martap22
Mama kwietniowa 2006
mam pytanie-jakich laktatorow uzywacie i co sadzicie o laktatorze Avent Isis?ktoras moze uzywa?a moze ktoras ma odciatacz firmy medela?bo zamierzam kupic nowy skoro musze duzo odciagac a nie wiem jaki,by byl dobry i zeby mnie rece nie bolaly.bo ten co mam to do d...jest,pani dorota (doradca laktacyjny)mowi ze dobry ale mi sie nim zle odciaga i rece bola jak diabli po 2 minutach.aha,wczoraj byla pani i patrzyla jak mala chwyta piers i jak ssie i mowila ze ssie bardzo ladnie,ze karmienie butleka nie zaburzylo u niej odruchu ssania ze jest bardzo tego spragniona tylko ze sie niestety nie naje poniewaz malutko pokarmu ale mam juz ja przystawiac do piersi jak tylko bedzie spokojna by chociaz przez 5 minut pobudzila piersi.a po karmieniu jeszcze odciagac by jak najwiecej pobudzac i jak najczesciej.tyle ze ona mi wyssie wszystko (co nietrudne wyssac 10-20 ml) wiec zaraz po karmieniu malej nie mam co odciagac.tak wiec troszke juz w nocy sobie mala ssala i za dnia kilka razy tez ale zaraz zaczyna krzyczec bo juz sobie wszystko z cycusia zjadla i malo bylo wiec butla w ruch.tak na razie musi byc.pani dorota jest dobrej mysli,ze za jakis 1-1,5 tyg.powinno byc juz wiecej pokarmu.ja tez jestem dobrej mysli,staram sie nie zrazac tym,ze ciagle odciagam po 20-30 ml z obu piersi,wierze ze z dnia na dzien bedzie lepiej.wlasnie maluszek usnal.meczylam ja troche przy cycu,ale oczywiscie jak sie zaczal mocny placz i krzyk wscieklosci z glodu zrobilam jej butle,poprzytulalam i usnela.mam teraz czas na poczytanie ulotek o karmieniu piersia.