reklama

Kwietniówki 2010!!!

13x13 dzięki za link w sprawie upławów, przeczytałam i myślę, że moje są w normie, nie wiem czemu ta ginka chce mnie szprycować lekami.
Zadzwoniłam do tego mojego sprawdzonego prywatnego gina, który prowadził moją pierwszą ciążę i wyobraźcie sobie, że ma wolny termin dopiero na 27 października na 21:10 masakra nie?
zapisałam się, tylko teraz nie wiem czy w między czasie brać te tabletki,a le chyba sobie odpuszczę

reklama
ja troche z innej beczki ale mam pytanko,czy macie czasem bole brzucha,bo ja mam takie lekkie od paru dni i nie wiem co myslec moj gin przyjmuje dzisiaj ale u mnie krucho z kasa na dzien dzisiejszy od 30 moj M czeka na wyplate i zero odzewu,zalamuje sie juz,nie wim co robic:(

bóle brzucha są w normie, tym bardziej, że wnioskuję, że nie są u Ciebie bardzo silne, gdyby bolało bardzo, to najprawdopodobniej gin zaleci Ci nospę, martwić się trzeba raczej mocnymi skurczami, bo są oznaką rozwierania się szyjki macicy

Kwiatuszku jeśli upławy w ciąży są niepokojące dla pacjenta i lekarza to powinien on zbadać PH pochwy i jeśli są wskazania zrobić posiew (w mojej przychodni pod koniec ciąży robią tak z każdą ciężarną, żeby do porodu doprowadzić florę bakteryjną do normy, jakby co). Nie słyszałam jeszcze o przepisywaniu leków 'na oko'. To w mojej opinii dyskwalifikuje lekarza!

U nas po wczorajszej paskudnej aurze, dziś pogoda PRZECUDNA! Nic tylko spacerować, co zamierzam uczynić zaraz po pracy :-)

dziewczyny jeszcze coś mi się przypomniało,
kilkanaście, może kilkadziesiąt stron temu, któraś z Was pisała, że należy kochać się kochać z prezerwatywą, bo substancja zawarta w plemnikach powoduje rozwieranie szyjki- to prawda, ale nie na tym etapie ciąży, dzieję się tak, dopiero w ostatnich bodajże 2 tygodniach ciąży, gdy szyjka jest już "dojrzała", a dzidziuś właściwie gotowy do wyjścia, więc nie ma się czym przejmować,
często kobiet, które przenaszają ciąże, kochają się wówczas często, by te plemniki przyspieszyły akcję

13x13 - oj nie!!!!! ja planow juz nie zmieniam, zreszta powiedzialam mojemu, ze jak chce wiecej dzieci to juz nie ze mna ;-) przy tej ciazy o malo co sie nie przekrecilam na tamten swiat, mialam tak ostre wymioty, ze nic nie jadlam i nie pilam, w koncu odwodniona wyladowalam w szpitalu, w dalszym ciagu faszeruje sie lekami przeciwwymiotnymi, a gdyby nie moja mama to nie wiem kto by mi przy dzieciach pomogl

Jeju zrobiłam farsz do gołąbków i już gołąbków nie potrzebuję -tak się objadłam:-p

Aniez dzięki za przepis:-D:-D:-D:-D:-D trochę go stuningowałam po swojemu:eek: bo dla mnie przepisy wszelkie to tylko wskazówki ale szkielet tj ryż i mięso są;-) dziękuję jeszcze raz

Aniam141
św. Zofii. Kiedyś po cichu chciałam tam trafić ale nie mogłam znaleźć lekarza. Jak już wybrałam sobie lekarza o nie dość że jest cudowny, boski i wspaniały to jeszcze ze św Zofii. Mam nadzieję że w kwietniu dużo kobietek nie zachce rodzić;-)

Kwiatuszek no to nie ma się co zastanawiać. Co do informacji -sama się martwiłam i pytałam gina o to. Jeśli w jakiś sposób mogę pomóc to się staram. Faszerowanie się lekami jest bez sensu jeśli wszystko jest ok:tak:

Justys84 ja mam co kilka dni -raz kłuje raz ciągnie -ale chyba tak musi być:cool2: jakoś tam sie musi wszystko poprzesówać w środku. Na usg nawet powiedziałam lekarzowi w którym miejscu mnie boli -bo akurat przyciskał w tym miejscu brzucha ten aparat usg ale nic tam nie dojrzał. Boli mnie też pęcherz no ale ponoć to wszystko normalne jest:confused2: mi też kazał nospę brać ale jakoś przetrwam;-)

Kasia.j jak to mówi mój gin "nie jedna już mówiła -nigdy więcej dzieci":-D:-D:-D

Chyba się zdrzemnę chwilkę bo oczka się kleją po jedzonku:-p
Do jutra dziewczyny

Kwiatuszku no coś Ty:-D:-D:-D jeśli już miałabym jeść surowe to chętnie tatara:tak::tak::tak: mniam

Wymyśliłam inaczej inaczej
albo
gotuję mięso i później je mielę, doprawiam ,dorzucam ryżu ugotowanego i cebulki zeszklonej albo
mielone mięso duszę na małym ogniu, dodaję cebulkę zeszkloną i ryż ugotowany

Mi się tak farszu chciało i miałam teraz siedzieć z garem surowego mięcha -po co:-) wilk syty i owca cała -teraz tylko zawinąć i trochę poddusić;-)

reklama
onna szczerze mówic jeszcze w niczym sie nie orientowałam, po tym jak w tamtym roku poroniłam, teraz podchodzę do wszysatkiego z rezerwą, poza tym teraz mam termont, jak tylko sie skończy bedę miała wiecej czasu na wszystko i napewno zacznę sie tym interesować. Wiem że troszke ciuszków dostane od znajomych, choć mnie przeraża wszystko x 2. Ale musimy byc dobrej mysli.

ticker.php

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry