reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A my sobie siedzimy z Igorkiem. Obudził się około 9ej i cały jest zadowolony, w przeciwieństwie do nas. Teraz czekamy az mu sie znów spać zechce,
pozdrawiam

reklama
angelka, to pewnie zmiana otoczenia, moja jak byliśmy w Kołobrzegu przez 2 dni była nieznośna, jednak dzieci lubią rutynę i znane otoczenie
polis, szkoda twojego męża, ale na pewno dzisiaj już będzie lepiej
Gosia, powodzenia na rozmowie :)
ja wit D nie podaję bo karmię mm, a tam już podobnież jest odpowiednia dawka

dzien dobry ;) My juz od 7 na nogach, mala poszla spac, maz nawet oka nie otworzyl - ale wyslalam go dzis o 5 po mala, ale sie naprzeklinal - ja to robie codziennie wiec jak pojdzie raz w tygodniu to mu sie nic nie stanie ;)
Wstawilam pranie, zmywarke, sciaglam suszarke, umylam sie wiec czas na kawe ;) A mialam nie wychodzic dzis z lozka :D

A wogole od rana chodzi za mna pewna mysl, nie wydaje sie Wam ze zbyt czesto szufladkuje sie dzieci wg wieku, a przeciez w przypadku takich niemowlakow tydzien - dwa roznicy to bardzo wiele, kazdy maluch jest inny - ma inna wage, inny wzrost a wiec zapewne inna sile. POza tym co z wczesniakami, ktore urodzily sie 2 - 3 tygodni przed czasem, a tymi ktore urodzily sie po terminie, w tym samym czasie maja 5 miesiecy, a jednak moga zupelnie sie roznic! Poza tym temperament dziecka tez bardzo wplywa na rozwoj. A jednak czesto czyta sie ze dziecko mamy karmic od tego albo od tamtego, czy dziecko powinno umiec to czy tamto... Oczywiscie nie chodzi tuta o usprawiedliwienie przyspieszania, ale troche drazni mnie ze nie podchodzi sie do umiejetnosci dzieci indywidualnie... No to koniec rozwazan na sobotni poranek :) Wracam do kawy.

Ligotka, bardzo dobre przemyślenia przy kawie.
Porównywanie takich maluchów nie ma sensu, bo w ich przypadku każdy dzień to coś nowego.

Witam :)

no dokładnie... jeszcze nie tak dawno narzekałam, na mojego leniuszka, że ostatnio żadnych postępów a wczoraj niespodzianie dupka do góry i pierwsze czołganie ;)
nawet się zrymowało :p

Witam sobotnio

Ligotka dobra refleksja jak na sobotę. :-) Ja to w ogóle powinnam wtedy panikować widząc postępy Waszych dzieci i porównują swojego szkraba.
Bo jest tak, że każdy chwali się tym co ich dzieci mówią a potem inne matki analizują a każde dziecko rozwija się swoim tempem.

Kuba spał dziś do 5.50 bez jedzenia, tylko sie kręcił trochę w nocy, przez co ja wstawałam sprawdzić.

no wlasnie, ja cały czas uważałam, że Maja super sie rozwija a teraz sie zatrzymała na przewrocie na brzuszek i dalej nic. Spowrotem nie chce, nózek nie chwyta i nie podnosi dupki. Może ma chwilowe zatrzymanie.
Ale to prawda, że czytając o postepach innych dzieci mama może zwariować, że jej tego nie robi. Ale przeciez nie nakrecamy sie tu tylko wspieramy:)))

wczoraj dziecię zasneło o 20 a dzisiaj obudziła sie dopiero o 7.45 ;))) CHCE TAK ZAWSZE

teraz ma drzemke a jak sie obudzi to jedzonko i uciekamy sie lenic na dzialke do moich rodziców.

miłego dnia

HIPERKALCEMIA : Wychowanie dziecka - pytania i odpowiedzi
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich dzieci. Jak lekarz mówi że taka czyjaś uroda to najczęściej nie umie wyjaśnić problemu. Wit D się nie podaje jak jest ten problem, to nie jest moim zdaniem niedobór. W każdym razie, można to sobie sprawdzić jak kogoś niepokoi, albo nie. Podobno jak się z tym nic nie robi, to obciąża to nerki na przyszłość, ale o tym to czytałam dawno temu, więc lepiej samemu sprawdzić.
Ja daję rzadziej D3 ostatnio bo jest słońce, upały i właśnie PRZESTAŁY się pocić. To nie od upałów - przynajmniej u nas. Jak jest gorąco to w ubraniu się dziecko spoci, ale gołe stopy w upał to raz dwa schną i powinny być cieplutkie, nie zimne i mokre, na logikę.

Należy też zaprzestać na czas jak się sprawdza poziom wapnia itp jedzenia bananów i ryżu przy karmieniu piersią, a podawania kaszek ryżowych i bananów ze słoiczka, jak mm.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry