reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

nasia, dużo zdrówka dla Igorka, oby katar szybko przeszedł
tab, clauditka, szybkiego ogarnięcia chaosu poprzeprowadzkowego
Ewusia, moja Lena śpi identycznie w dzień, czasem nawet 3 razy po 20 minut

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, w szczególności te odnośnie jedzenia,uspokoiło mnie to :)
uf, nocka się udała, mały po mega marudzie usnął po kąpieli i mleku z kaszką o 20tej ale tak do północy musiałam co jakiś czas go przytulać bo się z płaczem przebudzał, na jedzenie obudził się o 4 a potem obudził mnie o 7:30, on pewnie jak to zawsze obudził się o 7 <ma w sobie zegarek> ale dał mamusi jeszcze te pół godz podrzemać. Na szczęście zjadł ładnie kaszkę 100 ml z łyżeczki więc uff. Teraz usnął ale jak na złość koszą trawę obok naszego domu i to taki hałas robi że mi samej ciężko wytrzymać na tarasie, ciekawe jak tam Rafał mój nockę na górze odsypia, widziałam że już okno zamknął, on wrażliwy na hałasy jest, nienawidzi hałasu i nie może przy nim spać, mam nadzieję, że szybko skoszą i dadzą się mu wyspać.. i mam nadzieję, że Filip jednak przy tym hałasie pośpi bo właśnie pranie wstawiłam i pazurki umalowałam :) ostatnio mam fazę na malowanie paznokci, co chwila jakiś inny kolor, dziś na fioletowo a górną warstwę takim lakierem graffiti który tak fajnie pęka po nałożeniu i takie wzorki się same robią, super :)

Tab super, że się w terminie wyrobiliście by za wrzesień już nie płacić i życzę powodzenia przy sprzątaniu, by szybko i sprawnie Wam poszło.
Gosia gratulacje dla Kubusia, oby tak dalej :)
Margoz, wczoraj ja też się wzięłam za porządki, może nie tak hardcorowo jak Ty ale wysprzątałam w szafie, poukładałam wszystko i mam cacy :)
Suseł, jak to wszystki lekarki na urlopie, jakaś jedna chociaż powinna być ;-/
Clauditka mój mały też tak ma, w ciągu dnia by usnął to muszę go ponosić, potulić i powozić w wózku a i tak ciężko mu to idzie, popłakuje, próbuje usnąć ale jakoś nie może
Nasia - zdrówka dla Igorka i oby się nie skończyło szpitalem :(
Ewusia życzę super zabawy, też bym potańcowała na weselu :)

witam porankowo,
alez u nas upał, masakra jakaś, w nocy było 24 spalismy wszyscy nago przy otwartym balkonie ale to i tak malo dało. Miłek się wiercił i robił łózkowe ewolucje wrrr niewyspana jestem.

Nasiu kurcze współczuje katar to masakra, nos zapchany oddychać nie ma jak ... ja dawałam kropelke olbasu na podusie troszke pomagało, mam nadzieje ze szybko minie i Igorek nie będzie się męczył!

tab
miałam podobnie, urodziłam Miłka w Walentynki i w tym samym czasie 3 dni przed porodem podpisalismy akt notarialny kupna domu. Wyszłam ze szpitala z małym w czwartek a we wtorek stary powywoził mi wszystko i mówi przeprowadzamy sie. Mały spał na materacu na podłodze, nic w domu nie ma a tu wchodzi połozna heheheheh no ładnie jaja były.

Olqa każdy facet chyba tak ma. Wychodzi do pracy i nie widzi naszej tyry. Mojemu pomogło to jak został z Miłkiem sam pół dnia. Powiedział po powrocie kurde ale jest zapierdziel ;) pomogło, teraz docenia to co robię i już nie mówi ze dziecko to żadna praca ;)

Gosiu Kubus to supermen! Ćwiczący Lopez super cieszymy się razem z Wami
Zmykam jakis obiad nastawić ... miłego dnia kobietki!

Witam w sobote
Za nami pierwsza od kilku dni spokojna noc. Lenka obudzila sie o pierwszej, dala sie oszukac woda i spala ladnie do 5 rano!!! Dostala butle i pospalysmy jeszcze do 7.30.

Nasiu zdrowka dla Igorka.

Tab znam twoj bol bo ja tez swiezo po przeprowadzce. A co do chlopow to moj na przyklad od tygodnia wynosi pudla na strych i jakos zawsze mu czasu braknie. Dzis laskawie konczy prace w poludnie wiec zagonie go do roboty.

Gosia brawo dla Kubusia!! Jak go tak porzadnie wycwiczysz to moze na olimpiade sie zalapie;-)

Ewusia baw sie dobrze

A Lenka dzis konczy 6 miesiecy, niesamowite jak to zlecialo!!!

Polis wszystkiego najlepszego dla Lenki

My byliśmy dziś na działecce, Kuba leżał sobie na kocyku i fikał. Położyliśmy się pod drzewkiem dodatkowo rozstawiliśmy parasol i było to najprzyjemniejsze miejsce. Potem, Kuba zjadł i się zdrzemnął.
U mnie w mieszkaniu wcale nie lepiej, tak to jest jak się mieszka w blokach pobudowanych na starych lakach i polach gdzie drzew nie ma. Jak będę kiedyś budowała swój dom (takie moje marzenie) to gdzieś chyba blisko lasu.

ale dzisiaj cisza.. chyba wszystkie Mamusie i Dzidziusie padli przez ten upał ;) a my mamy 28 stopni w pokoju :(

mały śpi, Rafał w pracy a ja piję piwko, mniam :)
dobrej nocki

reklama
Do góry