Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Olusia idziesz po prostu na usg genetyczne / prenatalne a nie na badania genetyczne / prenatalne
zgadzam sue z kerna ze nie robi sie juz obciazenia 50gr i dobrze wydluzalo to tylko diagnostyke a i dziecku sie fundowalo dwukrotnie podwyzszone cukry przy nieprawidlowych wynikach
aa i na testy 75gr mozna nmiec szybciej skierowanie (jak ja w 8tc) gdy wywiad jest obciazony (cukrzyca ciezarnych w poprzednich ciazach i chorowa w rodzinie ) albo gdy pomiar cukru na czczo wychodzi za wysoki
Olusia u mnie tez nikt nie chorował. I w pierwszej ciąży glukozę miałam na wszystkich badaniach w okolicy 90- 95 a cukrzyca ciazowa wyszla. Przy krzywej miałam wynik na czczo 95 a po glukozie i 2 h 142 przy powtórnym badaniu (28 tc) 172. Teraz miałam wynik 92 i polozna kazala czekać do 23.09 i skonsultować z lekarzem - pewnie dostane skierowanie wcześniej