reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Laktacja

reklama
To może i u Filipa o to chodzi... Wczoraj jadł w dzień co 4-5 godzin i to tylko z jedneog cyca, a zawsze jadl z dwóch. W nocy, po 6 godzinach snu przebudziłam go i nakarmiłam, bo się wystraszyłam i po drugie piersi chciały mi eksplodować :( Od karmienia o 1:30 jadł po 4 godzinach, potem po 2,5, potem po 2 i po 3,5, ale dalej tylko z jednej piersi.... Myślicie, że mogę być spokojna? :(

Catherinko nasz pediatra mówi, że jak dziecko je i przybywa na wadze to nie ma powodu do zmartwień, samo dziecko decyduje ile i kiedy chce jeść, dlatego poleca się karmienie na żądanie , bo dziecku cały czas zmienia się zapotrzebowanie na pokarm zarówno pod względem ilości karmień jak i odstępów czasowych między nimi
nie martw się

Nie chce was straszyć i nie wiem jak to jest do końca ale moja koleżanka karmiła swojego synka tylko z jednej piersi bo drugiej nie tolerował no i teraz (karmiła dość długo, napewno ponad rok) ma jedną pierś troche mniejszą od drugiej
ale może to tak akurat tylko u niej...

bo tak podobno nalezy dziecko przystawiać na zmianę do obu piersi bez względu na to czy jest pokarm czy nie, ja w lewej od początku mam słabszą laktację ale Maciusia do niej przystawiam cały czas

To, że Filip je z jednej piersi nie miało oznaczać, że tylko z jednej konkretnej :) Tylko, że nie z obu naraz. Ja akurat mam prawą slabszą, ale karmię zawsze na zmianę :) Mam nadzieję, Fionka, że jest jest tak mówisz, od tygodnia wybieram się do przychodni na zważenie i jakoś nie udalo mi się dotrzeć przez tą pogodę, ale w poniedziałek zdecydowanie już tam się znajdę, tymabrdziej, że był ważony ostatnio trzy tygodnie temu.

Catherinko ja tez karmię na zmine tzn jedno karmienie jedna pierś, czasami robię wyjątek i daję obydwie jak mój żarłok jest mocno wygłodniały ale raczej rzadko

Catherinka moja Nadia zawsze jadła z jednej piersi (z większą tolerancją prawej). We wtorek byłam z nią na szczepieniu i przy okazji badania była ważona, wyszło, że tygodniowo przybierała 125 (norma 120-240). Obecnie waży 5700 i cieszę się. Głodna nie jest, a może w przyszłości nie będzie miała nadwagi już w przedszkolu jak mama (ja już w 3 m-cu jadłam mannę, mama nie nadążała z produkcją, bo ja byłam ciągle głodna). Także nie martw się, że je z jednej piersi, widocznie ona mu wystarcza, ale najlepiej sprawdzisz ważąc go.

Benita koniecznie wypróbuj herbatkę z herbapolu poleconą przez Fionkę ona rzeczywiście czyni cuda - sama wypróbowałam i znów mała tylko na piersi... ;)

reklama
mój Maciek dostaje przy karmieniu tylko jedną pierś ale nie przeszkadza mu to w byciu pulpetem - waga z ukożczenie 2 miesiąca 6600 ;D

cieszę się Paula, że pomogło ;D ;D ;D

Do góry