Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
czyli, że chorowałaś, jak na moje oko.
Dziewczyny odebrałam wyniki przez internet i mam niepokojący wynik z Toxoplazmozy.
Przeciwciałą w kl IgG - 486,20 IU/ml normy <0,1 niereaktywny 1-3 niejednoznaczny >3 reaktywny
Przeciwciałą w kl IgM - 0,270 S/CO <0,8 niereaktywny 0,8-1,00 niejednoznaczzny >1 reaktywny
Czyli wychodzii, ze IgG mam dodatniee (+)
a IgM mam ujemne (-)
Znalazłam interpretację taką:
"Interpretacja wyników badania na toksoplazmozę
- IgG (–); IgM (–) - nie było infekcji, w ciąży badania kontrolne co 3 miesiące
- IgG (+); IgM (–) - przebyte w przeszłości zakażenie (wyjątek – bardzo wysokie stężenie IgG, należy sprawdzić awidność przeciwciał)
- IgG (–); IgM (+) - świeża infekcja, konieczna pilna wizyta u lekarza, prawdopodobnie leczenie
- IgG (+); IgM (+) - niedawne zakażenie, można sprawdzić awidność (jeśli jest niska, prawdopodobnie trzeba rozpocząć leczenie ciężarnej)"
Czyli to oznacza że chorowałam? Spotkałyście się z tym może? Kurcze tak się boję :-(, że będzie coś nie tak...
Hej! Jestem tu nowa :-) dzisiaj popołudniu robiłam test i wyszła mi druga kreseczka, bledsza niż ta pierwsza ale widoczna. W poniedziałek idę do ginekologa i mam nadzieję, że już na 100% dołączę do Was, bo wg mojej ostatniej miesiączki (13 lipca) wychodzi, że termin powinnam mieć na 22.04 :-)