reklama

Kwietniówki 2010!!!

Aga u M. badanie wygląda tak jak pisze Aniam :tak: ja w ogóle z M. byłam u okulisty przed bilansem 2latka...poszłam ot tak sobie :tak: część mi mówiła po co, bez sensu przecież nic się nie dzieje i nie zgłasza żadnych problemów, nikt nic nie zauważył... zamknęli się jak się okazało że M. ma astygmatyzm ... do tego teraz ma wadę +0,5.

Ella nie wiem co ci poradzić bo ja J. do dzisiaj wybudzam...Nie pomagało w jego przypadku żadne ograniczanie picia :no: ... i Elvie wierz mi że wolałabyś wybudzać dziecko i prowadzić do wc niż codziennie prać pościel :tak:
Za to M. albo prześpi całą noc albo sam się budzi i woła że chce siku :tak:

Gosia szukaj innego dentysty koszt 800zł za sztukę to przegięcie :tak: chyba że w znieczuleniu ogólnym ale to i tak kwota musi iść do negocjacji bo przecież znieczulenie jedno i usuwanie 4 zębów na raz więc nie muszą anestezjologa 4 razy gonić :tak: a i czas pracy krótszy przez to :tak: Ja pamiętam że mój A. miał w znieczuleniu ogólnym usuwane 2 ósemki to płaciliśmy chyba coś 600 zł i to było 7 lat temu ponad już...

Pizza zjedzona :-) dzieciaki szczęśliwe. J. mi się z jedzeniem naprawił :-D :tak: wciągnął pół dużej pizzy sam :szok: właśnie sięga po kolejny kawałek :szok: :szok: oj za niedługo pójdzie w górę że mi w portmonetkę pójdzie jak nic ;-) bo ciuchy trzeba będzie wymienić :-p ale niech je...jak to cieszy to wiedza matki niejadków :-D :tak:

reklama
A jak w ogole ten zabieg na migdala trzeciego. To juz dwa tygodnie po? Jak sie czuje maly? Jak to wygladalo? Zdrowka zycze.
I oby sie uszka szybko Matiemu zagoily :)

Ja mowie dzien dobry i walcze z moim bolacym migdalem ;)
Macie jakies sposoby na sikanie do lozka noca z emocji? Odkad Julik po tych chorobach poszla do przedszkola to co dwa dni lozko mokre. A jak siedziala w domu to byl spokoj. Wydaje mi sie ze odreagowuje jakies pozytywne emocje tym. Bo ona koooocha chodzic do przedszkola. Tylko zapewnia mi wiecej pobudek w nocy niz mala zabkujaca Alisia. :/ help.

Mamo Paulinki mala jest cudna z tymi tekstami :)
Elvie super ze masz takiego mistrza kuchni w domu. Ile to cudo kosztuje? Nerke trzeba sprzedac zeby miec? :P
Gocha Ty jestes hiper manager-trojka dzieci maz i cale gospodarstwo na glowie ;)
AgnieszkaSz dobrze ze masz sie lepiej.
Aniez gdzies jes jak Cie nie ma? ;)
Zielona zdrowka dla Malej i dla Ciebie z rekami.

Ella w kwestii zabiegu. Po czasie mogę powiedzieć, że ok. W trakcie przeżywałam strasznie, najgorsza była narkoza, pomimo tego uważam, że warto. Druga sprawa, że Mati ma dreny w uszach. Nie mogę sobie odżałować. Gdybym miała pieniądze, i była poinformowana czym grozi tak wielki migdał, jaki miał Mati, to poszłabym prywatnie. Druga kwestia, że ja sama oponowałam w tej sprawie, bo pediatra nie widział wskazań do leczenia.

Matiego też w nocy wysadzałam, krótko po narodzinach Hani miał okres buntu, bo już raczej w nocy sam sikał na postawiony obok łóżka nocniczek.

PS
Pogoda mnie dobija, spać!!

Elvie, gdzie u was? ja będę wyrywała, ale nie 4 naraz. Po dwie:biggrin2: mój przypadek nie jest łatwy, ale oczywiście jeszcze się nie zdecydowałam pociąć za 3200! szukam taniej.

Ostatnia edycja:
Nata jedź w trekingach :-D w góry w końcu :tak:

BYłam z OLką u dentysty , coś jej teraz odbiło i jest ryk w gabinecie a zawsze sobie dawała zęby robić :no:
No ale już ten jeden jest zrobiony i na razie koniec tego dobrego .

Bo już dość mam lekarzy jak na ten tydzień .

Dzieńdoberek

Obudziłam się dzisiaj o 5 z potwornym bólem głowy :no: Po dwóch tabletkach niby przeszło, ale jeszcze coś ćmi :-(
Odstawiłam dzieciaki do szkoły, Helka miała na 8:30 ale udało mi się ją sprzedać do zerówki:tak: To lubię :-)

Zła jestem bo gdzieś ładowarkę od telefonu przesiałam i od wczoraj jestem odcięta od świata :wściekła/y: tak więc Nata przepraszam bo znowu nici z pogaduch wczorajszych :-( ale wnioskuję z tego że paczkę wysyłasz to znaczy że będziesz :-):-):-) a placek drożdżowy na pewno zrobię jak będziesz:tak:

Aniam może coś ją raz zabolało i ma teraz opory przed wizytą,u mnie Emil tak miał i też stres był :no: Odpisałam na majóweczkę ;-):-)

gosia rzeczywiście ceny kosmiczne:szok: mam nadzieję że coś znajdziesz :tak: U nas dzisiaj ciepełko więc u was pewnie też :tak:

Agnieszka super że Jankowi apetyt wrócił i niech tak już zostanie a ty niestety masz rację że z portfela ci kasa zacznie uciekać jak ci synkowie zaczną rosnąć ;-):-D

Aga niestety tak to jest że bałagan robi się sam ;-):-D Mam nadzieję że dzisiaj masz więcej energii :tak:

Sonia u nas ceny u dentysty podobne, &&& za dzisiejszą wizytę, ja też musiałabym się w końcu wybrać, ale na razie nie boli no i najpierw leczenie Mateuszka potem ja jestem w kolejce ;-)

Kici super że z Kubusiem lepiej . Mam nadzieję że w pracy szybko uporasz się z zaległościami :tak:

Ella pewnie masz rację że Julka coś przeżywa i potem te wpadki nocne. Ja bym spróbowała tego wybudzania no chyba że będzie jakieś mega akcje robić, tak miałam z Emilem że za żadne skarby nie dał się na toalecie posadzić. Próbuj.

Dobra idę dyspozycje wydać bo mam pana do pomocy w ogrodzie;-) Potem chyba się położę bo coś czuję ze migrena za chwilę zaatakuje :no:

hejka
przez stresa weny złapać nie mogę. Nie sądziłam, że się będę tak wyjazdem B denerwować.
Jeszcze dzisiaj dodatkowy stres miałam, bo wyniki W z moczu, ale na szczęście czysto. Za miesiąc jeszcze kolejne, jeśli będzie ok to będziemy mieli 3 miesiące przerwy.
Gosia zdrówka Ci życzę.
Gosieńka współczuję bólu głowy.
Kici oby Q szybko doszedł do siebie.
Ella daj znać po wizycie.

Posta piszę od rana i wiecznie coś Chcę już wiosnę, potrzebuję zastrzyku energii.

reklama
witajcie

u nas upływa dzień za dniem nic ciekawego się nie dzieje młody idzie z poniedziałkiem do przedszkola a ja wybieram się z nim na kulki.
Niestety ostatnio nie chce ze mną znowu ćwiczyć i nie mogę go nakłonić do pracy ze mną w domu, ani rysowanie ani żadne inne ćwiczenia np. układanie puzzli nie da się z nim przeprowadzić - bunt na całego.

aga2010
skąd ja to znam - najpierw jest walka o wejście do wanny, a potem jeszcze większa walka o wyjścia z nie
u nas mały sam często dopomina się o kąpiel uwielbia się kąpać wystarczy hasło a on już biegnie do łazienki i się rozbiera:-D

Annaoj
Mam nutramigen i będę próbowała w piątek podać 30, mam nadzieje, że zechce i nic mu nie będzie po. Dzisiaj pierwsze podejście do marchewki.
Najbardziej się boję, że Młody mi będzie takie jazdy robił w przyszłym tygodniu jak B pojedzie i wtedy to ja fizycznie nie wydolę.
trzymam kciuki aby dodatkowe jedzonko dało efekty abyś mogła trochę odpocząć

Alicja mnie wczoraj do łez ubawiła. Puściła bączka i mówię do niej "Alicja co się mówi", a ona z rozbrajającym uśmiechem "To nie ja"
padłam:-D mój grzecznie mówi "przepraszam"

Agnieszka
to super że i ty i M już lepiej się czujecie

Isabela zdrówka dla Tosi

gosieńko
jak widać ty dalej w ciągłym biegu:-) też mam nadzieję że Wiktorowi spodoba się na basenie ale jeszcze z wizytą poczekamy z miesiąc bo dopiero co skończył antybiotyk:baffled: znowu
Obudziłam się dzisiaj o 5 z potwornym bólem głowy
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
Po dwóch tabletkach niby przeszło, ale jeszcze coś ćmi
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
ja też rano musiałam się nafaszerować tabletkami:no:
Aniam
Ta to się nazywa nabyć xboxa dla dzieci
p.gif.pagespeed.ce.1iqzvM-Dj6.gif
p.gif.pagespeed.ce.1iqzvM-Dj6.gif
przecież zawsze możesz ćwiczyć z dziećmi ;-)

Ella super że panny zdrowe oby tak jak najdłużej zostało.

gosia
dobrze że Mati dochodzi do siebie po zabiegu. Ja dwa lata temu usuwałam ostatnią ósemkę ale bezpłatnie w Wojewódzkim Centrum Stomatologii (chyba tak to się nazywa) - na NFZ

elvi
jutro wybywam do fryzjera i kosmetyczki, więc pół dnia mnie nie będzie.
mogę tylko pozazdrościć

ANIEZ
gdzie jesteś kobieto gdzie ty nam zaginęłaś !!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry