reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny ja to dziś szoku doznałam.Wyciągnęłam z pawlacza moje spodnie ciążowe i są ooogromne. W poprzedniej ciąży przytyłam 23 kg. fakt że schudłam ale jak założyłąm te wory to powiedziałam sobie że absolutnie nie doprowadzę się teraz do takiego stanu,żadnych frytek, smażonych makaronów bo przybrac łatwo a zrzucic ciężko.

reklama
ja swoich poprzednich ciazowych tez wole nie ogladac, ale raczej teraz kupie sbie jakies ciuchy do pracy zeby nie bylo siary ze jak ciaza to juz koszulka/sweter,

ja nie mam plamien, chyba tez bym pobiegla do gina w takim wypadku

hej hej
jak dobrze poczytac, ze Wy tez macie jakies niezidentyfikowane bole... Juz sie tak bardzo martwilam, ze moje nie sa niczym normalnym!
Co do sikania to i ja troche wiecej chodze, ale nie az tak jak niektore z Was. W nocy 3 razy wstaje, i powoli zaczynam sie wkurzac, bo rozbudzam sie totalnie przy tym.

Kurcze tak czytam o waszych usg i tak zazdroszcze... niestety tu w Uk dopiero kolo 12tyg zapraszaja na usg. Na razie zapisalam sie na wizyte do poloznej (tu ciazy nie prowadzi ginekolog a tylko polozna) i czekam na wolny termin.

Sandrahaha mialas juz spotkanie z midwife?

Aha, no i gratulacje dla kolejnych kwietniowek! Rosniemy w sile!!!

Katik a nie macie jakis polskich przuchodni ja wlasciwie tylko tam prowadze ciaze, bo to co reprezentuja w szpitalach jest karygodne.
Oczywiscie chodzi o Irlandie, w Uk pewnie jest na wyzszym poziomie.
Oh , nie nawidze tego kraju.
Dziewuszki a jak to bedzie bo ja przed 12 tyg lece do Polski na cala iaze.
W pl nigdy nie pracowalam tylko uczylam sie czy moge sobie normalnie isc do szpitala?
Czy np moge cala ciaze prowadzic prywatnie?

Mnie póki co to jedynie brzuch pobolewa. Nawet piersi mnie jeszcze nie bolą. Większość z Was jest jednak w ok. 2 tygodnie bardziej zaawansowanej ciąży, więc pewnie wszystkie te dolegliwości jeszcze przede mną ;-)
Mój mąż się bardzo przejął ciążą i już wymyśla imiona dla dziecka :-) Nie będzie to aż takie łatwe, gdyż chcemy aby to było coś uniwersalnego polsko-hiszpańsko-angielskiego. On jest z Meksyku a mieszkamy w Stanach i byłoby dobrze gdyby nigdzie nie było wielkich problemów z wymową imienia. Mój mąż wie coś o tym z własnego doświadczenia :sorry2:

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 11 kilogramów, tylko, że u mnie jest tak, że bardzo tyje po odstawieniu hormonów, wczesniej brałam tabletki przez 5 lat, kiedy je odstawiłam przytyłam 10 kg :-( Po ciazy kilka miesiecy brałam i odstawiłam bo stwierdzilismy ze chcemy miec drugie dziecko w niewielkim odstepie i znowu przytyłam, teraz waze tyle co w dniu porodu ( spokojnie, nie wyglądam jak słoń! nie jest tak źle, hehe ), az boje sie pomyslec ile bede wazyc przy tym porodzie, a wiem, ze im wyzsza waga tym gorzej.

Ostatnia edycja:
Mnie póki co to jedynie brzuch pobolewa. Nawet piersi mnie jeszcze nie bolą. Większość z Was jest jednak w ok. 2 tygodnie bardziej zaawansowanej ciąży, więc pewnie wszystkie te dolegliwości jeszcze przede mną ;-)
Mój mąż się bardzo przejął ciążą i już wymyśla imiona dla dziecka :-) Nie będzie to aż takie łatwe, gdyż chcemy aby to było coś uniwersalnego polsko-hiszpańsko-angielskiego. On jest z Meksyku a mieszkamy w Stanach i byłoby dobrze gdyby nigdzie nie było wielkich problemów z wymową imienia. Mój mąż wie coś o tym z własnego doświadczenia :sorry2:

No wiem cos o tym wymyslaniu. My mamy za zadanie znalezc cos w maire swojsko brzmiacego po polsku i wlosku. Dla dziewczynki mamy juz 2 typy : Sara i Eliza a co do chlopca to jakos sie sprawy komplikuja i bedzie trudniej. Mnie sie podoba Antonio w miare swojsko, po naszemu bedzie Antos lun Alessandro tez latwe bedzie Alex ale mojemu cos za bardzo nie pasuja te imiona. Co do dziewczynki mnie sie tez bardzo podoba Natalia ale moj makaronek nie chce sie zgodzic bo to jest imie z poludnia wloch akcentowane jako Natalijja i mowi ze beda ja przedrzezniac :dry::confused:
Aneczka tez przed Toba ciezkie zadanie wychowywania dzieciaczka dwujezykowo od samego poczatku. ja sie troche boje, ze mi za bardzo nie wyjdzie, bo ja anwet z psem po wlosku gadam. Jak rozmawiam z rodzicami na skype to mi czesto slow brakuje. Czytam po polsku ksiazek duzo i ogladam filmy od czasu do czasu ale nie na codzien i tak czasem czuje ze sie uwsteczniam. A hiszpanski to piekny jezyk, zaczelam nawet sie uczyc w tym roku, po naszych wakacjach w Hiszpanii ale nie mam poki co zcasu i niestety od kilku miesiecy ksiazki pokrywaja sie kurzem a nawet dobrze mi szlo bo hiszpanski i wloski maja wiele wspolnego.Pozdrawiam

Ilona, z leczeniem prywatnym nie bedzie najmniejszego problemu, nie wiem jak ze szpitalem, bo tam zawsze wołają ubezpieczenie, lepiej dowiedz się od razu jak bedziesz w Polsce, zebys potem nie miala problemu

Ilona1985 polska przychodnie mam jakies 35 mil od domu. Troche daleko. Pozatym za wizyte wolaja sobie 75 funtow, plus dodatkowo za np USG- 50.
Wiesz, ja ogolnie na sluzbe zdrowia tu nie narzekam, wiadomo ze np prowadzenie ciazy w taki sposob to dla mnie nowosc -w Polsce standardem sa comiesieczne wizyty u gina plus badania na krzesle, a tu ciaze prowadzi polozna, i jesli nic sie nie dzieje nie ma zadnych takowych badan. Tu obowiazuja 2 USG na ciaze, plus cala masa badan z krwi i moczu. I skoro przyrost naturalny w UK jest na odpowiednim poziomie to wydaje mi sie, ze nie ma co polemizowac. Poprostu fajnie dla siebie samej by bylo juz zobaczyc to rozwijajace sie malenstwo... Miec go tak troche bardziej namacalnie... Poki co wiem ze tam jest tylko na podstawie testu, i az czasem powatpiewam w to swoje szczescie...

Co do imion to my tez szukamy czegos polsko-angielskiego :)

Ostatnia edycja:
reklama
tak, tak rozumiem.
U nas 100 euro, tragedia!!!
Tyle kasy idzie ze glowa mala.
W poprzedniej ciazy to stracilam chyba 600 euro na same wizyty i tak nic nie pomogli.
:-(
Wiecie co jakos mi minely te ataki glodu i bolace piersi.
Az sie martwie.

Do góry