reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Najlepiej wg ostatniej miesiączki, najbardziej chyba miarodajne 😊 pytam bo chce wpisać na pierwszą stronę.
A co do starszaków, jak tylko będą mieli ochotę pomóc to jak najbardziej, 19 letni to syn on pracuje, ma dziewczynę wiec wiecej go nie ma jak jest, córka 18 lat to tak, to taka mamuśka z wyboru 😄 ale też jej dużo nie ma 😉
Ostatnia miesiączkę to ja miałam 8 lipca, ale owulacja była dopiero 1 sierpnia i to raczej na 100 % wtedy zaciazylam 🙂

W ogole pierwszy pomiar zlapal 6+4. Mysle oho! Nie rosnie. W sobote bylo 6+1. Mierz pan jeszcze raz. Pokrecil, pokrecil - 9 mm 7+0. Mowie widzi pan, ma sie ta miarke w oczach 😂 On ma ze mna przejebane. Takze wracam do domu rozkminiac rosnie nie rosnie i czytac o fhr 😂

Cześć, ja po wizycie, była... tragiczna. Z ciążą wszystko OK, morfologia (chyba) OK, bo niekomentowana, ale to co mówił ten lekarz... To moja pierwsza ciąża więc powiecie mi proszę, co jest normalne, a co to osobiste zdanie lekarza, bo wyszłam z niesmakiem?
1) Czy ważenie się codziennie i notowanie tego jest normą? Ten lekarz ma obsesję na punkcie tycia w ciąży. Ja w ciąży schudłam, a przed ciążą miałam niedowagę. Usłyszałam milion razy ile kilogramów mogę przytyć do końca ciąży (max. 8,5-10), wszystkie moje pytania o to że mam odwrotny problem były zbywane tym że "mam się zmuszać do jedzenia"
Przeczytałam te wszystkie punkty i nasuwa się pytanie czy dalej chcesz chodzić do tego lekarza? Bo brzmi jak magik szarlatan i dla mnie w ogóle nie wzbudza zaufania

W ogole pierwszy pomiar zlapal 6+4. Mysle oho! Nie rosnie. W sobote bylo 6+1. Mierz pan jeszcze raz. Pokrecil, pokrecil - 9 mm 7+0. Mowie widzi pan, ma sie ta miarke w oczach 😂 On ma ze mna przejebane. Takze wracam do domu rozkminiac rosnie nie rosnie i czytac o fhr 😂
Dobrze ze ja nie wiem jakie ma fhr 🤣 chyba że gdzieś to jest napisane...

A w ogóle miałam już usg przez brzuch 🥳

reklama
Ufff, jeszcze ostatni cytat na pożegnanie z tym panem: powiedział, że "jak się Pani roztyje w ciąży to będzie trzeba zmienić lekarza prowadzącego, bo ja się nie będę za Panią wstydzić" ✨
Trzeba było powiedzieć mu że nie będziemy musieli aż tyle na to czekać tylko zmienimy wcześniej;d jak bym miała z takim do czynienia to chyba myślałabym że sobie jaja ze mnie robi ;d

Do góry