Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

hmm

, a on ani nie odebral ani nie oddzwonil, sie wnerwilam normalnie, a dzwonilam i w poludnie i po poludniu
. Czy on mnie olewa?

No właśnie nie zauważyliśmy większego związku ze szczepieniami a specjalnie zwracałam uwagę... To co nas najbardziej niepokoiło to brak mowy... Do maja tego roku mówił ze 20 słów w tym wyrazy dźwiękonaśladowcze. Kontakt wzrokowy też pozostawia wiele do życzenia. Polecenia wykonywał wtedy kiedy miał na to ochotę. Czasem tak jakby nic do niego nie docierało. Problem był w tym, że mieliśmy mało takich stereotypowych autystycznych zachowań. W tej chwili jest normalnym, żywym chłopcem, bardzo ufnym, lubi ludzi... na pierwszy rzut oka nie widać, że coś z nim nie tak. Nadal jednak mało mówi i to jest nasz największy problem... Bardzo dużo wie i potrafi nazwać wiele rzeczy i czynności ale porozmawiać z nim to się nie da. W każdym razie prawie od roku rozpoznaje wszystkie litery w alfabecie. Potrafi przeczytać i napisać proste wyrazy. Liczy do 20. Zna wszystkie kolory, kształty, owoce, warzywa, zwierzęta. Potrafi sam jeść sztućcami, ubrać się, rozebrać. W sumie jak większość dzieciaków w jego wieku. Kiedy badano nam jego poziom intelektualny na potrzeby kształcenia specjalnego nie poradził sobie z zadaniami dla 6 latka to nam powiedzieli, że jest w normie.
Bardzo Cie podziwiam naprawde Twoje podejscie praca na nocki mysle ze nie kazda kobieta podolalaby wyzwaniu predzej by sie zalamalaPat .. Tez m na 13 termin , ale pewnie bedzie początek kwietnia ... Bo cesarka planowana ...
Sataga dokładnie tak jest jak mówisz ..., jak mi ludzie mówią ze mi współczują i ze im przykro ... Mowię ze nie trzeba ... Jest jak jest ... I ze sie ciesze ze tak jest a nie gorzej. Bo inni maja gorsze sytulacje gdzie dzieci bardziej chore sa i walczą o zycie , nie uśmiechają sie itp. A Emily jest ,,zdrowa,, niepełnosprawna ma Epilepsie i wiele innych chorób, ale o zycie nie musimy walczyć ... I ona daje nam tyle miłości spowrotem ze sobie człowiek tego nie moze wyobrazic. Nigdy bym jej nie zamieniła na zdrowe dziecko , bo to juz nie była by nasza Emily ... . Boli mnie to jak widze biegające brzdące i to ze ona tego nigdy nie bedzie robic , ale jej charakterek jest nie do zastąpienia i ja bardzo kochamy taka jaka jest :-)