reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Jeżynka boj sie boga zaden termofor w ciazy nie powinno sie rozgrzewac tych okolic, wogole nie ma opcji przegzewania bo doprowadza to do rozrzedzenia i przedwczesnych skurczy lub poronien we wczesnym stadium. odpadaja termofory, poduszki elektryczne, koce ogrzewajace, u kosmetyczki zabiegi rozgrzewajace dotyczy to zarowno kosmetykow jak i aparatury, to samo z kosmetykami antycelulitowymi powoduja rozgrzanie tkanek.

To tyle mojego kazania sorki.

Ide do lozeczka do meza ktory sie ostatnio na mnie boczy :-(

reklama
witajcie

ja pisalam w sprawie zamknietego do cinkowej i prosilam o zaproszenie ok 2 tygodnie temu i nic.Wydaje mi się ze zaprasza wybiorczo,bo trolami sie nie moze się zaslaniac poniewaz za krotko się znamy i piszemy.
Zresztą na zamkniecie watku wg mnie jest za wcześnie.

Jak dzionek???ja leże,leże i leże i jem:)
buziaki

Za dużo też nie chcę kupować, bo lato krótkie, no ale w czymś chodzić trzeba. W sklepach z modą ciążową to ceny są straszne, koleżanka kupiła sobie fajne letnie spodnie ciążowe, ale wydała na nie 140 zł!!!:szok:
Ja mam teraz trochę wydatków, jeszcze mam chrzciny w rodzinie, urodziny chrześnicy i ślub koleżanki.
Na razie znalazłam takie ciuchy, co mi się pobadają.

-70%ŚLICZNE SUKIENKI DLApięknejMAMY* NOWOŚĆ!! (1099913377) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ŚLICZNE SUKIENKI CIĄŻOWE **** NOWOSC **** (1108234377) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
WIOSENNE SUKIENKI CIĄŻOWE *M L XL XL *__tu M/L (1108234954) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
LETNIA SPÓDNICA CIĄŻOWA BIODRÓWKA lato M 38 (1126971622) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
WIOSNA LATO SPODNICA CIAZOWA ciaza roz(36-44)roz40 (1100283294) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A bluzki to rzeczywiście nie muszą być ciążowe, sama sobie ostatnio taką kupiłam luźniejszą a w cale nie ciążowa.
Zaraz przejrzę wszystko :) Bardzo dziękuję! Ja z poprzedniej mam dwie pary rybaczek ciążowych, dwa razy długie (na zimę, jesień) i jedną letnią sukienkę. Żadnych bluzek wtedy nie kupowałam, ale teraz jedną kupię, bo znów na święta u teściowej mi będzie potrzebna ;) No i moja mama mi przysłała dwie bluzy z długim rękawem. Więc w zasadzie tylko jakąś jedną, może dwie sukienki i już :)
WITAM DZIEWCZYNKI
niestety nie mam dobrych wieści,po kolejnej nocy z bolem i plamieniami poszłam na usg.Lekarz skierował mnie do szpitala ,na skierowaniu napisane"poronienie zagrażające":((((((((((((((((((((((((((((((((((((((.....................
także proszę trzymajcie kciuki za moją fasolkę.
Trzymam mocno!
Kamcia jest mi niezmiernie przykro, ale wierzę, że niedługo dołączysz

Emma75, Ewusia29 trzymam bardzo mocno kciuki i wierzę, że fasolkom nic nie będzie

Dopóki nie zapisałam się na to forum nie zdawałam sobie sprawy ile kobiet traci swoje fasolki....to niewyobrażalnie przygnębiające...i myślę że luty nie jest jakiś pechowy
Dlatego wszystkie mamusie muszą koniecznie dbać o siebie, gdyż przekłada się to na zdolność i prawidłowość rozwoju naszych dzieciąteczek - nie bez przypadku mówią, że pierwszy i trzeci trymestr jest najbardziej niebezpieczny.
Któraś mamuśka napisała tutaj jedną wspaniałą i piękną rzecz, że aniołek nie odszedł ale zmienił datę swojego przyjścia na świat ( mam nadzieję że bardzo nie przekręciłam-chodziło mi o sens ).
Uważam że powinnyśmy się teraz podwójnie wspierać i starać znajdować w sobie siłę do nie zamartwiania się i znajdowania sobie czynności dzięki którym troszeczkę się oderwiemy od smutnych myśli.
DOBRZE ŻE MAMY SIEBIE
Też tak myślę... Dlatego poszukałam sobie forum, choć wcześniej myślałam, że przy drugiej ciąży nie będzie mi potrzebne. Ale jest jak widać :)
Jejku dziewczyny macie juz brzuszki??
Zazdroszcze wam moj pojawił sie widocznie dop w październiku.
J.
Oj, ja mam duży... Jak ostatnio w piątym, szóstym miesiacu... szok. Jak zrobię zdjęcie to wstawię.
dziewczyny jak macie brzuszki to wklejajcie zdjecia w odpowiednim watku. Fajnie bedzie popatrzec:-)
I tak a'propos, są 2 grupy - to w której wklejać?
dziewczyny, ja dużo z wami nie pisałam. i już niestety nie bede pisac...
dziś na USG nie zobaczyliśmy bijącego serduszka.... idziemy jeszcze na drugie USG do innego lekarza, ale to chyba już pewna diagnoza. na jutro umówiłam się do szpitala...
życze wam naprawde pięknych 7 miesięcy i tylko pozytywnych emocji.
mam nadzieję, ze ja jestem ostatnią z lutówek, któa doświadcza tego bólu....

trzymajcie sie cieplutko i dziekujcie Bogu za bijące w Was serduszka....
:( :( Bardzo współczuję...
Elżbietko tak bardzo jest mi przykro...3mam mocno kciuki byś trzymała się dzielnie

Z innym zamysłem zalogowałam się teraz na forum a tu taka kolejna smutna wiadomość....
Byśmy się lepiej poznały zapraszam Was do siebie na nk. Po zalogowaniu się na swój profil wystarczy wkleić poniższy link i pojawię się ja :) Jeśli macie ochotę przyjąć mnie do swoich znajomych będzie mi niezmiernie miło.
Pozdrawiam cieplutko
http://nk.pl/profile/570136
Ja bym na pewno zaprosiła :) Ale skasowałam jakiś czas temu konto na nk i raczej nie będę reaktywować. A na facebooku masz?
Ja raz wzięłam ciepłą kąpiel bo nie wiedziałam że nie można i rozbolał mnie brzuszek ale godzinę później było wszystko ok.

witajcie

ja pisalam w sprawie zamknietego do cinkowej i prosilam o zaproszenie ok 2 tygodnie temu i nic.Wydaje mi się ze zaprasza wybiorczo,bo trolami sie nie moze się zaslaniac poniewaz za krotko się znamy i piszemy.
Zresztą na zamkniecie watku wg mnie jest za wcześnie.

Jak dzionek???ja leże,leże i leże i jem:)
buziaki
A ja też długo czekałam. I nagle, o jestem :) Może po prostu rzadko zagląda :)

Witam z rana:-) Mnie obudził dziś głód, ale jak zaczęłam jeść to zrobiło mi się niedobrze:-p
Akunia, spokojnie ja termoforu używałam tylko do nogi i to za zgodą lekarza, do tyłka nawet nie przykładałam bo wiem, że nie można. Z kremów tylko oliwki używam i chyba tak już zostanie. Miałam dołączyć krem na rozstępy, ale jeszcze pomyślę nad tym.

Witam z rana:-) Mnie obudził dziś głód, ale jak zaczęłam jeść to zrobiło mi się niedobrze:-p
Akunia, spokojnie ja termoforu używałam tylko do nogi i to za zgodą lekarza, do tyłka nawet nie przykładałam bo wiem, że nie można. Z kremów tylko oliwki używam i chyba tak już zostanie. Miałam dołączyć krem na rozstępy, ale jeszcze pomyślę nad tym.
Ja też głównie oliwkę w poprzedniej ciąży, jak mnie skóra na brzuchu zaczynała swędzieć.
Niestety co do rozstępów to ponoć tak jest, ze geny. I można się starać i natłuszczać itp i i tak będą, albo nic nie robić i nie będzie. Ja używałam tylko oliwki i to tylko jak mnie swędziała skóra i nie miałam rozstępów. Więc nie wiem czy warto wydawać dodatkową kasę. Ja pozostanę przy oliwce. :)

reklama
Witam z rana

Co do termoforu to poprostu myslalam ze na tylek bo mnie tam boli najbardziej a na lydke czy nizej mi sie wydaje ze nie pomoze.

nocka koszmarna nie przespana no ale coz. nie ma ze boli dla dzidzi scierpie wszystko.

co do grupy prywatnej to nie wkurzajcie sie dziewczyny apni cinkowa zadko zaglada na forum i prosila o jej przejecie wiec napisalam jej ze moze do mnie wrocic, bo zagladam codziennie a jakby co to bede pamietala zeby ja komus przekazac na czas ewentulanej nieobecnosci dluzszej jak to mialam miejsce na pocztku.

no i uwazam ze jest przydatna bo wiele rzeczy powiesz lub pokazesz ktorych na forum publicznym nie pokazujesz.

ide gotowac obiadek hmh... bogracz dzis zagosci na moim stole.

Do góry