reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Dziewczyny ja tak szybko dostałam kolejne zastrzyki jutro na 10.00 jadę do szpitala na usg żeby zobaczyć co z dzidzią boli mnie cały czas brzuch i boję się że coś jest nie tak. Dziwne mam te bóle. Trzymajcie kciuki jutro mocno jak wrócę jutro to się odezwę o ile mnie nie zatrzymają:-(:-(:-(.

Przedwczorajsze plany zakupowe zakonczyly sie fiaskiem. Nawet nie chce mi sie juz na ten temat pisac. Ukochany, jak zobaczyl, ze z rozczarowania i ze zlosci chyba tez poplynely mi lzy, stwierdzil, ze on do USA pojedzie (a to tylko jakies 150 km od nas, wiec zaden wyczyn) i zrobi mi zakupy. Niestety znajac jego gust ubraniowy i ¨oko¨ w ocenie rozmiarow, efekt doprowadzilby mnie do jeszcze wiekszej rozpaczy. Ja oczywiscie w ramach protestu przeciwko sytuacji politycznej na swiecie, stosunku gringo do innych nacji i dupowlastwa polskich ¨przywodcow¨ narodu, o wize do sasiadow nie poprosze i juz!
Aniam proszenie mojej matki o zakupy dla mnie przyniosloby podobne skutki. Pewnie przyslalaby mi jakis namiot i juz. A poza tym moja rodzina zyje w malym miescie i pewnie nawet nie chcialoby im sie nigdzie jechac na poszukiwania. Za to w kazdy czwartek i niedziele wybraliby sie na targ i kupili cos z plastiku haha. No i jest jeszcze jeden szkopul. Mam 175cm wzrostu. Nogi do samej szyi... Poza tym przed laty plywalam, wiec mam bardzo szerokie plecy, no i pokazny biust. Kupowanie dla mnie ubran ¨na oko¨ mija sie wiec z celem.

Mam jedne gaciorki ciazowe dlugosci 3/4 wiec poki co nosze je na zmiane z sukienkami i spodniami sportowymi. Brzuch jednak rosnie i rosnie, no i na dodatek robi sie juz chlodno. U krawca zamowilam sobie spodnie, powinny byc gotowe w tym tygodniu, ale to Meksyk, wiec moze sie okazac, ze nie beda...

Jeszcze miesiac w tym grajdole i przeprowadzka (mam nadzieje do czegos lepszego, bo jak mawial Albercik ¨na wschodzie musi byc cywilizacja¨)

dzięki za rade, bede dużo piła wody i kłade sie do łóżeczka jutro napisze jak jest
ticker.php

Psy są strasznie zazdrosne o właścicieli, dziecko traktują jak rywala, trzeba bardzo uważać - żal mi waszego psiaka, bo zwierzaki nie rozumieją pewnych rzeczy, a z drugiej strony strasznie żal dziecka. Jak mała? Będzie miała blizny na buzi?
Bylismy dzis u behawiorystki. Psa musimy "ukrócić" i pokazac mu, ze w stadzie jest daleko za nami. Czyli - przez najblizsze 2-3 miesiace musimy totalnie nie zwracac na niego uwagi. Nie wiem jak ja to przezyje, bo ten pies stale byl glaskany.

Co do malej - rana jak to lekarka okreslila jest bardzo ladna, szycie dobrze zrobione, i blizna powinna byc malo widoczna. W dodatku jest w miejscu tego zagiecia policzka przy usmiechu, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle.
Ale i tak jak przyjade do anglii rozejrze sie za jakimis specyfikami na blizny.

Najlepsze jest to, ze Klaudia stale placze w domu , bo chce przyjsc znow do mnie i Gastona (psa) w odwiedziny... Kochana taka moja, dzielna....

Laski wyluzujcie, brzuszki jeszcze tak Wam urosną, że będziecie marzyć o płaskim;-)
Ja juz zaczynam marzyc...
Wczoraj malowalam paznokcie w stop. I wlasnie mojemu TZtowi zapowiedzialam, ze to byl moj ostatni raz, kolejnego pedicure nie bede sobie w stanie sama zrobic, i chyba on przejmie ten "obowiazek" :-D:-D

w sobotę będę już w piątym,a wiec na wszystkich świętych jak zobaczę się z rodzinką i będą się pytać, który to będę mogła się chwalić, ze już piaty jupiii, mała rzecz a cieszy :-D chyba się za bardzo podjarałam tym suwaczkiem :-) he he
hehe, ja tez sie podjaralam, ze to juz 5ty miesiac :-D:-D

Jeszcze raz wklejam to samo obrócone w dobrym kierunku:-)
Zobacz załącznik 175610
ale ladny brzusio... moj to jest jedna wielka bania juz....

A my odliczamy do jutrzejszego usg 3d/4d....
Oczywiscie , idac tropem naszego urlopowego pecha, zadzwonilam dzis potwierdzic wizyte, i okazalo sie, ze wizyta umowiona juz 1.5 miecha temu zostala odwolana, choc nikt mnie o tym nie poinformowal. Lekarka pojechala na sympozjum do usa... Po wiekszych perswazjach przesuneli mnie na wizyte do jakiegos lekarza. A tak sie cieszylam, ze ide do naprawde zajebistej lekarki....

ah.... chyba ma inna.... przestal o mnie pamietac.... przychodzi z pracy : "gdzie jest obiad" i jeb, nie pogada ani nic, pieniadze znikaja, jak sie pytam co z nimi to on ze mam sie nie interesowac!! pisze z innymi laskami.... nawet nie wiem czy serio jest bo ostatnio ma jakies zlecenia na juz teraz (jest ochroniarzem)!!
i wszystko mi wytyka..... krzyczy i wyzywa od najgorszych a ja juz nie moge udawac ze tego nie slysze....
kurde w szoku jestem:szok:, pogonilabym juz go dawno, taki facet to nikomu nie potrzebny, dobrze jednak zrobilas, lepiej samemu byc niz dac sie poniewierac przez faceta

No to już nie jest wesoło:no: bo nikt ciebie nie powinien obrażać szczególnie teraz :wściekła/y::wściekła/y:
mój po 11 latach wpadł na pomysł przepytywania mnie z tego co przed chwilą powiedział ,tyle lat nie zwracał uwagi ,że go nie słucham a teraz --powtórz co przed sekundą powiedziałem :-D:-D jakiś nawiedzony :tak::-D:-D i tao jego kiwnie głową dlaczego ty mnie nie słuchasz a przecież dlatego jesteśmy szczęśliwi 11 lat :-D:-D
hehe znam to, moj maz tez juz mnie nie raz zlapal na tym ze go nie slucham, ale i na odwrot tez tak nieraz jest, i chyba masz racje - przez to czlowiek taki szczesliwy w malzenstwie hihi:-D:-D

Dziewczyny ja tak szybko dostałam kolejne zastrzyki jutro na 10.00 jadę do szpitala na usg żeby zobaczyć co z dzidzią boli mnie cały czas brzuch i boję się że coś jest nie tak. Dziwne mam te bóle. Trzymajcie kciuki jutro mocno jak wrócę jutro to się odezwę o ile mnie nie zatrzymają:-(:-(:-(.
trzymamy kciuki, wszystko bedzie dobrze i odezwij sie koniecznie

waniliowa, ja kocham kawę. ale moja gin powiedziała, żebym nie piła, bo kawa zmniejsza wagę płodu... no to nie piję w ogóle... :-(
jedynie inke pije... ale to nawet nie pachnie jak kawa

Wagę płodu ? Pierwsze słysze .. to ile by ważył mój synek gdybym jej nie piła ? Chyba z 6kg:-D:-D

Moj gin powiedzial, ze nie nalezy popadac w paranoje i jedna kawa dziennie nie zaszkodzi... To nie popadam... A co do wagi plodu to w pierwszej ciazy tez pilam kawe i wazyl 3800... Mnie sie zdawalo, ze to calkiem sporo...

Ja tez pije jedna z mlekiem a mleko neutralizuje kofeinę .
Zreszta jak ktoś ma ekspres to jest kawka illy bez kofeiny mozna nabyć w niektórych sklepach

Dziewuszki mam pyanie

KTO JEST ASEM W PRAWIE PRACY????
jak to jest z terminowymi dodatkami? mam np sporo dodatków ale do dnia 01.01.2010r. teraz będąc na L4 co z nimi? mogą i pewnie powiedzą że nie ma mnie w pracy, nie wykonuję obowiązków i mi to zabiorą -mogę w sumie wrócić w styczniu i dostać je na kolejny rok ale to mi się mija z celem...
MA KTÓRAŚ POMYSŁ???

Będę wdzięczną za pomoc...

A nie jest tak że na zwolnieniu płaci się średnią z ilus tam miesięcy ? Bo ja dostawałam poprzednio razem z premią uznaniową jak byłam na L4

bedac za zwolnieniu zachowujesz prawo do 100% wynagrodzenia, jednak dotyczy to podstawy płacy, czyli nie wliczmy w to zadnych dodatków, premii itd.

A masz jakis przepis na to ? Bo mi się wydaje że jednak wyliczana jest średnia z tego co się dostawało , ale nie jestem pewna na 100%

kochane, wlasnie zdecydowalam ze zostane samotna mamusia :(....
moj facet to jednak palant, a ja sie ludzilam ze sie zmieni!!!!!
ale sie nie zmienilo....
wracam do domku, chyba juz nawet jutro :(...

Aniołku - a to tak od niedawna ? Czy już dawno Cie tak traktuje ? Może wystarczy z chłopem pogadać a nie od razu takie decyzje ?

Trzymam za Ciebie kciuki , daj znac . Wyślij mi na wszelki wypadek jak możesz tel na priv jesli mozesz . Jakbyś nie pisała to my się odezwiemy żeby wiedzieć co i jak .. Co Ty na to ?

dzięki za rade, bede dużo piła wody i kłade sie do łóżeczka jutro napisze jak jest
ticker.php

Jak to jakies zapalne np dróg moczowych to mozesz tez soczek z zurawiny jest bardzo zdrowy dla układu moczowego a nie zaszkodzi :tak:

Bylismy dzis u behawiorystki. Psa musimy "ukrócić" i pokazac mu, ze w stadzie jest daleko za nami. Czyli - przez najblizsze 2-3 miesiace musimy totalnie nie zwracac na niego uwagi. Nie wiem jak ja to przezyje, bo ten pies stale byl glaskany.

Co do malej - rana jak to lekarka okreslila jest bardzo ladna, szycie dobrze zrobione, i blizna powinna byc malo widoczna. W dodatku jest w miejscu tego zagiecia policzka przy usmiechu, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle.
Ale i tak jak przyjade do anglii rozejrze sie za jakimis specyfikami na blizny.

Najlepsze jest to, ze Klaudia stale placze w domu , bo chce przyjsc znow do mnie i Gastona (psa) w odwiedziny... Kochana taka moja, dzielna....

.

No lepiej z pieskiem pracowac nawet jak to będzie cięzki , a ta dziewczynka dobrze że wszystko z nią ok i nie boji się psa :tak:

Aniołku przykro mi bardzo, że Ci się z facetem tak nie układa... To smutne, że w czasie Twojej ciąży nie możesz liczyć na zrozumienie i wyrozumiałość tylko ciągłe wyrzuty :no: Zanim podejmiesz ostateczną decyzję, spróbuj z n nim jeszcze może poważnie pogadać, spokojnie powiedzieć co czujesz i uświadomić mu że zachowuje się masakrycznie... może zrozumie... mam nadzieję :confused:
W każdym razie uszka do góry- zawsze masz swoją kruszynkę :tak:

reklama
Witam kochane, dawno mnie tu nie było ale jakoś brak czasu

13x13 jeśli chodzi o dodatki do pensji wypłacane w czasie L4 to różnie to bywa, wszystko zależy co macie zapisane w zakładowym regulaminie wynagradzania. Ogólną zasadą jest że podstawę L4 wylicza się na podstawie średniej z ostatnich 12 miesięcy, ale pracodawca mam prawo nie zaliczyć do tej podstawy jakiś dodatkowych składników pensji, np. premii za wykonywaną pracę. U mnie jest tak, że birą wszystko pod uwagę, ale mam koleżanke u której właśnie premii nie doliczają i jak zobaczyła 1 pensję na L4 to się załamała. Także sprawdź jak jest u was.

Ja tez pije jedna z mlekiem a mleko neutralizuje kofeinę .
Zreszta jak ktoś ma ekspres to jest kawka illy bez kofeiny mozna nabyć w niektórych sklepach

Mi nawet 2 zdarza się wypić i jakoś nie panikuję

Aniołku przykro mi z powodu Twojej sytuacji:-(. Kurcze nawet nie wiem co Ci napisać. jedno jest pewne nie możesz pozwolić się poniżać!!!!

Wesoła śliczny brzusio :-);-):-);-)

No i tyle zapamiętałam
apiszę tylko że u nas jak na razie wszystko oki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry