reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wczoraj mieliśmy z M. rocznicę bycia razem i zabalowaliśmy w sypialni do 2.30:zawstydzona/y: i jestem nieprzytomna dzisiaj.
Na szczęście obiadek mam ugotowany, M. wraca ok. 16:00, więc mogę sobie na błogie lenistwo pozwolić.
Fajnie jest pracować samej u siebie - w takie dni jak dziś utwierdzam się w tym jeszcze bardziej:tak:
Miłego dnia Brzuszki!!

GRATULUJE ROCZNICY!!!!!! Niezle musieliscie sie bawic, ze az do 2:30 ;-) M pewnie w pracy chodzi po scianach ;-) Czym sie zajmujesz, ze piszesz, ze pracujesz 'sama u siebie'?
:sorry:

reklama
Ależ proszę: 30 gram drożdży rozgnieźć z pół łyżeczką cukru, dolać trochę ciepłego mleka, przykryć i odstawić, aż drożdże 'ruszą'. 3 szklanki mąki+ sól+zaczyn drożdżowy+ szklanka ciepłego mleka (ale nie cała, bo cześć już siedzi w drożdżach). Wyrobić ciasto (dobre na mięśnie rąk :-)). Wyrobione ciasto (ma być sprężyste i gładkie) uformować w kulę posmarować oliwą obsypać maką i odstawić niech rośnie :rofl2: Jak podrośnie- przegnieść kilkakrotnie i rozwałkować. I tu zaczyna się wolna amerykanka- co kto lubi. Ja najpierw smaruję sosem (koncentrat+ ketchup+ bazylia+ sól), potem trochę zeszklonej wcześniej i ostudzonej cebuli, potem szynka, albo salami, trochę pieczarek, zielonej papryki no i posypuję serem. Do piekarnika na 15 minut (220 stopni z termoobiegiem). I smacznego.

Niektórzy do ciasta dają wodę zamiast mleka- ciasto jest wtedy trochę twardsze :-)

Dziękuję :D

jestem naprawdę wdzięczna :D już wiem co zrobię w niedzielę ;)

a ja w sparwie tego genetycznego - ja bede miec cos kolo 12.10. i tez sie chyba nie bede martwic na zapas - nie ma takiej potrzeby...... co ma byc to bedzie-nie Bog o tym zdecyduje. Ja tylko pomodle sie za Maluszka by wsio bylo si:)...

A poza tym u mnie w rodzinie od 6 pokolen nie ma dzieci z wadami genetycznymi.... jedynie mezowie u nas szybko umieraja bo przed 40-stka - nie zawsze ale sporo tego (to chyba takie fatum:D)....

a kiedy nabieram watpliwosci to wbijam se w ta moja glupia lepetynke ze Maly Łobuziak bedzie na pewno zdrowy :)...

Elvie strona naprawdę fajna :-D

Jak pod koniec ciąży pójdę na zwolnienie to już wiem co będę robiła całymi dniami :cool2:
Mojemu B się to na pewno bardzo spodoba :rofl2:

Jestem menagerem Klubu Oriflame (staram się właśnie o tytuł dyrektora), zajmuję się rekrutacją i szkoleniami konsultantów.
Zainteresowanym by kupować taniej i zarabiać podaję moją www:
Oriflame - naturalne szwedzkie kosmetyki

Jeśli chodzi o link do bloga kulinarnego, który podałam wcześniej to również jestem pod ogromnym wrażeniem - szczególnie, że z tych przepisów wszystko się udaje!!

Ostatnia edycja:
a jeśli chodzi o zachcianki ciążowe to ostatnio chodzi za mną budyń czekoladowy i hot-dogi, ale nie takie z fast fooda,t ylko własnej roboty, kupiłam kilka bagietek i parówki z drobimexu do tego suróweczka i jem dwa hot-dogi dziennie :) ciekawe kiedy mi zbrzydnie he he

no i narobiłaś mi smaku na domowe hot-dogi ja jeszcze dorzucam cebulką prażoną mniam

A Wy ciagle o tych fajkach i alkoholu... Ktory to juz dzien z kolei? Nic tylko siasc i zalac sie w trupa i w dodatku wypalic karton papierosow albo 20 kubanskich cygar.

Cada quien sus nachas, jak juz wczesniej napisalam. Czy naprawde nie lepiej dac juz sobie spokuj z tematem i zakonczyc misje ¨ulepszania¨ innych?

Zawsze wydawalo mi sie, ze forum to takie miejsce, gdzie mozna podzielic sie radosciami, czy klopotami i uzyskac wsparcie. Ale okazuje sie, ze tutaj niektore panie maja misje uswiadamiania jak szkodliwe jest jedno, nie widzac, ze same pochlaniaja inne niemniej szkodliwe uzywki. Czemu, najzwyczajniej w swiecie, nie zajmiemy sie same soba? Czy nie lepiej jest najesc sie pizzy czy hamburgera i zapic to litrem coli, albo zjesc sztuke przedniego miesiwa i wypic kieliszek wina przy rownoczesnym rozkoszowaniu sie smakami? No chyba, ze wolicie miec ciagle wyrzuty sumienia i moralna niestrawnosc.

Ja wychodze z zalozenia, ze moje dziecko - moj problem. Jesli za chwile pobiegne do fast foodu po jakies swinstwo, pewnie naraze malego na podwyzszone cisnienie, cukrzyce, przyszla nadwage i inne swinstwa tego typu. Jesli napije sie wina, moze maly bedzie mial FAS. Jesli bede sie oszczedzac przez cala ciaze, moze w trakcie porodu cos moze pojsc nie tak i dziecko urodzi sie z niedotlenieniem mozgu. A moze moje i meza geny zmutowaly sie i Kropek juz ma problem, a tutaj nie ma nawet mowy o aborcji z jakichkolwiek przyczyn... Cookolwiek sie stanie, ja bede musiala z tym zyc. Dlatego nigdy nie napisalam, ze picie coli chocby w najmniejszych ilosciach powinno byc zabronione, a koncern coca cola zamkniety na 140 spustow i oblozony wielomilionowymi karami, nie napisalam tez ze objadanie sie KFC, Burger King, Pizza Hut czy innym McDonaldsem jest dranstwem w stosunku do potomka, bo juz mu dajemy kiepski start. Nie napisze tez, ze okazjonalne palenie lub picie wola o pomstwe do nieba. Wiem jaki jest moj plan, ktory mam nadzieje w 100% wykonac - jednym z jego zalozen jest bycie szczesliwa ciezarowka traktujaca dziecko jak maly cud, a nie jak zrodlo niekonczacych sie wyrzeczen. Wszystkim Wam zycze radosnej ciazy i wytrwalosci w postanowieniach. No i pozwolcie zyc innym tak jak oni tego chca, kazy bedzie ponosil konsekwencje wlasnych czynow.

Wnosze postulat o zamkniecie watku: alkohol i nikotyna a ciaza. Chyba wszystko w tym temacie zostalo napisane.

Popieram Cię całkowicie. Sama się nakręcam jak czytam o różnych problemach.
wystarczy jak raz wspomnimy o jakimś problemie, i go zamkniemy jak najszybciej. krótkie odpowiedzi bez oceniania.

witam

narazie nie mam czasu nadrobic zaleglosci, zaraz ide na badania, noc mialam z glowy, dzidzia tak mi naciskała na nerw, ze juz nawet na plecach nie mogłam lezec, a zeby sie ruszyc to mogłam pomarzyć. Ide dzis zrobic badania mniedzy innymi na glukoze, zobaczymy co z tym cukrem, ale nie jestem dobrej mysli, niestety.

Trzymajcie sie cieplo

Coyote 3mam kciuki za pozytywne wyniki.
No i żeby maleństwo nie dawało Ci tak popalić

reklama
Tylko się witam, bo ostatnio weny brak.
U nas wszystko ok. W przyszłym tygodniu wizyta u gin.
Podczytuję na bieżąco. O piciu i paleniu też.
Myślę, że warto czasami kogoś dla jego własnego dobra op...ć ;-)

MIŁEGO DNIA MAMUŚKI!

tak warto czasami kogoś op..ć, ale nie warto robić to przez 20 stron ;-)
i to to właśnie zielona maupa miała namyśli. Tak mi się wydaje.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry