reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

U nas Kuba zawsze po dniu pełnym wrażeń odreagowuje.

Ja dziś też mam straszną marudę w domku, chyba skok rozwojowy w 12 tż. Dawno już taki nie był marudny. Co prawda ma katarek, ale już mniejszy.

A moja teściowa to z wiekiem chyba dziwaczeje, na prawdę, coraz gorzej jest jej słuchać i jej mądrości. Kiedyś była normalniejsza.

U mnie z karmieniem piersią gdziekolwiek jest ten problem, że mały robi też kupy i nie zawsze mam go jak przebrać.

reklama
Ja akurat na teściową nie narzekam chociaż z nią mieszkam. Pomaga mi we wszystkim, w nic się nie wtrąca a i pogadać z nią mogę jak z kumpelą. Zresztą z niej młoda babka (43 lata) więc może dlatego.
Przy młodej też wszystko robi, a i młoda ją uwielbia. Gorzej jest z prababcią. Jej młoda nie lubi i zaraz wrzeszczy jak ta ją tylko weźmie na ręce. No a prababcia wcale złą kobietką nie jest ale czasem potrafi zaleźć za skórę :-)

Witam się z rana,
Noc nawet ok, dwie pobudki na karmienie...no ale nie śpię już od 6:00...Lolek wstaje razem z tatą do pracy :-).
Jestem cholernie zmartwiona bo mały nadal ma wysypkę a przecież odstawiłam wszystko co mogłoby go uczulić...więc już cała głupia jestem. Ma krostki na czole szyjce i parę na klatce....może jednak u niego to nie jest nietolernacja pokarmowa? Chyba znowu do lekarza musimy się wybrać :-(

Witam się

Mały ma katar nie mógł spać, budził się co chwilę i tak w sumie to cały czas szoruje sobie piąstką dziąsła. Kolejna noc z pobudkami co chwilę, a już było tak pięknie.

Becioo u nas też wysypka nie schodzi, nie mam pojęcia co może go jeszcze uczulać. Chyba powinnam być tylko na wodzie już.

Dzien doberek ;)
My dzis po nocce przespanej, jedna pobudka o 3 - odkladanie do lozeczka (nie pomyslalam ze bedzie to takie latwe - mala zaraz po karmieniu zasypia i nie musze jej usypiac wiec spi u siebie ;) a potem pobudka przed 7, no i teraz znow odsypia.
Wychodzi sloneczko, zapowiada sie ladny dzien.
Milego i buziaki!

Beciu ja nie pomoge u nas wysypka byla tylko raz przed trzy doby i znikla :(

witam porannie.
U nas dwie pobudki w nocy 3 o 7 i o dziwo mala zjadla o tej 7 i przysnela do 9 takze wyspana jestem
a u nas tak jak u gosilew szorowanie piacha dziasel juz nawet zel kupilam do zabkow nie wiem czy to zeby czy jakie pierunstwo ale upierdliwe jest i widac ze mala sie denerwuje

Becioo- napisz co jesz?
Ewusia31, drób, kasze, ryż, jabłka, banany, pieczywo (najczęściej robione przez moją mamę bo zdrowsze), dżemy, maca, suchary, słonecznik, ziemniaki, marchew, brokuł, fasolka szparagowa, szpinak, pietruszka...
Hej dziewczyny :) Mój synek urodził się 3 lutego, przygarniecie nas ?:)
Jasne,że przygarniemy :tak:. Witaj!

Ostatnia edycja:
reklama
Ewusia31, drób, kasze, ryż, jabłka, banany, pieczywo (najczęściej robione przez moją mamę bo zdrowsze), dżemy, maca, suchary, słonecznik, ziemniaki, marchew, brokuł, fasolka szparagowa, szpinak, pietruszka...

Jasne,że przygarniemy :tak:. Witaj!

odstaw jabłka i banany i niektóre dżemy też uczulają, zależy z jakich owoców, pietruszka też uczula

Do góry