reklama

Kwietnióweczki 2008

dziewczynki napiszcie proszę, jak nazywają się te czopki, których używacie ( Maju, Adziu i Masiu ) żeby dzieci się spokojnie zasnęły ?? Te na V ?? Bo Ali po tym szczepieniu baaaaaaaaaaaardzo niesopkojny, ma gorączkę ( dałam Mu już paracetamol w czopku ) i co zaśnie to się wybudza z płaczem, a nigdy tak nie robił !! HELP
Silko viburcol mozesz spokojnie dacmu cto bedzie lepiej spal:tak: moj po szc\zepieniu i czopku przespal nocke do 5:30:tak:;-):-)
a moze Alan po tej szczepionce 6w1ma goraczke bo my mielismy 5w1 i nie bylo tempersatury

Pytałam jej o szczepionki, bo ja słyszałam,ze lepszy jest "pentaksim"-nie wiem czy dobrze napisałam nazwę- w kazdym razie to jest ta szczepionka 6 w 1 i połozna stwierdziła, ze ta jest lepsza od tej 2-giej, której nazwa zaczyna się na i- nie pamiętam:baffled:, poza tym ta 6 w 1 jest sporo tansza, -u mnie kosztuje 89 zł, więc się raczej na nią zdecyduję,.
a nam pediatra mowila ze pentaxim wycofali zesprzedazy:szok::szok: i my bralismy infanrix:tak:

Ada odezwij sie czy wszystko u was oki? bo sie martwie o was....

dobra ja ide sie pakowac bo jutro rano jedziemy do moich rodzicow na 4dni :)

reklama
Maju, z pentaximem niby było cos nie tak, wycofali go na jakis czas, ale okazało się, że wszystko jest ok, i na dzien dzisiejszy to ponoc infanrix jest jakis trefny- tak mówiła olozna dzisiaj, a jak jest w rzeczywistosci , cholera wie. ja w kazdym razie kupię pentaxim.sory za byki, ale karmie małą wlasnie

hej :)
u nas nocka super!! maly jak zwykle pobudka okolo 2giej na jedzenie i dalej kimono do 6:30... Zjadł i teraz znowu zasnal, ale u mamusi na raczkach, bo plakal sam w loeczku, wiec stwierdzilam, ze to pewnie przez to szczepienie ( piel. mowila, ze 2 doby moze byc nie swoj )
kurde, maja mowila, ze do rodzicow jedzie, a ja mam do niej pytanie... moze jeszcze zajrzy :) maju Michalek tez tak czesto robi kupe po bebilonie pepti i zageszczaczu ?? bo alan robi doslownie 5-6 kupek dziennie ( tzn.wczoraj i dzisiaj juz 2 ) mi sie wydaje ze to po tym zageszczaczu, bo jak wczesniej pil bebilon AR ( wlasnie zageszczony ) to tez tak mial... napisz prosze czy u was tez tak czy powinnam sie martwic... dodam, ze kupka nie jest rzadka, tylko papka.

DZIEN DOBRY WSZYSTKIM !!!!!!!!!

witam i ja z M na cycusiu ;-) jak zwykle...

jak narazie debridat nie pomaga gazy masakryczne i meczace :-(

po szczepionce oki tylko pod wieczór była niespokojna płakusiała i przez sen pojekiwala jakby ja bolało.

hej Madziu :)
A powiedz mi, co z tymi gazami u Martynki ?? Nie purta i Ją męczą, czy jak ?? Bo pewnie pisałaś, a ja nie doczytałam :(

DZIEŃ DOBRY!!!!!!!

Mój tygrysek jeszcze kima....papu za godzinkę więc może prześpi aczkolwiek cos tam stęka ale od wczoraj nie robił kupki więc może....
wczoraj cały dzień bylismy na dworku i w rozjazdach z małym i wieczorem po kąpieli padł po 20.00 wstał o 2 i jeszcze potem o 5.30 i pewnie za godzine znowu....na papu....

SILA ja też mam ten zagęszczacz ale dopiero podam mu za godzine piewszy raz i ja mam NUTRAMIGEN ale to w sumie to samo co pepti ta sama baza a i jak kupka papkowata to ok taka powinna być mój robi raz dziennie no wczoraj nie robił i dziś jeszcze nie było...więc myśle,że się nie martw każdy dzidź robi inaczej nie które robią raz na 3 dni i jest to w normie o ile jest właśnie papkowata więc myślę,że ok....a jak twój zaaeragował na zagęszczacz bo mi pediatra powiedziała,że dużo dzieci po tym brzuszek boli i mam uważać jak będzie bolał to mam odstawić....i obserwować.....

MADZIU debridat nie działa chyba od razu dopiero po 3 dniach widać jakieś efekty tak mi mówiły mamy co podawały

Silko mecza ja w brzuszku slychac na odleglosc..purta tez ale przy tym spina sie az buraczek sie robi. straszne cale swe dnie spedza na tym praktycznie

moja robi kupki raz dziennie czasem raz na 2 dni (zdarza sie i zadziej) ale za to od pepka do kosci ogonowej i na udach tyz :szok:

Wiecie co mój dostaję wścieku pupy jak go tylko położę na brzuszku a przecież musi ćwiczyć jakiś leniwy i wczoraj to mu się nawet główki nie chciało podnieść.....a i najważniejsze jak leży na bezuszku to tak śmiesznieprzebiera nóżkami i gulgać zaczyna i odgłosy wydawać ale to ciudowne i mam jeszcze jedno pytanie mój książe robi zeza to znaczy czasami zezuje to normalne..................................:baffled::baffled:

madziu u nas podobnie z kupkami raz na dzień albo dwa dni ale pożądna po pachy:-)

reklama
Ada, Alanka nie boli brzuszek po zagęszczaczu, a jest super, bo nie ulewa i jest zadowolony i przez to ma mniej czkawek, bo zazwyczaj, jak mu się ulewało, to zaraz miał czkawkę, a teraz tylko jakieś 2 razy dziennie ;) Także myślę, że Książęcy brzuszek też nie będzie bolał :) No i co do kupek Ada, to widzisz u Nas się zmieniło, bo jak pił Bebilon HA, to też robił 1 kupę dziennie, ale znowu ulewał dużo, więc zmieniłam na Bebilon AR i nie ulewał, ale 5 kup dziennie... No i teraz po Pepti z zagęszczaczem też tak ma, więc to pewnie od zagęszczacza... Poczekam jak Książę zareaguje, albo może Majeczka odpisze... P.S. stęskniłam się wczoraj za Tobą, tak długo Cię nie było ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry