reklama

Laktacja

ja tez nie biore malego do odbicia-na poczatku bralam ale stwierdzilam ze sensu nie ma godzine z nim lazic i tak sie nie odbija-teraz jak go podniose to przewaznie po sekundzie jest bek
ale nie zawsze i nie czekam do odbicia
pytalam poloznej i jak sie karmi piersia to dziecku nie zawsze sie odbija
prosty sposob aby sprawdzic czy dzidziusiowi chce sie odbic:jak polozony do lozeczka wierci sie i mieli jezyczkiem to znaczy ze musi sobie beknac ;)
tak polecila polozna i sie sprawdza

reklama
Musze spróbować z tym kładzeniem na boczku, bo bardzo długo trzeba czekac, żeby małej sie odbiło.
Karmienie trwa cztery razy krócej. No i duzo ulewa.
Zdam relację, czy u nas tez podziałało. :D

U nas ostatnio z odbijaniem całkiem nieźle. Nie trzeba już chadzać 15 minut, tylko beka od razu. W nocy, jak nie beknie zaraz, odkładam do łóżeczka. Najczęściej zasypia.

Kaśka- jakbym po karmieniu położyła małą na brzuchu to mogłabym lecieć po szmatę i myć podłogę :D
Z pewnością by ulała. Dziś ide do lekarza, to moze cos poradzi na to ulewanie.

Kładzenie na boczku skutkuje- super sprawa!
Mała się tak nie wybudza w nocy, jak podczas "pionizacji" ;D

pytia pisze:
U nas ostatnio z odbijaniem całkiem nieźle. Nie trzeba już chadzać 15 minut, tylko beka od razu. W nocy, jak nie beknie zaraz, odkładam do łóżeczka. Najczęściej zasypia.

ja jak Karola ma beknąć, to z nią nie chodzę, siedzę

Idze też się nie odbija. Mogę sobie chodzić do woli..ona spokojnie usypia na moim ramieniu. I tym sposobem ją nauczyłam, że usypia tylko na rękach :(

Maść bepanten na brodawki używam ciągle ale mi nie pomoga..
Nakładki silikonowe mnie wkurzają bo trzeba je wygotowywać a Igę też wkurzają bo się nie może dossać..
Chirurg mi kazał ranki smarować...spirytusem :(:( nawet nie próbowałam bo to chyba chory pomysł..

reklama
kasianka! sprobuj linomag - podobno bardzo natłuszcza i jest extra. Ja nie próbowałam, bo dostałam świetną maść ze szpitala, a i tak podziałała 3 tygodnie. Wierzę, że przezyjesz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry