co do pieluszkowania profilaktycznego to tez uwazam je za zbędne
tylko sie dziecko upoci dodatkowo od tej pieluchy ze juz nie wspomne o innych konsekwencjach (Aniam wspomniala

ja Hani nie pieluszkowalam mimo ze dziewcznki sa bardziej narazone
i zadnych problemów w związku z tym nie mamy
co do bycia na uwięzi to ja też to odczuwam
po pierwsze nie jestem zmotoryzowana, nie mam prawka
wiec zdana jestem na meza drivera
po drugie mimo ze centrum handlowe mam 5 minut drogi od siebie to z dwójką małych dzieci jest o wiele gorzej sie wybrac niz z jednym spiacym w wózku
nie wiem kiedy sie odwaze
ale jeszcze nie teraz
z reszta moim zdaniem Tymek powinien byc przynajmniej po pierwszej szczepionce zeby isc na taki wypad
po trzecie mam latator z aventu z tej serii zanim naglosniono BPA
dalam z aniego prawie 300 zl bo kupowalam pod Hanie (uzylam kilka razy)
wiec jest w swienym stanie i jakos tym bpa nie zaszkodzilam Hani ale teraz boje sie go stosowac
nie wiem czy on jest tak szkodliwy jak butelki?
jak to dziala
maz psioczy zebym nowego nie kupowala bo ten jest dobry za tyle kasy a kto wie ile nowy uzyje
a ja mam blokade i nie mam jak zostawic meza samego bez mleka
nie wiem czy kupic nowy...
co do szczepien to z pneumokokami bym sie nie rzucala
bo szczepionka skojarzona 5 w 1 lub hexa (6w1) zawiera hib- a to jest szczepienie przeciw wirusom wywolujacym choroby pluc- na to malenstwa sa narazone
a pneumokoki atakuja raczej wieksze dzieci
ja Hanie dopiero bede na nie szczepic tym bardziej ze nie byla zlobkowa a ten hib chroni niemowleta i szczepienia ich pneumokoki sa chyb przereklamowane
jak juz ktos chce zaszczepic to lepiej w drugim pólroczu życia wtedy jest mniej dawek tej szczepionki
na rotowirusy tez nie szczepilam Hani, Tymka nie zamierzam
Hanie szczepilam tym tanszym infanrixem a teraz chyba tą Hexę wezmę bo mnie pediatra przekonala ze to nie szkodzi bardziej a rtec jest wszedzie po trochu tyle ile trzeba i jak zaszczepie tym tanszym plus osobna darmowa na żółtaczke to to samo wyjdzie co hexa a dziecko musi byc wiecej kłute