Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
No niestety nie najlepiej. Od kilku dni już prawie nie wstaje z łóżka. Mam nadzieję że jednak urodzę zanim odejdzie. W sumie jak Babydust pisze - w sobotę zacznę 38 tc więc ciąża donoszona. Trzymajcie kciuki żebym nie przenosiła bo ona raczej do wielkanocy nie dożyje (choć ja się ciągle łudzę że organizm wytrzyma dłużej niż te 3-4 tyg)Margo jak tesciowa?
Dzieki Dziewczynki za troske i wsparcie
Boli mnie dalej ale skoro to nie zatrucie ciazowe to luuuuzmoze niestrawnosc...
Oczywiscie ze bylam w pracyale tylko pol dnia hihi.
Nadrobie Was pozniej bo teraz czekam na fizjo![]()

hmm, u mnie wszystko prawie wpisuje w kartę ciaży, w sensie w książeczkę.Renatka ja w karte ciazy to mam jedynie wyniki badan wpisywane, dzis nawet dopytywalam poloznej o wyniki wszelkie i pow. mi ze to musi wystarczyc gdyz oni musza miec wyniki w przychodni zeby w razie kontroli nfz bylo potwierdzenie ze dane badania byly robione skoro wypisano na nie skierowania. No szkoda tylko ze przychodni nie zmienialam tylko lekarza i jakos jeden mi dawal wyniki a ten drugi juz nie
najgorsze, że przez stres ciśnienie rośnie, więc staraj się nie nakręcać.Czekam jeszcze żeby sprawdzić czy będzie sie utrzymywać jeśli nie to sobie daruje bo jutro rano i tak mam wizytę u lekarza. W każdym razie zestresowałam się przez to. Jeszcze 2 tygodnie i niech się dzieje co chce
dobre, dobrebędzie u nas teściowa a jakoś nie chce mi się z nią tych świąt spędzać, już wolę na porodówce ;P
zdrówka !!!!!Sataga moze to przez pogodę ... Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Mnie chyba tez cos rozkładadziwnie sie czuje , obym tylko chora nie była
![]()
trzymaj się !!!!Cos czuje że dzisiaj mnie szpital czeka. Cisnienie dzisiaj 145/94 a w domu nigdy nie przekraczało 120/80. Czekam na M i lece
koleżanka wróciła do pracy po 3 miesiącach, mała zostawała z mężem, potem mąż wrócił do pracy i dzieciak od 5 mies. w żłobku.Ja też sobie nie wyobrażam wracać do pracy po pół roku...tak naprawdę dopiero jak dziecko ma pol roku to zaczyna poznawać dokładnie świat i chyba warto wtedy być przy dziecku jaj wychodzi mu pierwszy ząbek, siada itp. Mi będzie ciężko po roku wrócić...![]()
u mnie sexik pomógł, od razu skurczy dostałam i pojechaliśmy rodzić.No właśnie chyba zależy od organizmu, albo przykładania się do wykurzania malucha. Ja w pierwszej ciąży po terminie też wielu rzeczy próbowałam i niestety też nie pomogło, dopiero kroplówka w szpitalu
ja miałam wczoraj ból jak na okres, ni to okres ni to "2". Sama nie wiem.... gin kazał się oszczędzać.Ale mnie potwornie brzuch boli od ranatak jakby mi się mega cały czas na 2 chciało (przepraszam za porównanie)
zdrówka dla córci !!!Natasza dzis Emily znowu z gorączka sie obudziła o 3 w nocy , tatuś z babcia poszli z nia do pediatry ..., ale to tylko wirus i obejdzie sie bez antybiotyków ...- na całe szczęściebo znowu do szpitala to masakra by była ...
może jeszcze za wcześnie na wyganianie dzieciaTestowałam wczoraj z M mój organizm...i... Nawet jednego skurczu nie miałam...z jednej strony super a z drugiej trochę mnie to przeraża że metody wyganiania dziecia mogą nie zadziałać..
Dobry![]()
Renatka to jeansy ciążowew inne bym nie weszła
mi położna w przychodni powiedziała, żeby jak najmniej głaskać, żeby za szybko skurczy nie wywołać ! Nie wiedziałam, że od głaskania brzucha skurcze powstają.Z ciekawostek, to w pl ganiali mnie za głaskanie brzucha, dla mnie to dość naturalne, a tu zalecają.

koleżanki mąż dał 200 czy 300 zł. i był przy cesarce, tylko że to było na Madalińskiego w Warszawie, ale pewnie co szpital/lekarz to obyczaj :/Tylko zal mi trochę ze Arek nie będzie w tym uczestniczył
Mam postanowienie, zeby spakować dzis torbę..![]()
heh, co za komentarz, wredna picza !Hej dZiewczyny,ale tu spokojnie po nocyjeszcze bez rewelacji żadnych, ciekawe co nas dzis spodka?
z tym brzuchem to nie pomyślałam o macicy:/....tylko ze dziecko wyskoczy to on zniknie hahaha brak podstaw anatomii
no i wakacje przed nami ja mam nadzieje na kostium normalnie:?
Wczoraj w Hebe kupuje maseczkę i mowię do babki ze chciałabym sobie poprawić cerę tak zeby tylko bb krem + puder sypki zeby była taka ładna. A ona do mnie no tak bo teraz to pani nie bedzie juz miała czasu na malowanie....LOL....
Głupia kobieta! Powiedziałam jej zeby nie opowiadała takich głupot bo tommorow pierwsze dziecko i uważam ze wszystko mozna pogodzić dzięki dobrej organizacji.... Ale mnie wkurzyła
hehe, dobreNo zobaczymy co nam się trafi
Ja jestem baran właśnie A mój brat byk i on taka sierota życiowa i się boje ze Gucio tez taki może być
hmmmmm to teraz już sama nie wiem, co bym wolałaZgadzam się z Pat. Nie dość, że harde, to wierne i mądre życiowo. Dość ambitne.
Także dygotkaa, Twój brat to albo wyjątek, albo go nie doceniaszOsobiście nie znam słabych byków
![]()