reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja, karmienie itp

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
chcialam tylko napisac ze mala jak wyssie oba moje cyce to potem z butli zjadla po 50-60 ml wiec mleczko sie powoli zwiekasza.teraz odciagam po 60-70 ml, na pocztaku bylo 30-40.raz sie nawet zdarzylo ze po cycach wypila tylko 20 ml. a mala obudzila sie o 4 na papu,potem sie jej cos pomylio bo nie chciala usnac i zanela o 6 i spi do tej pory. czasem cos tam marudzi, otwiera oczy ale zasypia dalej.powinnam odciagnac pokarm ale czekam az sie zbudzi by dac jej cyca lepiej zeby nie zapomniala co czesto sie jej zdarza ze ssie jak butelke

reklama
Może zadam dziwne pytanie, ale co tam. W czym dziewczyny przechowujecie mleko? Bo kupiłam sobie laktator i chciałam porobić jakieś zapasiki ale nie wiem w co to wlewać. Poradzcie. Są może jakieś woreczki czy jak?

Marta!! Gratulacje!! Trzymamy kciuki za dalsze sukcesy!
Żuczku ja przechowuję w jednorazowych woreczkach, które kupiłam gdzieś tam kiedyś na allegro.

Żuczku Ja jak odciągałam pokarm i nie miałam w czym go przechowywać to wyparzyłam sobie malutkie słoiczki takie po koncentracie pomidorowym i w nich przechowuje mleczko.Ale chyba będzie trzeba zorganizować cos innego.

Żuczku ja przechowuje w pojemniczkach Via Aventu, można je uzyć kilka razy , jeżeli masz butelki i spoczki Avent to nie musisz pokarmu przelewać do butelki bo na pojemniczek z pokarmem dzięki nakładce (która jest w zestawie) możesz nałożyć smoczek Avent. A i oczywiście jeżeli posiadasz laktator Avent to można go przykręcić do pojemnika i od razu do niego odciągac pokarm.
http://www.allegro.pl/item105090437_avent_pojemniki_via_180ml_mega_zestaw_prioryt_6_50.html
wiem że są też specjalne woreczki, ale do nich podobno potrzeba specjalnej butelki.

A nie można przechowywać w zwykłych buteleczkach? Np. Avent albo Nuk ??? Bo ja tak robię i w takich też zamroziłam.

Ja używam takich woreczków:
http://www.allegro.pl/item104878794_jednorazowe_woreczki_torebki_na_pokarm_30_sztuk.html
Niby powinno się je wkładać do butelki i odciągać pokarm laktatorem, ale ja odciągam pokarm do butelki i potem przelewam do woreczka bo jakoś tak mi bardziej pasuje.
W butelkach też przechowuję, ale mam je 3, z czego jedna musi być do uzytku z laktatorem i stąd te woreczki. Pojemnik Avent Via miałam jeden z jakiejś darmowej próbki. Też ok, ale woreczki chyba są tańsze, choć sama nie wiem. Niby te Via można użyć 4 razy.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry