reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Nie byłam u ortopedy, tylko na wizycie patronażowej u pediatry. I tam miała wykonywane usg bioderek. Lekarka stwierdziła że bioderka słabo wykształcone i kazała szeroko pieluchować. Lekarka do której chodzimy jest ordynatorka na dziecięcym i całe szczęście ma usg. Gdyby nie miała usg, to miałam jechać dopiero w czerwcu na sprawdzenie bioderek.

Czesc dziewczynki.Meldujemy sie ze od wczoraj jestesmy juz w domku:-).Uczymy sie wszystkiego i narazie jest ciezko,ale mysle ze damy rade.Mala caly czas by jadla i tak sie meczymy.Cztery noce prawe w ogole nie spalam,ale jakos sie trzymamy.Dziekujemy za gratulacje i tez gratulujemy kolejnym mamusiom swoich szczesc.
Jak sie troszke ogarniemy to sprobujemy choc troszke nadrobic.

Dziewczyny nawet sobie nie wyobrazalam ze to takie szczescie wielkie.Jestem po prostu w niej zakochana i juz zapominamy o bolu pomalu.:tak:A byl nieziemski.Tez sobie takiego nie wyobrazalam.
Ale maz byl caly czas ze mna i czulam sie pewniej.Chociaz biedny mial dosc widzac jak sie mecze.
Wkleilabym jakies zdjatko ale ze nie wklejalam nigdy to nie wiem jak.Jak znajde troszke czasu to sprobuje sie pobawic i moze sie uda.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki za te co jeszcze czekaja.

Uciekam do mojego szkraba bo juz sie dopomina cyca i tak caly czas.
Siedziec jeszcze jest ciezko ale pozatym nie jest zle.

Katik współczucia dla ciebie i Polci...

Byłam dzisiaj z Makiem na kontroli po 3 tygodniach. Młody waży 4920 g, mierzy 58 cm :-)
Nasze bioderka są na szczęście ok.
Następna wizyta za 3 tygodnie na szczepieniu.

Poza tym kikut dalej tkwi gdzie tkwił :-( mam go delikatnie rozruszać. Jak nie odpadnie do przyszłego tygodnia ta położna przyjdzie go zobaczyć i będziemy radzić co dalej...

Paulka - co oni z Tobą wyprawiają?? Sama do tego szpitala jeździsz czy z mężem? Nie dziwię się, że już wychodzisz z siebie i jakbym dała radę do Wawy dojechać to pomogłabym Ci ich tam jutro dusić, a tak wspieram wirtualnie i wysyłam mnóstwo pozytywnych myśli!!

Ola - jak się chce to się wyjście znajdzie, tak jak już Ulanka wspomniała.. Poza tym możesz tak jak Katik nosić dziecko w chuście i wtedy problemu z wózkiem kompletnie nie ma;-)

13x13 - zazdroszczę tego mieszczenia się w spodnie i wiem, że jeszcze 2-3tygodnie a i 34 Ci na tyłek wlezie:-)

Gosiek - witaj w domku:-)

A my spędziliśmy aktywnie popołudnie - obklejaliśmy miasto plakatami reklamującymi biuro, zaliczyliśmy pocztę, wizytę u znajomej i małe zakupy. Brzuch mi twardnieje i od 2h pobolewa jak na @ - trzymajcie kciuki aby to było TO!! M. zauważył, że nasza Mała nie jest przekupna, nie poleciała na nowe buty to ją teraz na strachy bierze i mówi do brzuszka: "Mała, jak się do jutra nie urodzisz to nie będziesz Lena Aleksandra tylko Leopolda Józefina" :D Oby nie dotrzymał słowa;-)

Idę się położyć, bo sen mnie bierze..

a ja mam pytanko trochę z innej beczki....wiem, że to nie dzieciolkach, ale chyba tu bedzie najlepiej jak spytam....czy macie jeszcze odchody poporodowe ? Ja jestem 11 dni po cc, po około 7-miu dniach przestałam plamić i dziś znowu zaczęłam...no i się wystraszyłam na maxa, bo myślałam, że ten temat mam juz za sobą....a jak mi coś tam źle zrobili ? :szok::szok::szok:
to calkie normalne, nie ma sie co martwic, u mnie sie tak miesiac ciaglo... raz mniej, raz wiecej...

Kochane, mój mały ma 24 dni i wczoraj w ogóle nie zrobił kupki, tylko troszkę dwie pieluszki zabrudził (ale mało). Czy powinnam się martwić? Wiem,z e jak skończy miesiąc, może robić co 3 dni nawet kupę.
nie masz sie co martwic, tez sie o to lekarza pytalam bo u nas podobnie bylo, jesli po 3-4 dniach kupki nie bedzie to wtedy nalezy cos zrobic, wczesniej nie.

Z jakiej wody robicie mleko modyfikowane?
ja robie normalnie z wody z kranu zagotowanej:tak:

My dzis bylismy na usg bioderek.
I doopa. :
katik nie martw sie, najwazniejsze zeby z poulka bylo wszystko ok, a te szelki to slyszalam ze bardzo dobre sa, u nas tez tak sie robi, takze glowa do gory, i wcale az tak zle to nie wyglada.

my tez dzis bylismy u lekarza z mala, robil usg bioderek, brzuszka, nerek... wszystko dobrze, pochwalil mnie ze mala tak ladnie przytyla i wogole ze wszystko super z nia i dobrze wyglada, wywracal ja na wszystkie strony i wszedzie zagladal, a mala wogole nie plakala...wogole bardzo mily facet i ladnie sie z dziecmi obchodzi i duzo czasu nam poswiecil, odpowiedzial mi na wszystkie pytania, okazalo sie ze mala nie ma kolek tylko lekkie wzdecia i ze to normalka. wogole wyszlam taka zadowolona od niego, a mala spala w maxi cosi prawie 4 godziny... a teraz na tarasie w wozku lezy, takze caly dzien dzis na dworze.

wronka - daj znac jak chcesz ten sab simplex albo lefax albo cokolwiek.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki...jeszcze 2 i poł dnia kwietnia...więc może...może...czego Wam oczywiście zyczę. To ile Was zostało??? Paulka, elvie, iza, Malena.....ktoś jeszcze???
No chłopaczki i dziewczeta....wychodzic...mamusie, tatusie, babcie, dziadkowie i e-ciotki czekają:)

no wlasnie dziewczyny!! szybko sie rozpakowujcie i przenoscie na inny watek - ten o dzieciach hihi, my tam na was czekamy:tak: bo ja nie mam czasu na inne watki zagladac i wy pewnie tez nie bedziecie mialy :-) takze spotykamy sie poki co teraz tam:-D

reklama
Dziewczyny, jak karmicie w nocy na lezaco to jak potem odbijacie dzieci? Kilka razy z lenistwa przystawilam mala na lezaco - mega wypas, no ale potem tak czy tak musialam usiasc i zaczekac by odbila. Mozna dziecko od razu po jedzeniu przerzucic na brzuszek by odbila?

Forget - pisalas, ze przystawiasz Mala jak tylko czesto sie domaga, i ze nawet jak chce co 15 minut, to dostaje. A czy Twoja Mala nie jest przez to przekarmiona? Nie ulewa z przejedzenia??
Katik u nas raczej nie ulewa - od czasu do czasu leciutko uleje przy odbijaniu. Teraz już nie jest tak że je co 15 minut - teraz tak mniej więcej 1 - 1,5 godziny od zakonczenia poprzedniego karmienia (chyba ze jestesmy na spacerze np 2,5 h to wtedy po powrocie). W nocy wybudza się co 3,5 -4 h na karmienie. Chyba się nie przejada, przyrasta prawidłowo.

kochana i ile płącisz za te szczepienie jeśli mogę spytać ?? my się nad tym zastanawiamy, ale nie będzie nas raczej na to stać :(

Za Rotarix (1 dawkę) zapłaciliśmy 330 pln. Wiem, że można kupić taniej w aptece, ale nie chciało mi się biegać, załatwiać recepty więc wzięłam po cenie w jakij mieli go w przychodni.

Za Infarix Hexa (1 dawkę) zapłaciliśmy 200 pln.
Rotarix podaje się 2 dawki, Infarix 3, wiec razem będzie to 1260 pln. Sporo, ale myślę że warto.
My za 3 tygodnie szczepimy się jeszcze na pneumokoki, menigokoki za kilka lat po Mała nie pójdzie do żłobka.

Olapolap miała rację, dziś w każdej pielusze kilogram kupki:). BTW ważyliśmy sie dzisiaj - 5,300 wielkolud mój. Półtorej kilo w 3 tygodnie i 3 dni. Nieźle:)
Niezły klocek, gratulacje :-) U nas w wieku półtora miesiąca ważymy 4300, ale to i tak 1600 gram więcej niz na starcie.

My dzis bylismy na usg bioderek.
I doopa. Mala ma dysplazje lewego bioderka. Lekarz stwierdzil, ze u niej bylo to do przewidzenia, przez posladkowe ulozenie w brzuszku, i przez te jej wyprostowane nozki. Dodatkowym czynnikiem byla jej dosyc duza waga urodzeniowa, i to ze byla to pierwsza ciaza.
:
Katik nie martw się - takie wady bardzo łatwo się koryguje jak są tak wcześnie wykryte. Możesz sobie pogratulować, że jesteś dobrą mamą bo tak dbasz o córeczkę :-)

faktycznie, babel w tych szelkach łapie za serce... no ale to dla dobra dziecka i najwazniejsze ze nie boli... ech...

u nas polozna na patronazowej kazala profilaktycznie pieluszkowac, ale K. czytał i okazuje sie ze pieluszkowanie gdy nie ma takiej potrzeby moze zrobic dziecku krzywde... i badz czlowieku madry...

U nas jak miała 10 dni też nam powiedziano, że nie rozkłada nóżek jak powinna, ale lekarka kazała czekać do USG. Poszliśmy do ortopedy dzisiaj, zrobiliśmy usg i okazało się, że samo przeszło. Nie ma się co martwić na zapas :-)

Katik
Byłam dzisiaj z Makiem na kontroli po 3 tygodniach. Młody waży 4920 g, mierzy 58 cm :-)
.

Następny klocek :-) Gratulacje :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry