reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

u nas nawet spokojnie, choć wcześniej pomarudził bo sam nie umiał zasnąć i trzeba było mu pomóc.teraz dopiero zasypia, zobaczymy czy uda mu się samemu.
co do kupek to u nas od paru dni są twarde "bobki" i to kilka razy dziennie, czasem herbatka na trawienie pomaga to rozluźnić.

reklama
to u nas tez maruda. Przyjechała teraz Mai kuzynka, 9 latka, ma rozbity namiot w ogrodzie i czasem tam ide z Mają. Bardzo jej sie w anmiocie podoba. A dzisiaj robilismy grilla a mała leżała na kocyku. Mimo, że Asia się z nią bawiła to ciagle tak miałczała. Ale jak ją przewijałam na dworze i leżała chwile bez pieluchy to sie zrobiła radosna, podejrzewam, że było jej bardzo goraco.

Maja od kilku dni kreci głowką na nie. Jak do niej cos mówie zaczyna sie cieszyc i krecic głową jakby mówiła nie nie nie. Dzisiaj tak zabawiala panie w sklepie. Gorzej jak zaczyna tak robic w trakcie jedzenia....

Jutro mam gosci z okazji imieninek, jak bedzie ładnie wypalimy na działke a jak nie to trzeba bedzie posiedziec w domu :(

U nas jak Maja była na piersi to kupki były codziennie, na poczatku jak dostawala inne smaczki to kupka raz na dwa, trzy dni. A od jakiegos czasu znowu codziennie. I roznokolorowa, zazwyczaj żółtawa albo wpadająca w zieleń.

Hahaha, to tak jak mój Maksio-upatrzył sobie dziadka i jak tylko go widzi to kręci główką. A jaką ma z tego radochę :-D my przy okazji również :-D
Ja w kwestii spania nie narzekam-dziś spał dwa razy po 2,5 godziny :szok: a teraz śpi od 20:30 :-)

Czesc dziewczyny
Mam ostatnio tyle rzeczy na glowie ze wieczorem padam na mordke. Lenka na szczescie w miare grzeczna chociaz spanie w dzien jest beeee i potrafi wytrzymac 4 godziny bez. W nocy tez sie czesciej budzi ale za to dosypiamy rano wiec jakos jeszcze daje rade. Poza tym jest kochanym malym szkrabem i kazdego dnia zaskakuje mnie tym co juz potrafi.

Ligotka to trzeba było do mnie wpaść w odwiedziny :-)
Ja się dzisiaj autem nigdzie nie ruszałam ze wzgledu na te utrudnienia na Alejach.
A my jutro wypad w Okolice Oświęcimia do teściów.

widzę że nie tylko moja nie chce spać w dzień :) widocznie dzieciaczki wchodzą w nowy etap, gdzie szkoda snu, jak tyle fascynujących rzeczy się dzieje :)
u nas z kupkami nie ma problemu, jest jedna, a czasem dwie dziennie

Witam niedzielnie
wczoraj przechwaliłam to dzisiaj mam. Szybko zrobił się marudny, nie mógł usnąć i pospał może z 20 minut, za niedługo będę miała mega marudę.

Z Kubusia się zrobil straszny pieszczoszek, wystarczy położyć się koło niego to od razu się odwraca i wtula i czeka na całuski. Dzisiaj rano leżał z nami to raz odwracał się do mnie, raz do P. i cały szczęśliwy był.

Witam, niestety teraz nie mam kompletnie czasu tu zaglądać. Jędrek przestawił sobie godziny spania, na dwie drzemiki tylko (w tym jedna na spacerze). W między czasie szaleje, a potem marudzi ze zmęczenia ;) Na szczęście ładnie mi zasypia wieczorem. Pozdrawiam serdecznie

witam
a my w domku siedzimy, bo pogoda jak zwykle w weekend nieudana:(

no i mamy dwa ząbki na dole:)wyszły bez problemu i bez większych marudzeń, ufff:D

reklama
Witamy sie!
Upalny dzien, ale lada moment lunie, wrocilismy od tesciow! Och i dowiedzialam sie ze moje dziecko, skoro skonczy lada moment pol roku to "musi juz siedziec" a najlpeszym przygotowaniem do tego jets obkladanie ja poduszkami! O zgrozo... Staram sie jakos ingorowac juz te teksty
clauditka Gratulujemy zabkow! I od razu dwa, brawa!
bobomamo pewnie ze pamietamy pozdrow ;)
Ewitko u nas to dosc spontaniczne bylo, nie planowalismy, ale tez niebylismy dlugo, przez to ze wszystko zamykali :(
Gosiu zazdroszcze Pieszczocha, moja wrecz przeciwnie krzywy sie na buziaki i przytulanki.

Milego wieczorku!

P.s. Zapomnialam wspomniec ze musze serdecznie podziekowac za kciuki! Bo odezwali sie z jednego miejsca, za tydzien mam zaczac tydzien probny i zobaczymy. Troszke sie stresuje bo bede robic cos czego dotychcas nie robilam, wiec musze sie przyuczyc, ale mam nadzieje ze po tygodniu zostane! Wiec prosze o wiecej kciukow!

Ach i ciekawe co u Ewusi, Rutkosi, Crazy mamy... jakos cisza ostatnio ;(

Ostatnia edycja:
Do góry