Delfin- dzięki i trzymam kciuki za wpadkę
Polis - nie wiem w jakiej jesteś sytuacji, ale jeśli jedynym powodem chęci powrotu jest tęsknota, to najwidoczniej nie jest to jedyny powód, bo skądyś ta tęskonta się bierze...ale mimo wszystko zastanawiłabym się - czy warto wracać do tej naszej nieszcęsnej PL...ja czasem mam ochotę wybyć stąd jak najdalej - mojemarzenie to...Australia
Bobomama- jeśli z małą jest wszystko Ok- nie martwiłabym się, bo to normalne, że jak taki upał to mniej jemy - myślę, że z piciem też oragnizm sobie poradzi- jak będzie barkować to sama się upomni - no chyba, że dziecko jest ospałe i nieswoje - to skorzystaj w razie co z porady lekarza
a z ubieraniem - Viki sama rozwiązała problem i biega na golska - weszła w etap rozbierania się do rosołu jescze przed tymi ciepłotami, a teraz to pomyślałam, że niech sobie polata - na pewno tak jest najwygodniej, choć przyznam, że czam zastanawiam się, czy to normalne jak ona ma takie "ciągotki" do biegania bez ubrania
na noc zakładam jej tylko cienkie body i przykrywam cieniutkim kocykiem - tak bardziej dla komfortu - sama nie lubię spać bez przykrycia, ale nie sparwdzam w nocy czy jest przykryta - jak się odkrywa to najwidoczniej tak dla niej lepiej
a je - w zasadzie to na co ma ochotę - bo zazwyczaj woła, że chce chlebek z dżemem, albo płatki - ale chyba najwięcej pije mleka i w sumie przez to uważam, że też nie je zbyt dużo, ale ja nie karmię na siłę - uważam, że jeść powiniśmy tyle ile chcemy - nic na siłę - no , ale jak już wspomniałam - pod warunkiem, że nie ma żadnych niepokojących objawów w zachowaniu dziecka