• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwietniówki 2010!!!

AGA 100 LAT!!!!

Gosienka
bardzo mi szkoda Twojego synka
umeczyl sie biedaczek
tego sie nie leczy jakos u takich dzieciaczków?

Jedno co mnie troszkę przeraża to wszystko co muszę zabrać ze sobą dla Julci - przyda się mała przyczepka
a wyobraź sobie że ja co tydzień jeżdżę do rodzicó albo teściów na weekend i co tydzień zabieram dla dzieciaków wielką walizę jak na miesiąc bo wszystko potrzebne do tego łóżeczko turystyczne i inne gadżety nawet mata z nami jeżdzi potem 2 dni to rozpakowuje w domu i przychodzi piątek i pakowanie od nowa
szlag by trafił ale z drugiej strony w domu na weekend nie lubie siedziec
wole zmienic troche klimat i dzieciaki dziadkom sprezentowac :)

Tragedia kiedy dotyka kogoś z naszego otoczenia jest po prostu nie do ogarnięcia...

dokładnie,
człowiek uwaza ze takie rzeczy to jego nie dotyczą a tu nagle szok, brak słów

Najlepszy czas na dzieci to albo jedno po drugim albo odstęp 6 lat. Najgorsza jest przerwa ok 2-3 lata bo starsze się zacofuje...

poradniki poradnikami a ja też się z tego wyłamuję mam różnicę 2,2 i mi się dziecko nie cofnęło
pierwsze co robi jak wstanie to biegnie do nas poprzytulac i wycałować braciszka
no i umieją się już nawet razem bawić co widziałyscie na filmiku :)
jestem dla niej pełna podziwu ostatnio nawet jak Tymek spi to ona stara sie cicho mówic zeby go nie obudzic :)

ja miałam chętkę na bycie mamą kwietniową 2011;)
i miałam szansę bo dziś właśnie @ przylazła...

próbuj dalej, majówki też są fajne, u nas przecież są też majowe dzieciaczki :)
pamiętam że taki mieliście plan jedno po drugim
.

u nas baaardzo podobnie to wygladalo...
do dzis pamietam, jak wpadlam kiedys do siostry na plotki przy kawie, i zwierzylam sie, ze mam swoj "pierwszy raz" za soba...
A ona do mnie: a czy ty wiesz, ze przez to mozesz zajsc w ciaze?...
OMG
Od tego czasu sinusoida naszych relacji zaczela zmierzac juz tylko w dol.....
buhahaha to se pogadały siostry :)

U mnie to samo...uwielbiam całowac te jego pultaski, na szczescie póki co jemu to tez się podoba...heheh

u nas też całowanko i przytulanko bez ograniczeń póki co ku obopólnej radości

AAAA i przynajmniej jak urodzilam Boryska to troszkę odmłodniałam...hehe mentalnie:-)

a z czego ty mialas odmłodnieć jak Ty młoda Laska jesteś, mentalnie też stara nie byłas :) he he

Ciekawe jak nocka u Kwiatuszków przebiegła
mlody zjadł o 20 poszedł spac ja sprzatałam łazienkę tak drobiazgowo
wiecie Anthea'i sie naoglądałam :) he he
no i wszytskie swoje cienie, kredeczki, szmineczki, wałeczki itp układaam przy okazji wywaliłam reklamówkę starych kosmetyków itp
no i młody sie obudził o 23:30 jak skończyłam
odłozylam do łozeczka
potem sie w nocy obudził ale nie umiem powiedziec która to była godzina mąz go przyniósł do łóżka nakarmilam, usnelam
i potem pamietam ze jeszcze z raz karmilam no i potem juz rano
mleka nie podalam modyfikowanego bo nie kupilam jeszcze

reklama
Witam się deszczowo. Spać się chce jak cholera...
dawno tylu dyskusji tu nie było..żebym musiała tyle stron z rana nadrabiać..:-)
Wronka przykro mi z powodu znajomej. Oj przeżywa się takie rzeczy..
Widzę kwiatuszku, że noc troszkę spokojniejsza. Oby było coraz lepiej

Doskwiera mi już parę dni ból pleców i jest coraz mocniejszy. Nie wysypiam się przez to. Nie mam siły młodego wyciągać z łóżeczka, a karmię już tylko na leżąco. Masażystę od zaraz!!!

Dzień doberek :)

Oj ile tematów się tu od wczorajszego wieczora nazbierło..

Co do różnicy wieku to moja siostra pojawiła sie po 10latach i powiem wam że masakra- jak z innej planety :dry: Dziwne to stwierdzenie o 3-4 latach...:szok: ja mam kuzyna 3lata starszego i od zawsze jestesmy jak brat i siostra- jedyny rozlam byl jak ja miałam 14-16 a on 17-19lat bo ja gówniara z podstawówki a on wielki nastolatek z LO ;-):eek: ....a potem gdy ja miałam 18 to poznał mnie ze swoim najlepszym przyjacielem....i tak oto pojawił się w mym życiu mój kochany małż Ł :-D

My napewno musimy poczekać te rok-półtorej po cc, gdyby nie to to już bym chciała drugie :-) ...Wariatka- dopiero co miała dosyć ciąży a teraz o drugim myśle- jak wspomniałam-wariatka:-):eek::-) Więć narazie no way, ale jak będize bezpiecznie to pewnie długo czekać nei będziemy;-)

13- to Wy już sie o następne staracie?!:szok::szok::szok::-):-):-)super!:-D

Katik, Wronka- ja też chyba niedługo zacałuję Julika na śmierc:-D:-D:-D

Kwiatuszek-cieszę się, że noc lepsza:tak: a moze zamiast mieszanki lepiej zagęścić swoje mleczko jakąś kaszką czy kleikiem czy czymś tam a nie podawac mu mieszankę skoro mas zpokarm?:confused: mleczko mmay jest najlepsiejsze!:tak:

Aga- najlepszego z okazji rocznicy!!!!:tak:

Gosia
- przykro mi że synek tak cierpiał :-(

Co do powrotu do pracy..coż- moja firma upadnie lada miesiąc (obym tylko jeszcze sie choć na trochę wychowawczego załapała) więc i tak zostaje bez pracy :/ pewnie od nowego roku nowej zaczne szukać i się zobaczy wtedy ;)
Kiedyś chciałąm karierę robić ale oczywiście miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle :/ i teraz jestem na szeroko pojętym "etacie mama" ;)

Dobra- lece czytać dalej bo produkcja wre a ja wczraj się nad książką pogrążyłam i się zaległości porobiły u Was :-) do miłego:tak:

Ostatnia edycja:
Witam się i ja!

Dziewczyny ja mam normalnie strach przed karmieniem,a raczej przed tym co będzie po... Maja wymiotowała wczoraj 3 razy, dziś raz. Jadę z nią do lekarza alergologa. Nie wiem czy ten refluks się jakoś leczy...
szkoda mi tej mojej pszczółki.

Aga wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, Wielu wspólnych, pięknych dni razem i duuuuuuuuuuuuuuużo miłości!
Gosieńka biedny Mateuszek, dobrze,że wstał już radosny :)

Miłego dnia kochane!

Aga wszytkiego naj z okazji wytrzymywania ze soba tyle czasu ;-)

13.. ja tez bym chciala drugie...ech... ale moj K. chyba jeszcze nie... ja sie spelniam jako matka i lubie siebie taka, ale trzeba po cesarce poczekac chwilke...

Witam z rana

Padam na twarz po ciężkiej nocy:no:Mateuszek przez pół nocy wymiotował i ból głowy mu niestety nie przeszedł:-(Bidulek tak się męczył, spał w naszej sypialni na siedząco oparty o mnie a ja masowałam mu skronie które tak pulsowały że:szok: Koło 4 rano zasnął na dobre i własnie przed chwilą wstał uśmiechnięty, dzięki bogu dzieci tak szybko zapominają o bólu.

Widzę że o róznicy wieku było.Miedzy moimi chłopakami są trzy lata i jest super :tak: nie zauważyłam aby Emil się uwstecznił .Zauważyłam natomiast że między mną a moim bratem było 5 lat różnicy i miałam z nim słaby kontakt i byłam strasznie zazdrosna , to samo było teraz u nas z Mateuszkiem też miał problem z pogodzeniem się ze nie jest już najmłodszy i też jest 5 lat różnicy między nim a Helenką:tak:Wszystko zalezy od nas rodziców jaki kontakt będa miały nasze dzieci:tak:

Co do przytulania , całowania i noszenia na rękach.
U nas przytulaski zawsze na pierwszym miejscu, dzieciaki wycałowane każdego dnia i nigdy nie pozwalałam aby dziecko się wypłakało brałam na ręce i uspokajałam:tak:
Do dzisiaj jest tak ze jak jestem w szkole u Emilka i on mnie widzi to podbiega i się przytula i mnie całuje:-) nie zwraca uwagi co powiedza koledzy, Mateuszek to samo.

Agnieszka najlepszego z okazji rocznicy :-)

Muszę wypić kawkę bo zasnę na siedząco;-)
Miłego dnia kwietnióweczki:tak:

oj się synek wycierpiał, zdrówka

mlody zjadł o 20 poszedł spac ja sprzatałam łazienkę tak drobiazgowo
wiecie Anthea'i sie naoglądałam :) he he
no i wszytskie swoje cienie, kredeczki, szmineczki, wałeczki itp układaam przy okazji wywaliłam reklamówkę starych kosmetyków itp
no i młody sie obudził o 23:30 jak skończyłam
odłozylam do łozeczka
potem sie w nocy obudził ale nie umiem powiedziec która to była godzina mąz go przyniósł do łóżka nakarmilam, usnelam
i potem pamietam ze jeszcze z raz karmilam no i potem juz rano
mleka nie podalam modyfikowanego bo nie kupilam jeszcze

no to jakiś sukces widzimy na horyzoncie, super, i oby każda następna nocka była coraz spokojniejsza.

Aga wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.

reklama
Ogladnelam ten program na dwojce, o ktorym pisalyscie. Jak dla mnie trzeba mieć albo serce z kamienia, albo zdrowo zryty beret żeby wytrzymac 4h placzu dziecka i go nie przytulic.

Nie wiem jak inteligentni ludzie (a na takich wygladala ta para ktora stosowala metody z lat 50tych) moga sie tak dac manipulowac. hmmmmmm - z reszta chyba wiem - tak im jest poprostu wygodnie. Totalni egoiści i do tego bez serca.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry