reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Laktator podwójny - jaki wybrać?

bojawiem

Początkująca w BB
Cześć,

Bardzo proszę o polecajki. Urodziłam wcześniaka w 29 tc, który obecnie przebywa w szpitalu i jeszcze około miesiąca będę zmuszona odciągać mleko (potem mam nadzieję, że uda się karmić piersią 🙈).
Na szybko przed porodem zdecydowałam się na laktator Neno Uno. Sprawdza się, jednak na odciąganie pojedynczo bywa czasochłonne - chce zminimalizować czas odciągania.

Zastanawiam się zarówno nad laktatorem muszlowym, jak i "tradycyjnym".

Nie interesują mnie laktatory momcozy, jest to jednak droga marka, a niekoniecznie chce aż tak przepłacać. Interesuje mnie coś do 300-400 zł.

reklama
Ja z neno przeszłam na momcozy s12pro. Tak tak, drogi, ale odciągałam na nim prawie 2 lata i nie mam zastrzeżeń, a jednak na grupach kpi momcozy było o wiele bardziej polecane niż muszle z neno czy z canpola, które są tańsze no i czuć to w uzyciu.

Czasami dziewczyny kupowały na aliexpress, ale ja dla wcześniaka bym się bała.
W sumie momcozy wychodzi podobnie jak porządne podwójne butelkowe. A często na stronie są nawet 25% rabaty.

Ostatnia edycja:
Ja będąc w takiej samej sytuacji, skusiłam się z neno duo kupić momcozy s12 pro, jednak ilości mleka w mlmcozy były bardzo małe i cały okres pobytu malucha w szpitalu ściągałam podwójnym neno. Neno ściągał mi 200 co sesje, a momcozy ledwo połowę tego.
Dla mnie to był za duży stres by jeszcze eksperymentować z laktacją (pomimo, że to trzeci raz)

Co do oszczędności czasu polecam sterylizator z suszarka - lovi - dla mnie to był Game changed. Zwłaszcza w nocy gdy wstajesz, odciagasz mleko i chcesz iść spać. Wrzucasz w sterylizator, a na następną sesję wszystko idealnie suche.

Ja będąc w takiej samej sytuacji, skusiłam się z neno duo kupić momcozy s12 pro, jednak ilości mleka w mlmcozy były bardzo małe i cały okres pobytu malucha w szpitalu ściągałam podwójnym neno. Neno ściągał mi 200 co sesje, a momcozy ledwo połowę tego.
Dla mnie to był za duży stres by jeszcze eksperymentować z laktacją (pomimo, że to trzeci raz)

Co do oszczędności czasu polecam sterylizator z suszarka - lovi - dla mnie to był Game changed. Zwłaszcza w nocy gdy wstajesz, odciagasz mleko i chcesz iść spać. Wrzucasz w sterylizator, a na następną sesję wszystko idealnie suche.
Chyba faktycznie postawie na Neno. Uno sprawdził mi się naprawdę super, fajnie rozkręcił laktację i jest dla mnie najbardziej intuicyjny i wygodny (testowałam również Canpol babies expresscare i to nie było "to"). Poczytałam trochę i są możliwości dokupienia do podwójnego laktatora muszli laktacynych, więc będzie trochę takie 2w1 😄

Do góry