reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

właśnie dzwoniłam do PIP-u żeby upewnic sie co do przerw na karmienie - nie potrzeba zaswiadczen od lekarza ani gina ani pediatry - ma im wystarczyc moje podanie i koniec

reklama
U nas tydzień temu na szczepieniu też jeszcze zęby nie szły :) W ogóle tak z zaskoczenia w sumie bez marudzenia większego. Raz tylko nie chciał jeść, żel pomógł. Wygląda na to, że jesteśmy pierwsi, a w życiu bym nie pomyślała ;)

cześć no i mam mały szpital w domu Kuba na antybiotyku a Ala się dziś obudziła z katarem ja też coś bardzo pociągająca jestem jeszcze tylko tata się trzyma. Mam nadzieję że jego nie złapie to chory chłop to jak małe dziecko :-D
Aż się boję co to będzie w nocy bo sami zostajemy (tata w pracy) już ta nie była za ciekawa z marudzącym Kubą z zatkanym nosem a teraz jeszcze mała dojdzie. Kuba jak ma katar to się budzi w nocy z płaczem i mimo że śpi w drugim pokoju to budzi mała bo drzwi pootwierane. I dziś w nocy obudził się tak dwa razy - trzeba uspokoić jego odciągnąć co nieco, uśpić małą plus jedna pobudka Ali na karmienie. A dziś dodatkowo zatkany nosek u Ali koszmar.
A pogoda też nie nastraja optymistycznie :wściekła/y:
A i mam pytanie jak ona teraz ma katar to jak jej się skończy (za 7 dni) o ile nic więcej się nie przypałęta to ile trzeba odczekać do szczepienia bo kojarzę coś że po chorobie to trzeba chyba 2 tygodnie co nie?

nam pediatra mowila ze tydzien wystarczy
a u nas do lask wrocila mata i mala szarpie teraz sie z grajaca malpa a ja mialam robic tiramisu ciasto ale jakos mi sie nie chce i weny brak

Bobomama, dziękuję za linka, odwiedziłam, będę zaglądać :)
Mała śpi, chyba tak po szczepieniu ją naszło. I dobrze, może wcześniej pójdzie dziś spać. Wczoraj przesadziła troszeczkę ;)

A u nas dziś rekord nocny - sen 21-6.30, karmienie i dospanie do 9.30 :szok: ale za to w dzień jedna drzemka około godziny i przez to mamy wieczorna marudę w domu :baffled: no i coś kiepsko z jedzeniem - jak było po 180ml, tak dziś i 90ml się trafiło :baffled: wyżywa się na rączkach i pieluszce, więc tylko patrzeć a będzie ząb :-)

Polis oby humor się jednak poprawił :-)
Jullix GRATULACJE :-D
Madziacha odepchania nosków
Bobo ja wczoraj zrobiłam ciasto i teraz żałuję, bo mamy całą brytfannę na dwie osoby :nerd:

Ostatnia edycja:
witam. Mały zapłakany usnął z gryzakiem w buzi, dziś rano miał tak spulchnione dziąsełka i się delikatnie zabieliły więc chyba lada dzień się coś wykluje. Za bardzo nie daje mi smarować żelem, zlizuje mi z palca zanim zdążę się dostać do dziąsełek ;-/

Jullix to dzięki Twojemu Jędrusiowi mamy 1wszego lutowego ząbka, gratulacje :)

a mnie coś dziś żołądek boli, nie jadłam nic nowego, same świeże rzeczy więc nie wiem czemu tak ;-/

pozdrawiam

reklama
Do góry