reklama

Kwietniówki 2010!!!

A ja akurat tu ich popieram. Kiedyś ludzie żyli krócej, więc i państwo im krócej płaciło, a teraz wiek życia się bardzo wydłużył i kraju zwyczajnie na takie rzeczy nie stać.

taaaa, a stac ich na to,zeby mlodzi pracy nie mieli, bo starzy im etaty zabierają? Kto bedzie pracował na Nasze emerytury??? No i jakie bede te emerytury młodych skoro pracy brak?? ech....

reklama
Wronka - baw się dobrze! Film ma same pozytywne opinie z tego co słyszałam i czytałam. Tez planujemy się na niego wybrać, ale teraz moja mama chora, siostra też i małą nie ma nam się kto zająć. Cioci nie mam sumienia prosić, bo ona w tygodniu w szkole podstawowej pracuje a weekendy spędza na uczelni, więc czasu wolnego praktycznie nie ma.

Witam
Weekend czas rozpocząć:-):-)

Tymi emeryturami to mnie zajerzyli:wściekła/y:jak pomyślę, że jeszcze 34 lata mam pracować....
Współczuję moim dzieciom, że kiedy będą miały swoje dzieci ja nie będę mogła im pomóc tak jak mnie pomagają babcie.
A pracujący emeryci to już w ogóle masakra, jestem za całkowitym zakazem, do czego to podobne żeby młodzi ludzie siedzieli na bezrobociu a emeryci żyli i z emerytury i pensji. U mnie jest mnóstwo takich, jeszcze ciągle narzekają na limity

Co do kina to my od urodzenia Zosi nie byliśmy. Wybieramy się za tydzień na Bitwę Warszawską. P był skłonny się poświęcić i iść na Listy do M, ale ja mam głęboki uraz do polskich "komedii romantycznych", co jedna to większy badziew i nie chcę ryzykować

taaaa, a stac ich na to,zeby mlodzi pracy nie mieli, bo starzy im etaty zabierają? Kto bedzie pracował na Nasze emerytury??? No i jakie bede te emerytury młodych skoro pracy brak?? ech....
Wronka a Ty chcesz być skazana na to, co Ci państwo da? Jak popatrzę ile emerytury ma moja babcia pracująca całeżycie to mi się państwowej emerytury odechciewa i wolę sama o własną przyszłość zadbać niż na marne grosze kiedyś liczyć.
Wg mnie dobrze by było, aby Państwo wspierało młodych, wykształconych i kreatywnych to więcej ludzi odważy się otworzyć coś własnego, a nie szukać pracy na etacie.

Kurcze, Lena utopiła w kibelku kolejny telefon - tym razem tatusia, dobrze, że stary, ale i tak M. wściekły, bo mu dwa aparaty potrzebne. Teraz biega pod toaletę, gestykuluje i po swojemu przeżywa opowiadając, co się stało.

Wronka a Ty chcesz być skazana na to, co Ci państwo da? Jak popatrzę ile emerytury ma moja babcia pracująca całeżycie to mi się państwowej emerytury odechciewa i wolę sama o własną przyszłość zadbać niż na marne grosze kiedyś liczyć.
Wg mnie dobrze by było, aby Państwo wspierało młodych, wykształconych i kreatywnych to więcej ludzi odważy się otworzyć coś własnego, a nie szukać pracy na etacie.

Kurcze, Lena utopiła w kibelku kolejny telefon - tym razem tatusia, dobrze, że stary, ale i tak M. wściekły, bo mu dwa aparaty potrzebne. Teraz biega pod toaletę, gestykuluje i po swojemu przeżywa opowiadając, co się stało.

No wlaśnie nie chce, bo wiem ,ze gowno dostane. Jednak zebym sama mogła pomyslec o przyszłosci to musze miec prace, jak i miliony mlodych ludzi. Dlatego tez uważam ,ze podwyższenie wieku emerytalnego znowu zamyka mlodym droge.

Otóż to, że nie dostaniemy. Będziemy musieli pracować tak długo jak zrowie pozwoli.
No, a drugi problem taki czy nas wogole stać na odkladanie na swoją przyszłość? Ja nie mogę z ręką na sercu powiedzieć, że sumiennie odkładam by godnie zyc w wieku 60 lat. Poprostu na chwilę obecną się nie da

cześć dziewczyny nie było mnie ostatnio, bo miałam straszny tydzień! w pracy od rana do wieczora, poza tym internet mi szwankuje totalnie. Nie mam na nic czas, ale w weekend mam zamiar nadrobić co naskrobałyście!

Eh... ja sie tam ekspoze nie bede ekscytowac, bo nie ma czym, Ameryki nie odkryli, powiedzieli to, co bylo do przewidzenia (o wieku emerytalnym truli juz od kilku lat nie nowosc)... pytanie co podpisze prezydent, co przejdzie i czy w ogole przymierza sie do realizacji pomyslow... Mnie tylko wkurza, ze np. o cieciach w administracji panstwowej cichosza... o obnizeniu kosztow paliwa cisza byla, jest i bedzie, a jak paliwo idzie w gore to kochane, mozemy miec prywatne emeryturki a i tak g... bedziemy mogli kupic, bo wszystko pojdzie w gore, to samo jesli chodzi o prad... mozna by gadac cale lata i nic z tego nie wyniknie, bo obecna sytuacja jest wynikiem wczesniejszych rzadow zarowno prawicowych, jak i lewicowych, poza tym nie zyjemy w prozni i bagienko swiatowe tez nas ciagnie...

Wronka- zgadzam sie z Toba, z tworzeniem nowych m-c pracy tez jest koszmar, no i moim zdaniem wiele osob 60+ i tak bedzie na garnuszku panstwa, bo pracy nie znajdzie, albo starci, bo jak ja pomysle o 65 letnim kierwocy tiru, albo operatorze koparki... z calym szacunkiem, ale sa zawody, w ktorych moze byc niefajnie... no i, ze Polak potrafi, to skoro nie emeryci, pojawia sie... rencisci... sprawne Panstwo powinno przede wszytskim dbac o przedsiebiorczosc, w kazdym wymiarze tego slowa, wspierac rozwoj nauki, nowtych technologii, gdzie to macie???

Dzieciaki pospane, matka piwo pije, swieto lasu, bo nie przepadam, ale co tam... stary przytargal ze sklepu jakies ciemne i nawet zdatne do picia ;-)

reklama
Hejka

Cieszyłam się że mój dzieć woła siku do czasu bo teraz przed spaniem potrafi z 5 razy wołać i oczywiście nawet kropka nie poleci :-) super zabawa nie:rofl2:

Co do mojej przyszłej emerytury to mam taką cichą nadzieję że na starość któreś z moich dzieci zaopiekuje się mamusią w najgorszym wypadku znajdą mi godny dom starców :tak:

Gosia w jakich klasach ty uczysz? bo muszę zakupić Emilowi coś do nauki ortografii , może polecisz jakieś wydawnictwo?

Elvie kieszonki w nosidełku przejrzane i dostaniesz po pupie ale dopiero jak urodzisz:-p teraz tylko musisz mnie nauczyć jak się wykonuje perfekcyjny makijaż:tak:
Normalnie musicie wymyślić jakąś blokadę aby Lena kibelka nie mogła otworzyć :tak:

Wronka Helenka dzisiaj zasnęła na siedząco w krzesełku czekając na obiad :-D Udanego wypadu do kina:tak:

Magda ja bym tam chętnie poszła i na jedno i drugie :tak: tylko kto mi z potworkami zostanie ?

Głowa mi dzisiaj pęka , chyba zmiana pogody idzie, małż mówił że jutro ma u nas padać śnieg, mam nadzieję że ktoś się pomylił.
Miłego wieczorku,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry