reklama

Laktacja

Dzięki Pytia. Prawdziwy skarb z Ciebie. Pocieszyłaś mnie i to ogromnie.
s5796013re.jpg

reklama
agawa co do herbatek dla karmiacych ja mam na ulotce takiej herbatki ze ciaza jest przeciwskazaniem do ich picia
poczekaj jak dzidzi sie urodzi
mi nic do tej pory nie lecialo i nie leci

A ja mam tak ze o roznej porze dnia produkuje rozna ilosc mleka.Najwiecej mam przed poludniem-raz odciagalam aby zobaczyc ile Majka potrafi zjesc no i odciagnelam 75 ml.Ale popoludniu juz odciagam o wiele mniej i Majce nie wystarczy.Musze raz dziennie dawac jej okolo 40 ml mieszanki,a potem jak jej nie wystarczy z piersi to dokarmiam odciagnietym mlekiem.W ksiazce ,ktora wzielam z poradni laktacyjnej przeczytalam ze tak sie czasami zdarza w 3 i w 6 tygodniu ze kobieta przezywa tak zwanego kryzysu laktacyjnego-wtedy dziecko nagle zaczyna potrzebowac wiecej mleka a organizm matki nie jest w stanie tak szybko sie przestawic na te zwiekszone potrzeby.Moze ja wlasnie taki kryzys przezywam.. :( >:( .A tak zle sie czuje kiedy daje Majce sztuczne mleko,bo zawsze marzylam ze bede karmic piersia i tylko piersia.Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje i jezeli juz to jak sobie poradzila albo radzi??

wczoraj wieczorem wydawalo mi sie ze mam jakies takie flaczki te piersi ze jest w nich bardzo malo ale mala sie najdla
ja tez marze zeby karmic tylko piersia i mam nadzieje ze nic sie nie popsuje

benita_29 pisze:
A ja mam tak ze o roznej porze dnia produkuje rozna ilosc mleka.Najwiecej mam przed poludniem-raz odciagalam aby zobaczyc ile Majka potrafi zjesc no i odciagnelam 75 ml.Ale popoludniu juz odciagam o wiele mniej i Majce nie wystarczy.Musze raz dziennie dawac jej okolo 40 ml mieszanki,a potem jak jej nie wystarczy z piersi to dokarmiam odciagnietym mlekiem.W ksiazce ,ktora wzielam z poradni laktacyjnej przeczytalam ze tak sie czasami zdarza w 3 i w 6 tygodniu ze kobieta przezywa tak zwanego kryzysu laktacyjnego-wtedy dziecko nagle zaczyna potrzebowac wiecej mleka a organizm matki nie jest w stanie tak szybko sie przestawic na te zwiekszone potrzeby.Moze ja wlasnie taki kryzys przezywam..  :(  >:( .A tak zle sie czuje kiedy daje Majce sztuczne mleko,bo zawsze marzylam ze bede karmic piersia i tylko piersia.Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje i jezeli juz to jak sobie poradzila albo radzi??

benita, ja tak miałam z Piotrkiem, z Barkiem jeszcze nie
ale mi połozna i pediatra zabroniły dokarmiać sztucznym - przez jeden dzień po prosty karmiłąm częściej, i laktacja sama sie wzmozyła.
podawanie sztucznego nie poprawia twojej laktacji, a to Ty musisz zwiększyć laktację. - wystarczy jeden dzień częstszego przystawiania, nawet co godzinę. - i nastepnego dnia masz więcej mleczka

reklama
Azik ,dzieki!Wiem ze podawanie mieszanki to nie najlepsze rozwiazanie,ale pediatra tak zalecil- tylko raz dziennie,nie wiecej.A ja probuje sciagac,bo mimo ze pediatra nic nie powiedziala na ten temat,ja wiem ze w taki sposob,jak podaje mieszanki to nie zwieksze laktacji.A poza tym dzis olalam mieszanke,uparlam sie,no i mam dziecko nakarmione tylko wlasnym mleczkiem.Ale tez ja przestawialam po pare razy.Mam nadzieje ze juz niedlugo tez mi sie wszystko ureguluje... ::)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry