reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
dzisiejszy dzień to masakra, płacze, miączki i wycia, drzemki na siłę, ale i po śnie jakaś płaczliwa była, zębów jeszcze nie widać, ale może te dziasła tak bolą... nie wiem już sama... smaruję, masuję i nic
a w ogóle to moja pannica dzisiaj upodobała sobie plucie przy obiedzie, zbierała jedzonko z łyżki, robiła prffffffffffffff na siebie, mnie i pokój, ale miała zabawę hehehe, gorzej ze mną, bo musiałam potem wszystko sprzątać :)))

hehhe to u nas jest podobnie ale mala nie pluje jedzeniem lecz sama slina hehe zbiera zbiera i nagle jest pfffff i to zazwyczaj jak juz jej sie nudzi fajnie sie przy tym nadyma heheh :-)

u nas podobnie:))

A dzien chyba dzisiaj jakiś do bani jest. U nas sie zbiera na burze, ponoć jutro ma padać. I pewnie dlatego taka wielka maruda dzisiaj byla. Juz od 4.30. Cały dzien taka jakaś.

bobomama fajny masz suwaczek:)

U nas brr i wypluwanie zaczęło się przy próbach podawania marchewki i jabłka, a mlaskanie duzo wczesniej, jak zaczęła nas przedrzeźniać/naśladować podczas obiadu. Chciałam to nawet wykorzystać, ale szybko zaczęła zaciskać buzię i robić swoje brrr :-(
Jeszcze jedno ostatnio zaobserwowałam - mała ładnie trzyma zabawkę miedzy kciukiem a palcem wskazującym.

Hej,
u nas Kajtosz zasuwa już ładnie czołgając się po całym mieszkaniu. Stał się nadwyraz aktywny. Musieliśmy mu na razie zabrać tą zabawkę Muzyczny Ogrudek z Little Tikes bo podnosił go do góry nóżkami i przesuwał i potrafił postawić na siebie a wczoraj po prostu upuścił go sobie na twarz i teraz mamy malucha z limem.

Kolejnym wspaniałym krokiem jest to że dziś zrobił pierwszą kupkę na nocnik !!! :) Kupiliśmy mu żabkę z FP (link na Wszystko dla naszych dzieci) i dziś jak zobaczyłam że zaczyna się napinać to posadziłam go na nocnik lekko podtrzymując pod paszki i udało się :)

Jezuniu, jaka parówa dziś. Rano, ok. 9, wyskoczyłam z Młodym na zakupo-spacer i jak wracałam to spodnie się do mnie przykleiły :/

No i chyba i u nas zaczął się okres ząbkowania - Olek je dużo mniej, budzi się z płaczem i wszystkim co popadnie szoruje po dziąsłach, a jak mu smaruje dziąsełka żelem i masuje to leży nieruchomo..biedulek mój, a pomyśleć, że to dopiero początek przygody z zębami...

Mam pytanie do dziewczyn, których dzieciaczki zjadają już regularnie obiadki - czy Wasze bobasy też teraz dużo częściej robią kupę? u nas to ostatnio jakieś rekordy idą, Olek jako noworodek robił mniej kup niż teraz ;D

Dobra zmykam do mojego przyjaciela mopa, bo już na mnie czeka ;)

Miłego dnia mamuśki :]

reklama
Sylviena u nas jest jedna kupa dziennie (rano) taka bardziej zbita - ludzka. ;p a mały je:
rano (5-6) mleczko z piersi
10-11 pół słoiczka owoców + 2 chrupki lub biszkopty
14-15 słoiczek obiadku lub zupka + 2 łyżeczki kaszki
17 pół słoiczka owoców + 2 chrupki lub biszkopty
19 mleczko z piersi
no i wiadomo w nocy jeszcze ze 2 karmienia
w między czasie oczywiście jeszcze wypija mi jakieś 300 ml wody lub jak jest upał to cherbatki

Do góry