Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jeśli chodzi o badania prenatalne to mam USG z NT 23 września, do tego test pappa, i beta.
Ja na szczęście za usg nie będę musiała płacić, ale za resztę już tak, cena to właśnie około 250-300zł za sam test pappa i betę, a cały komplet to ceny od 500 do 600zł (ceny z Warszawy).
Jednak wiecie, te badania często podają fałszywie pozytywne wyniki i to jest takie najbardziej denerwujące, można się niepotrzebnie przestraszyć, samo usg daje jakieś 60% szansy na stwierdzenie czy są jakieś wady czy nie, niestety nie pamiętam ile % wychodzi po komplecie badań. Myślę jednak, że na pewno warto zainwestować w te badania.
Słyszałam też, że niektórzy ginekolodzy na NFZ dają skierowanie na nieodpłatne badania, tylko trzeba poprosić, żeby napisał, że jest jakieś tam ryzyko ( którego oczywiście on nie stwierdził) i dzięki temu badania są finansowane przez nfz. Zawsze warto spróbować.