• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

l4 pomocy

Witam jestem tu nowa, temat dotyczy mojej ciąży jestem w 6tygodniu ciąży jestem przeziebiona i jestem na l4,w poniedziałek ide do mojego giną bo teraz jest na urlopie niestety....a szkoda bo poszla bym już teraz potwierdzić moją ciaze w 100% bo narazie aby testy ciążowe są pozytywne. Wspomnę że od stycznia mam umowę na pół etatu na czas nie określony, i moja praca wymaga ode mnie pełnej sprawności fizycznej, zimno mam w pracy i siedzę tam po 11h dwa dni w tyg wolne, odżywianie towaru, częste dostawy i praca stojąca, nie wspomnę o durnym szefie który się czepia wszystkiego, zastanawiam się czy mój gin wystawi mi zaświadczenie w poniedziałek o ciąży i zwolnienie l4? Bo nie mam zamiaru poronic ciąży, staraliśmy się z lekarzem pól roku żebym była w ciąży.....podpowiedzcie mi czy szef może mnie zwolnić? Jak to wygląda czy jestem chroniona? Mam się czym martwic?
Pozdrawiam przyszłe mamy

reklama
Z tym "bez problemu" to różnie bywa, ja przez całą ciążę, na każdej wizycie, musiałam się prosić o L4, mimo, że lekarz doskonale znał moją sytuację i wiedział, że to L4 MUSZĘ MIEĆ.
Co wizytę głupie piep.rzenie, ze on nie widzi podstaw do zwolnienia, że powinnam pracować i tym podobne.
I co wizytę tłumaczenie się i denerwowanie...
Więc jak trafisz na takiego służbistę, jak mój, to szukaj innego, bo 9 miesięcy szkoda sobie nerwy psuć...

Dlatego właśnie uprzedzam, że gdyby się trafił taki lekarz, jak mój, to lepiej poszukać takiego, jak Twój, żeby zaoszczędzić sobie nerwów :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry