reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam się i ja!

zalatana jestem i do tego przeziębiona. Na szczęście dzieci zdrowe.
Mati był już dziś w przedszkolu. Wczoraj zabrałam go na kontrolę, żeby sprawdzić, jak się uszy goją. Nie jest źle, prawo ucho więcej zakrwawione niż lewe, na te się skarżył, że pobolewa. Poza tym czysto. Sprzęt ma babeczka kosmiczny, ceny za wizytę też:wściekła/y:

gosienko, dziękuję za zainteresowanie i pamięć:-) Helka iskierka boska jest. Poradzi sobie w życiu.
elvie, sprzęt super, cena też, oj przydałby się praktycznie codziennie, bo ja zawsze w biegu.
Maciuś z garażem mnie zaskoczył, super.

mamoPaulinki, teksty Pauli świetne. Cieszę się, że się tak rozgadała.

zielona, z gipsem na zumbę:-D więcej spalisz od dodatkowych kg.

Annaoj, ja też mam taki dylemat, że pójdę gdzieś poćwiczyć, to tego nie zrobię, i tamtego. Mam nadzieję, że wiosną odnajdę w sobie pokłady sił do ćwiczeń w domu.
iza, mamusia, zdrówka dla was!

Potrzebuję wyrwać ósemki, cztery na raz. 3 z nich jeszczez dziąsła nie wyszły:sorry2: prywatnie kosz 800zł/ za szt. Na NFZ trzeba czekać. A dziś akurat dzień stomatologa.

reklama
Dzieńdoberek :-)

Pobiegałam powiedzmy bo więcej marszu chyba było ;-) ale zabieram ze sobą Elzę bo jakoś stracha mam po lesie samej chodzić.

Własnoręcznie przygotowałam obiad więc jak któraś chętna to zapraszam na kotleciki z własnych cycków ;-)ziemniaki i marchewkę ( Izka coś co lubisz :-)) Placek drożdżowy czeka na wrzucenie do piekarnika więc na deser też możecie się załapać, kawę już Zdzisiu zrobi ;-):-)

Mateuszek ma pierwszą noc za sobą z maską, ciężko mu było zasnąć ale jak już mu się udało to spał spokojnie do rana. Nic go nie boli więc to najważniejsze :tak:

Wczoraj nam wieczorem prąd wyłączyli i nici z pogaduch, minus też taki że z dzieciakami lekcje przy latarce robiłam :no: jedyny plus dla społeczności wiejskiej to chyba będzie większy przyrost naturalny :-D

gosia wiesz jak ja poinformowana muszę być :-D Cieszę się że Mateuszek dochodzi do siebie:tak: teraz musi być dobrze. Zdrówka dla ciebie.

Ella zdrówka dla ciebie i oby dziewczynki nic nie załapały. Daj znać co laryngolog powiedział.

Aniam oczywiście że zapraszam :tak: a na temat leczenia na nfz się nie wypowiem :wściekła/y: bo Mateuszek już dawno mógł mieć wszystko zrobione, ale ortodonta na nfz ciągle czekał, chociaż akurat Mateusza aparaty nie są refundowane.Ceny aparatów są kosmiczne , ale co zrobić zdrowie dziecka najważniejsze bo tutaj dość często nie chodzi tylko o wygląd ale w przypadku Mateusza np. wchodzi w grę niedotlenienie:no:

Nata to czekam na paczkę i &&&&&& dzisiaj mocno zaciskam abyś urlop dostała :tak:

Isabela zdrówka dla Tosiulki, niech leki działają.

Dobra uciekam do mało twórczych czynności ;-)Na 12 po Helkę do przedszkola.

A jak w ogole ten zabieg na migdala trzeciego. To juz dwa tygodnie po? Jak sie czuje maly? Jak to wygladalo? Zdrowka zycze.
I oby sie uszka szybko Matiemu zagoily :)

Ja mowie dzien dobry i walcze z moim bolacym migdalem ;)
Macie jakies sposoby na sikanie do lozka noca z emocji? Odkad Julik po tych chorobach poszla do przedszkola to co dwa dni lozko mokre. A jak siedziala w domu to byl spokoj. Wydaje mi sie ze odreagowuje jakies pozytywne emocje tym. Bo ona koooocha chodzic do przedszkola. Tylko zapewnia mi wiecej pobudek w nocy niz mala zabkujaca Alisia. :/ help.

Mamo Paulinki mala jest cudna z tymi tekstami :)
Elvie super ze masz takiego mistrza kuchni w domu. Ile to cudo kosztuje? Nerke trzeba sprzedac zeby miec? :P
Gocha Ty jestes hiper manager-trojka dzieci maz i cale gospodarstwo na glowie ;)
AgnieszkaSz dobrze ze masz sie lepiej.
Aniez gdzies jes jak Cie nie ma? ;)
Zielona zdrowka dla Malej i dla Ciebie z rekami.

Witam się.

Ja chcę słoneczko!!

Wpadłam się zameldować ;-) lenia mam takiego że szok a pogoda za oknem wcale nie nastraja do zrobienia czegokolwiek... Zawiozłam tylko faktury do biura i napadłam na H&M w poszukiwania dżinsów dla M. ale nie było jego rozmiaru... porażka jakaś normalnie...no nic poczekam dzisiaj jest dostawa ale podjadę może w sobotę bo dziś mi się już nie chce

Tak patrzę na suwaczki i dotarło do mnie że przecież w marcu urodzinują nasze pierwsze "kwietniowe" dzieciaki :szok:

Gosia - poszukaj stomatologa do 8 mek . Tam gdzie ja chodzę cena 300-500 zł :tak: a nie dawno znajoma robiła tutaj u kogoś 250 za sztukę zapłaciła . 800 zł to już jakaś lekka przeginka :wściekła/y::wściekła/y: razy 4 :szok:

Gosieńka - dla wyglądu zębów też byś zrobiła :tak: zęby to zęby , a o ortodoncie na NFZ :angry:
Nic tylko się modlić alby stałe były proste :-D\
Ja to lokatę na okuklary muszę założyć , bo to też nie tanie , a za chwilkę u dzieciów będzie razy 2 . Rodzinnie więc razy 4:angry:

U na s z rańca słoneczko było , a teraz się coś schowało .
Niech wraca tu szybko :tak:

Hej!w imieniu Q dziękuję za życzenie zdrówka. Q już lepiej. Antybiotyk mu pomógł i już w poniedziałek ostatni raz miał temperaturę. Antybiotyk bierze do niedzieli, ale teraz męczy go kaszel i kicha na maxa... Nie dam rady nadrobić co u Was, mam taki sajgon w robocie że masakra... trzy dni mnie tylko nie było... :eek: to jest chore...

OMG ceny u Was dziewczyny kosmiczne za usuwanie ósemek. Ja rwałam chyba 3 lata temu dolną ósemkę, za prześwietlenie i cięcie zębola na pół bo okazało się że jeden korzeń normalny a drugi długi i zakrzywiony zapłaciłam 100, teraz jak Kuba miał usuwaną 4 też zapłaciłam 100. Do tego w ogóle nie czułam się jak po usuwaniu zero bólu. Jutro śmigam bo 4 mi reaguje na zimno i chyba coś się dzieje od środka bo na oko wygląda normalnie.
U mnie też dzionek zapowiadał się ładnie a teraz pochmurno:no:
Idę kawkę sobie zrobić i wracam do roboty...

wrrr, napisałam długiego posta, ale mnie wylogowało i się nie dodał:wściekła/y::angry:

pokrótce więc tylko napiszę, że mam dziś mega lenia, a dom wygląda jak po przemarszu wojsk, chociaż wczoraj posprzątałam przecież cały:-( pranie czeka na rozwieszenie, wczorajsze na prasowanie a w koszu jeszcze ze 2 porcje :zawstydzona/y: skąd to wszystko się bierze?!

Aniam, dzięki za info o dentyście. i za przypomnienie o okuliście, bo jutro mam wizytę, a kompletnie zapomniałam o tym. A z Olą to się tak profilaktycznie wybrałaś? bo my oboje mamy wady więc Młodego też pewnie powinniśmy przebadać. Jak taka wizyta wygląda u 4latka?

chyba idę się przespać, bo normalnie oczy mi się zamykają:zawstydzona/y: a miałam dziś ciasto robić. Masakra z tą pogodą.

Ostatnia edycja:
Aga U Olk to jak u SZymka bo ona czyta cyfry , jak dziecko nie umie to czyta obrazki lub takie E które są na różne strony i pokazuje rączką . Jeśli potrzeba to jeszcze badanie komputerem z kroplami , ew badanie w ciemni :tak:

reklama
Witam:)

U mnie dzień w biegu i na telefonie wciąż i wciąż. No, ale piękne rzeczy się dzieją więc zadowolona jestem.

gosia - u nas wyrwanie 8 to koszt 150zł, ale czterech na raz to chyba się nikt nie podejmie.

kici - zdrówka dla Q a dla Ciebie spokoju i cierpliwości.

aniam - macie się z tymi okularami, nie zazdroszczę, bo to faktycznie duży koszt a dzieci to wiadomo - zgubić czy potłuc zawsze częściej mogą.

Ella - może ogranicz jej wieczorne picie, niektórzy wybudzają, ale ja nigdy serca jakoś nie miałam.

Zmykam chatę ogarniać, bo weekend szkoleniowo-gościnny a jutro wybywam do fryzjera i kosmetyczki, więc pół dnia mnie nie będzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry