reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

reklama
dla mnie:

1. termometr tylko do ucha - cudo

2. aspirator - frida

3. sol do noska - w sprayu, najtansza, bo to bez roznicy

4. posciel - nie kupowalam, ale zachorowalam na ten zestaw, tylko wydaje mi sie b. drogi :-/ cholera jasna, tylko takie ladne ochraniacze maja, no :-(
co myslicie?

Pościel 3 el.+ przewijak Berber Wzory HIT TANIO (1424500547) - Aukcje internetowe Allegro

fajny zestaw, bo z przewijakiem w komplecie kolorystycznym. ech.

zgadzam sie z podpunktami 1 2 i 3 w 100% :D poscieli narazie nie kupuje bo z mlodym dlugo nie uzywalismy kolderki i poduszki (poduszke tak naprawde od miesiaca dopiero) tylko kocyki..wiec jedynie co kupilam to ochraniacz i przybornik no i przescieradelka :)
a komplety fajne szczegolnie przewijaki mi sie podobaja wlasnie poszukuje jakiegos bo stary niestety mlody tak potraktowal ze sie nie nadaje do uzytku :(

Ja jakoś nie bardzo lubię te wszystkie śpiochy, pajacyki
docenisz pajacyki jak z 5x dziennie będziesz musiała przebrać ;-) to się najszybciej ściąga, ja pajaców mam najwięcej, na początku maluch i tak głównie śpi, mam kilka takich wyjściórek ale reszta to najprostrza bielizna

ostatnio się zastanawiałąm czy na wyjście ze szpitala nie ubrać jej sukieneczki
a co tam - księżniczka wychodzi do domu :-D

pościel napewno nie będę kupowała z baldachimami czy innymi pierdołami, poza ładnym wyglądem (akurat dla mnie jest to mega beznadziejne) to jest to zbiorowisko niepotrzebnego kurzu, mi wystarczą poszewki i ochraniacz, nic więcej
termometr kupiłam ten, bo M się uparł TERMOMETR BRAUN IRT 4520 IRT4520 GW24 FV WAW SKLEP (1404472096) - Aukcje internetowe Allegro
aspirator do noska kupię ten Aspirator do nosa, Frida, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
sól morska ta Sterimar Baby, spray do nosa,100 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

generalnie robię zakupy tylko w tej aprece a odbiór gdzie chcę ;-)

byłam dziś krewkę na badania dać i pytam się pielęgnierki, czy dałaby mi gaziki jałowe, a ona szok :szok: oczy zrobiła i wyszła... i wróciła z pięcioma opakowaniami tak tajniacko :-D

no i wlazłam dziś znów do Pepco, kupić przyjaciółce majtoszki i co? zostawiłam 100zł.......

Ostatnia edycja:
Ewa, bardzo fajny ten zestaw. masz juz po prostu wszystko do lozeczka - bez przewijaka, ale go dokupisz w kazdym sklepie. ja nie przepadam za moskitierami, ale uswiadomilam sobie potrzebe posiadania falbanki maskujacej do lozeczka ;-) tzn zeby nie bylo 'dziury' pod materacem.
chyba najtaniej by wyszlo kupic caly zestaw, bo i tak bede musiala dokupic co najmniej jeden komplet poscieli, jedno przescieradlo + wypelnienie.. kurcze, gdyby ten "moj" komplet zawieral jeszcze wypelnienie, falbanke mask. i przybornik, to bylby fulllll wypassss ;-) ech!

jak Młody się obudzi wstawię zdjęcie pościeli i linka do przyborników i proszę o radę...bo nie wiem który by mi pasował najbardziej (tzn. mam swój typ, ale przez neta różnie to wygląda i poproszę was o zdanie - wy of course nie odmówicie i masowo mi odpowiecie:) )

hermionka a czy orientujesz się czy w tej internetowej aptece jest taniej niż w stacjonarnej i czy długo się czeka na odbiór?bo to jest apteka którą mam w swoim bloku i jak jest taniej to bym sobie tez pozamawiała a potem odbiorę prawie nie wychodząc z domu:)

Zuzanna jest taniej ale zależy co nie które tabletki ja np znalazlam tanio duphaston bo za 33 zł a w innyc aptekach 40zł więc jest róznica ale to zależy czasem taniej jest. moja kumpela zamawiała przez DOZ.pl wszystkie szczepionki dla niemowlaka bo nie chciala na nfz i szczepila na wszystko dziecko pnełmokoki i rotawirusy.

a termometry rtęciowe znalazlam na Allegro dlatego sie pytam a w aptece doz.pl też są za 11.72 zł a na alegro okolo 12zł przesyłka 0zł

Ja myślałam o takim zestawie http://allegro.pl/18el-posciel-dziecieca-120x90-super-cena-gratis-i1420636841.html ale przybornik mi sie nie podoba i chyba sobie jeszcze poszukam

Znalazłam jeszcze cos takiego dzisiaj to w tv reklamowali czy warto?
http://www.doz.pl/apteka/p47016-K_i_D-Vitum_Witamina_K_i_D_dla_niemowlat_krople_13_ml

Ostatnia edycja:
Wypowiem się w sprawie przyborników, ja miałam takowy właśnie w komplecie z całą pościelą i wogóle mi się nie przydał, pełnił rolę bezużytecznego upiększacza łóżeczka, jak "obrabiałam" małego po kąpieli czy przewijaniu, to nie miałam czasu szperać w tych kieszonkach, ale za to kupiłam sobie 2 koszyczki wiklinowe z jyska, akurat trafiłam że wykończony był identycznym materiałem jak pościel młodego, no i to był strzał w 10 w koszyczku szybko da się wyszperać potrzebne rzeczy i wrzucić je tam spowrotem, no nie wiem ale ja osobiście nie polecam tych przyborników wieszanych na łóżeczko

reklama
Do góry