reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Mnie się też dzisiaj nie za wiele chce ale niestety robota mnie goni, trzeba się spakować jutro rano wyjeżdżamy na tydzień w góry:)
Moja mała też aniołek,, zasypia sama o 20, między 5 a 6 rano cycek, potem dosypia do ok. 8, a o 10 zasypia znowu czasami nawet na 2 godziny. Po południe jest bardziej aktywne, spacerek i zabawy na podłodze.
Wisienka już urodziła? Super, znamy się trochę z wątku regionalnego bo ona też z Wrocławia.

uciekam już kończyć pakowanie. Odezwę się jak wrócę (nie bierzemy kompa więc zero kontaktu ze światem).
Trzymajcie kciuki za pogodę:)

Ostatnia edycja:
Suseł, kciuki zaciśnięte i życzę udanego pobytu :)
my dzisiaj cały dzień w domu siedzimy, bo leje większość czasu, mam dość już tej pogody

Dziewczynki mam dwa zmartwienia - maz mowi ze przesadzam, ciekawa jestem czy tez sie z tym spotkalyscie...
Po pierwsze moja mala potrafi ciagle spac! Wstaje o 7, o 8 idzie spac - spala do 10:30, wstala o 12 chciala znow spac, ale zasnela o 13 do 14, o 15 zasnela i w sumie obudzilam ja o 17:30, a teraz juz wolala spac.... w nocy spi do 5, pobudka na jedzenie i spi do ok7... czy wasze maluchy tez tyle spia?
Po drugie czesto ma spocone stopki, i to nie tak ze jest ubrana za cieplo bo potrafi miec chlodny karczek a stopki mokre...
Dziekuje za pomoc, buziaki

A wlasnie kazalam mezowi mala wykapac, nakarmic, polozyc spac, a sama siadlam do kompa, bede spokojniejsza jak bede musiala ich kiedys zostawic w tych godzinach, ze sobie poradza ;)

Dziewczynki mam dwa zmartwienia - maz mowi ze przesadzam, ciekawa jestem czy tez sie z tym spotkalyscie...
Po pierwsze moja mala potrafi ciagle spac! Wstaje o 7, o 8 idzie spac - spala do 10:30, wstala o 12 chciala znow spac, ale zasnela o 13 do 14, o 15 zasnela i w sumie obudzilam ja o 17:30, a teraz juz wolala spac.... w nocy spi do 5, pobudka na jedzenie i spi do ok7... czy wasze maluchy tez tyle spia?
Po drugie czesto ma spocone stopki, i to nie tak ze jest ubrana za cieplo bo potrafi miec chlodny karczek a stopki mokre...

A wlasnie kazalam mezowi mala wykapac, nakarmic, polozyc spac, a sama siadlam do kompa, bede spokojniejsza jak bede musiala ich kiedys zostawic w tych godzinach, ze sobie poradza ;)
Co do spania to się zmienia u dzieci, może mieć zwiększone zapotrzebowanie teraz. Nie martwiłabym się. Co do mokrych stopek. Nie pamiętam jak się taki lekarz nazywa, ale zajmuje się metabolizmem u dzieci. Znam przypadek, historię i zalecenia lekarza. Możesz sprawdzić czy podziała, bo to tylko kwestia Twojej diety - jak pomoże to znaczy ze to jest to samo.
A chodzi bodajże o nadmiar fosforu i chyba czegoś jeszcze w organizmie. I o ile wiem, to należy ograniczyć jedzenie ryżu, kukurydzy i czegoś tam jeszcze. Jeśli karmisz mm to nie podpowiem - to może być albo coś z rozszerzonej diety, albo problem w ogóle wziął się skądinąd.

Kochna ligotko!
Zapraszam do jelenie góry, chętnie się zamienie!:tak:

Ja bym się chyba nie martwiła. Mój Maks tez tak długo sypia i stopki też ma spocone-ale to dopiero od niedawna i ja to wiążę z upałami :-) Kurcze, nawet nie pomyslałam, ze to mógłby byc objaw jakiejś choroby....

moja też jest śpioch, to chyba normalne, dzieciaki są jeszcze małe, a zapotrzebowanie na sen jest różne u różnych dzieci, a i zmienia się, może mała ma dużo bodźców i musi przez sen rozładować emocje, wrażenia, wyciszyć się, w końcu tak szybko się maluchy rozwijają
odnośnie pocenia, moja też ma czasem spocone stopki, pamiętam że jak syn był mały i zasypiał to strasznie się pocił przez jakiś czas, ja wymyślałam różne choroby, krzywice i inne rzeczy, nawet badania różne robiłam, bo się martwiłam, ale lekarze stwierdzili, że taka jego uroda i tyle, to pocenie przy zasypianiu zostało mu do teraz, także ligotka, nie marwt się na zapas :)) a układ wegetatywny jest jeszcze niedojrzały u maluchów i mogą się pocić

reklama
To chyba jestem przewrazliwiona i doszukuje sie dziury w calym.... najgozej bo do pediatry mamy isc dopiero we wrzesniu! Mam nadzieje ze to sie ustabilizuje...
A odnosnie stopek to ona ma tak od urodzenia... tylko zawsze zapominam zapytac o to lekarza ;/ czytalam na internecie ze to moze byc niedobor witaminy d - w sumie dostaje w kapsulkach, jak nie zapomne ://////

Do góry