reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Laktator , butelki itp - proszę o poradę :)

Kitka1111

Początkująca w BB
Hej Mamusie! 💕
Szukam dobrego laktatora i butelek – możecie doradzić?

Czy lepiej sprawdza się laktator muszlowy czy zwykły?

Jakie firmy lub modele polecacie – co się u Was najlepiej sprawdziło?

I jakie butelki Wasze maluszki zaakceptowały ?
Będę wdzięczna za Wasze opinie i doświadczenia! 💗 Co polecacie z własnego doświadczenia żeby jeszcze kupić i się sprawdza ?

reklama
Laktator muszlowy najlepiej. A butelkę musisz dobrac do dziecka, metoda prób i błędów, będziesz widziec czy dziecko dobrze łapie, czy szybko je, czy nie za szyko/za wolno itd.

Moja córka ma butelkę Philips Avent antykolkową (miałam jeszcze butelkę Lovi ale tam mleko się leje zbyt szybko), butelka ma szeroką podstawę akurat dla dzieciaczków, które mają problemy z prawidłowym chwytaniem piersi. Pomaga "ćwiczyć" chwytanie. Mleko leci dosyć wolno.

A laktator najlepszy był w szpitalu - Medela symphony. No ale taki to ze 3 tysiące kosztuje 😅

Ostatnia edycja:
Hej Mamusie! 💕
Szukam dobrego laktatora i butelek – możecie doradzić?

Czy lepiej sprawdza się laktator muszlowy czy zwykły?

Jakie firmy lub modele polecacie – co się u Was najlepiej sprawdziło?

I jakie butelki Wasze maluszki zaakceptowały ?
Będę wdzięczna za Wasze opinie i doświadczenia! 💗 Co polecacie z własnego doświadczenia żeby jeszcze kupić i się sprawdza ?
Tak, laktator muszlowy dużo wygodniejszy, a butelka (dokładnie smoeczek) zależy od dziecka. U nas na początku sprawdziły się butelki LOVI, MAM i NUK, Philips odpadł od razu

Do góry