reklama

Kwietniówki 2010!!!

Malena właśnie nie da się -nie da rady zeby szło w drugą stronę bo albo jest błąd danych albo jakaś katastrofa na suwaku wychodzi. Obliczyłam prze chwilą że dla mnie optymalnie to 13-18 kg. Mam 166cm i 53 kg chociaż po tych moich kiblowych przygodach może już mniej:baffled:

Kwiatuszek
ja czytam tutaj na stronach i zgłupiałam już bo czasem jest napisane -raz na 3 lata ale mój gin mi mówił że co roku -tym bardziej że ostatnio w pakiecie był z HPV na raka szyjki macicy:confused: z NFZ. Ale cytologię czy za darmo czy nie trzeba zrobić. A pracować faktycznie trzeba krótko -koleżanka tak poszła do pracy.

Ps mam pytanie -czy ktoś kto założył wątek może go usunąć jak jest zbędny i nieużywany?

Ostatnia edycja:
reklama
A propos macierzynskiego to w Irlandii mamy zasilek 6 miesiecy platnych okolo 80 procent wyplaty i do tego dla chetnych 2 miesiace bezplatne....
Do tego dochodzi child benefit jak sie nie myle ponad 100 euro na miesiac i raz rok jakis inny benefit nie pamietam nazwy 1000 euro ale chyba tylko na 3 kolejne lata.
Dobranoc dziewczynki

macierzynskie to tak 80% zarobkow minimum to 230 a max to 280 tylko ze masz 26 tyg i mozesz drugie tyle wziasc bezplatne child benefit to 166 miesiecznie i dodatkowo masz early child suplement w wysokosci 41,5. raz do roku bylo 1000 ale juz tego nie ma i od przyszlego roku ECS tez nie bedzie aby otrzymywac CB musi choc jedno z was pracowac.
z tego co wiem.
boziu mam nadzieje ze sie nie wkurzacie ze was podczytuje jak chcecie to nie bede.

Malena właśnie nie da się -nie da rady zeby szło w drugą stronę bo albo jest błąd danych albo jakaś katastrofa na suwaku wychodzi. Obliczyłam prze chwilą że dla mnie optymalnie to 13-18 kg. Mam 166cm i 53 kg chociaż po tych moich kiblowych przygodach może już mniej:baffled:?

Ja miałam tak- mam 171 wzrostu, więc należę do tych "puszystych":-):
przed 1 ciążą 74
w dniu porodu 90
po wyjściu 81
min spadek 67
teraz 69
Chciałabym się zatrzmać na 80....:zawstydzona/y:

Ps mam pytanie -czy ktoś kto założył wątek może go usunąć jak jest zbędny i nieużywany?

MODERATOR POTRZEBNY NA GWAŁT!!!

macierzynskie to tak 80% zarobkow minimum to 230 a max to 280 tylko ze masz 26 tyg i mozesz drugie tyle wziasc bezplatne child benefit to 166 miesiecznie i dodatkowo masz early child suplement w wysokosci 41,5. raz do roku bylo 1000 ale juz tego nie ma i od przyszlego roku ECS tez nie bedzie aby otrzymywac CB musi choc jedno z was pracowac.
z tego co wiem.
boziu mam nadzieje ze sie nie wkurzacie ze was podczytuje jak chcecie to nie bede.

Nie wkurzamy się.
I do tego przydatne informację.
Czytaj, czytaj:-)

Hej dziewczyny:-). Ja mam już pełny pakiet objawów z tymi znienawidzonymi wymiotami:baffled:. Czuję się podle ale najważniejsze żeby fasolce było dobrze i żeby sobie fajnie rosła:tak::-D.
Ja niestety nie będę miała macierzyńskiego. Trudno się mówi.
A co do informowania rodzinki to u Nas też już wszyscy wiedzą i bardzo się cieszą:-):tak:. Nie dało się tego zbyt długo utrzymać w tajemnicy;-):-).

Czesć Dziewczynki ;-)

No i jestem po pierwszej wizycie- ależ się stresowałąm czy wszystko będzie ok:szok:
Na szczęście tak jak gdzieś tam w środku czułam- wszystko gra! :-D

Moje maleństwo ma dziś całe 2 cm!!!! :-D:-D:-D
Wygląda jak mała foczka z dużą główka i 4 maleńkimi zawiązkami nóżek i rączek- urocze! :-)
Dodatkowo słyszałam jak bije mu serduszko- to było niesamowite przeżycie!!!! :szok::szok::szok: Zasuwało jak mały motorek- Bum-bili-bum-bili-bum!!! :-) Ależ to maleństwo rwie się do życia! Jakby to serducho chciało krzyszeć do mnie-"Tak, naprawdę tu jestem i żyję!!!":-D:-D:-D A ja nadal nie wierzę!!!:rofl2:

W każdym razie jestem w szoku- pozytywnym szoku!;-) Wiedziałąm czego się spodziewać, ąle rzeczywistość przeszła moje najśmielsze oczekiwania! :-D
Prawie nic nie pamiętam z tej wizyty poza obrazem z monitora USG i tym niesamowitym dźwiękiem bijącego serduszka :sorry2: Dobrze, że wykaz badań mam na kartce, bo inaczej bym chyba dziś nie zapamiętała!:confused:

Kolejna wizyta 23.09- wtedy mi załorzy karte ciąży itp. W sumie nie wiem co ją teraz powstrzymało, ale nic to, najważniejsze, że wszystko jest ok- przynajmniej tak się wydaje ;-)

13x13 - Dzieki za wsparcie i za rocznicowe życzenia:tak: Nie wiedziałam, że Tobie pierwszy test też wyszedł nagatywny- całe szczęście, że okazał się pomyłką! :-)

No dobra, wracam do pracy i będę próbować, jakość dojść do siebie po tym emocjonującym przedpołudniu :tak:

Trzymajcie się ciepło wszystkie kwietniowe Mamusie :-)

reklama
Dodatkowo słyszałam jak bije mu serduszko- to było niesamowite przeżycie!!!! :szok::szok::szok: Zasuwało jak mały motorek- Bum-bili-bum-bili-bum!!! :-) Ależ to maleństwo rwie się do życia! Jakby to serducho chciało krzyszeć do mnie-"Tak, naprawdę tu jestem i żyję!!!":-D:-D:-D A ja nadal nie wierzę!!!:rofl2:
Kolejna wizyta 23.09- wtedy mi załorzy karte ciąży itp. W sumie nie wiem co ją teraz powstrzymało, ale nic to, najważniejsze, że wszystko jest ok- przynajmniej tak się wydaje ;-)

:-)

Popłakałam się PIękny opis!:zawstydzona/y:
Ja tez już chcę!

CO do karty, mi też zakładał poprzednio na drugiej wizycie.
Chyba nie był pewny, czy do niego będę chodzić, czy jakoś tak.
A może, żeby nie zapeszać?....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry