczące pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Byliśmy wczoraj na imprezie rodzinnej. No i już wychodząc, nachyliła się do mnie jedna ciotka i pyta "nam się wydaje, czy ty jesteś w ciąży?". Zatkało mnie. Odpowiedziałam "nie" i poszłam. Ryczeć mi się chce, nie tak miało to wyglądać :(

Byliśmy wczoraj na imprezie rodzinnej. No i już wychodząc, nachyliła się do mnie jedna ciotka i pyta "nam się wydaje, czy ty jesteś w ciąży?". Zatkało mnie. Odpowiedziałam "nie" i poszłam. Ryczeć mi się chce, nie tak miało to wyglądać :(
Ludzie czasami nie mają sumienia i pytają o takie rzeczy „z czapy”. :(

Dziewczyny ja z kolei mam od wczoraj wieczora jakiś cokilkusekundowy ból - wydaje mi się że to już nawet nie jest podbrzusze tylko tam gdzieś niżej który promieniuje mi do jednej strony spojenia łonowego albo cewki moczowej (strasznie ciężko to miejsce wytłumaczyć). Wczoraj ten ból pojawił się może max 5 razy a dziś po 5 obudziłam się (nie w związku z tym bólem) i czuję że w sumie jest on co kilka sekund (nie jest jakiś mocny ale zauważalny). Czy martwić się tym? W poniedziałek wieczorem mam wizytę u mojego gina
Koniecznie badanie moczu z posiewem. U mnie takie kłucie było przy infekcji

No właśnie ja byłam w szoku że oni najpierw każą mi się zapisać na oddział a dopiero później badają… lekarz zbadał powiedział że ok i zamiast mnie puścić to „do rana na obserwacji” dziś przyszła położna i pyta czy któraś wychodzi i mówię że ja bo lekarz mówił że tylko do rana na obserwacji a ta do mnie że się lekarze zmieniają teraz i zadecyduje ten co przyjdzie… żadnych plamien już nie miałam, podejrzewam że to nawet mogło być jakieś naczyńko i nie potrzebnie spanikowałam, położna mówiła że na wzierniku po badaniu już nic nie było.
Teraz trochę żałuję że przyszłam bo jestem w obcym mieście w szpitalu i boję się że dla zasady będą mnie chcieli trzymać dalej. Zastanawiam się czy na zadanie się nie wypisać wtedy i po prostu jak coś się będzie działo to już zgłosić się do szpitala w Krakowie.
Sama noc spoko coś tam pospałam a teraz czekam na 9 na obchód… dali mi teraz jeszcze jakieś tabletki pewnie znowu duphaston.
W razie czego to się wypisz na żądanie, bez sensu leżeć jak nic się nie dzieje i to jeszcze w obcym mieście

Koniecznie badanie moczu z posiewem. U mnie takie kłucie było przy infekcji
Właśnie tydzień temu miałam badanie moczu ale chyba bez posiewu, wyszło mi PH 9 (w skali od 5-7,5) oraz dość liczne fosforany bezpostaciowe. Napisałam o tym w SMS mojemu lekarzowi ale był na urlopie i mnie olał. Powinnam jechać szybko na sor czy czekać do jutra wieczora na wizytę? Mam dopiero o 18

Pozwól mi proszę wypowiadać się w moim temacie tak jak czuje, jestem młodą mamą pełną lęków, nie każde agresywne dziecko ma nauczenie domowe, dzieci kopią w brzuch - nie uważasz że jest sytuacja w której można stracić ciążę? Od mocnego kopa w brzuch? Nie w każdej placówce są dzieci mile, kochane i współpracujące, myślę że fakt, że sama dyrekcja kazała iść na l4 od razu bo „z naszymi dziećmi jest różnie” coś znaczy. Rozumiem że w jakiś sposób cię to boli, ale ja nie opisuje każdego dziecka i każdej placówki tylko moje doświadczenie. Cieszę się, że Twoje dziecko jest spokojne :) ale nie każde jest i nie każda placówka działa tak jak Twoja. Pozwól mi wyrażać swoje lęki bez ocenienia, mam do nich prawo.

I tak, parterujemy agresywne dzieci i to też jest sytuacja w której mogę stracić ciążę.

Ps. Coś namiętnie mnie obserwujesz skoro czytasz moje wszystkie wpisy dotyczące pracy.
Nie ma sensu się denerwować 😏😒

Właśnie tydzień temu miałam badanie moczu ale chyba bez posiewu, wyszło mi PH 9 (w skali od 5-7,5) oraz dość liczne fosforany bezpostaciowe. Napisałam o tym w SMS mojemu lekarzowi ale był na urlopie i mnie olał. Powinnam jechać szybko na sor czy czekać do jutra wieczora na wizytę? Mam dopiero o 18
Myślę że na spokojnie, ale jutro z rana zrób prywatnie te badania

Nie no, bez sensu, nawet jak masz infekcje drog moczowych to nie jest temat na sor.. prędzej lekarz pierwszego kontaktu, jesli nie ma ginekologa dostępnego. Nawet polozna ci moze wystawić skierowanie tez na badanie moczu, albo cos doradzić.
Generalnie w ciazy duzo rzeczy kłuje, ciagnie, rośnie macica, więzadła sie rozciagaja, mozna poczuc dotkliwy bol przy nagłych ruchach. To jest wszystko normalne. Jelita sie przemieszczają troche, zmienia sie perystaltyka, sa tez dolegliwości jelitowe, to wszystko razem daje dużo nieorzyejmnych odczuc z brzucha. Sama infekcja moczowa - mialam 4x w poprzedniej ciazy, spokojnie, to i tak lekarz zleca badania, czeka sie, oni sie tez nie spiesza tak, ze masz objawy i od razu po godzinie musisz sie leczyć :)

reklama
Do góry