reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lekarze w Kielcach z komentarzami

a to ile ona bierze za takie wizyty domowe?? 60-80 zł??
Numer zapisałam :) a po ilu tygodniach mogę np.do niej zadzwonić i się umówić na wizytę czy mały się dobrze rozwija itd... bo Patryczek ma tydzień i 4 dni :)

reklama
wiesz, raz wzięła 60 zł, ale w sumie tylko obejrzała młodą, a raz jak baśka gorączkowała i musiała jej leki przepisać to wzięła 80zł. ja na takie sprawdzenie, czy właśnie się dobrze rozwija itd itd to zamawiałam ją jak baśka miała 2 tyg, zadzwoniłam popołudniu i umówiłam się z nią na rano dnia następnego :-)

samotronka - za kilka dni powinnaś mieć wizytę położnej środowiskowej która też małego zobaczy i będzie mogła odpowiedzieć na twoje pytania. Do mnie przyszła równo po dwóch tygodniach z rejonu i przegadałyśmy półtorej godziny :-D Pomogła mi ułożyć małą do karmienia na siedząco bo przez szwy wolałam na leżąco karmić, pogadałyśmy o szczepieniach, obejrzała dziecko czy wsio ok czy pępowina ładnie się goi i w ogóle takie tam pierdoły :-D A z rejonu na Świętokrzyskim nie było żadnego problemu z wizytą domową do dziecka - rano się dzwoniło i kole 13 była pani doktor. Teraz już niestety nie mam szans na wizyty domowe bo się przeprowadziliśmy i nie należymy już do rejonu. A i pamiętaj że do prawie półtora roku nie będziesz mogła zmienić przychodni dziecku bo korzystając ze szczepień refundowanych np meningokoki i pneumokoki musisz do końca serii szczepień być w jednej i tej samej przychodni bo inaczej będziesz musiała za nie płacić jeśli zechcesz przenieść dziecko bo sczepienia są przypisane do przychodni.

Sol dziękuje za odpowiedź :) Nom właśnie czekam na tą położną środowiskową :D I się jej zapytam jak się karmi na siedząco bo zbytnio mi to nie wychodzi :( Mnie szwy już na szczęście nie bolą ale na początku było masakra nie umiałam w ogóle sobie usiąść hehe będę to wspominać do końca życia a ile trwa krwawienie??? i kiedy można wiecie z mężem już współżyć? :D hehe bo mój to już się nie umie doczekać :D

cześć
czy ktoś z was leczy sie u dr Ziółkowskiego w gamecie?? My wczoraj mieliśmy pierwszą wizytę i muszę powiedzieć że jesteśmy pod wrażeniem
icon_smile.gif

możecie napisać jaki jest i czy leczenie u niego rzeczywiście przynosi efekty?? cześć bocianki

czy ktoś z was leczy sie u dr Ziółkowskiego w gamecie?? My wczoraj mieliśmy pierwszą wizytę i muszę powiedzieć że jesteśmy pod wrażeniem :)

możecie mapisać jaki jest i czy leczenie u niego żeczywiście przynosi efekty??

Witam

Ja przez 9 miesięcy do niego chodziłam... ogólnie odradzam nie polecam... Zmierzły nic nie powie z wielkim ale odpowiadał na moje pytania... Kasy bierze strasznie... chodziłam co miesiąc lub co dwa tygodnie i wizyta wynosiła zawsze 150 zł a wychodziłam nie wiedząc ile warzy.... :/ bo zapomniał zobaczyć :/ NIE POLECAM
Urodziłam tydzień temu i w czasie ciąży miałam opławy pytałam się Ziółkowskiego czy jakieś czopki da lub coś powiedział nie trzeba Moje dziecko urodziło się z zamkniętym kanalikiem łzowym pytam się lekarzy od czego i pierwsze pytanie jakie mi zadali a miała pani jakieś opławy w czasie ciąży a ja zonk... mówie miałam i się pytali czy dostawałam jakieś globulki dopochwowe powiedziałam że ginekolog powiedział ze nie ma takiej potrzeby... i doktor powiedział ze przez to mały ma kanalik zamkniety bo miałam jakieś zapalenie w czasie ciąży...

Mi chodzi przede wszystkim o to zeby "pomógł" nam zajść bo nie może nam się udać od prawie 2 lat. wiesz może jakie efekty ma w leczeniu niepłodności??

Jeśli chodzi o pomoc w zajściu w ciąże to polecam.... mojej kuzynce pomógł z mężem się starali 5 lat i dzięki niemu mają teraz piękną córeczkę..

samotronka - ogólnie 6 tygodni połogu - tyle się przyjmuje za czas potrzebny do powrotu do pewnego stopnia zdrowia. Po 6 tygodniach powinnaś pojawić się u gina który oceni czy macica prawidłowo się obkurczyła, czy szwy prawidłowo się zrosły i czy nie ma bliznowców itp. Do karmienia na siedząco polecam taką na 10cm wysoką poduchę na której położysz sobie maluszka a główkę połóż w zgięciu łokcia. Dzięki podusi będziesz miała dzidzię wyżej co na początek ułatwi karmienie a jak sobie dobrze poduszkę ułożysz to po karmieniu możesz maluszka delikatnie odłożyć na poduszkę i z poduszką odłożyć na łóżko :tak:

reklama
Witajcie

samotronka- racja przyjmuje sie 6 tygodni i warto sie wstrzymac i na wizyte isc do lekarza... Choc my nie wytrzymalismy i bylo juz po 4 tyg ale bardzo bardzo delikatnie;) ale na wizycie okazalo sie ze wszystko w najlepszym porzadku.. A krwawienie zalezy od obkurczania sie macicy ja krwawilam 2,5 tygodnia
Jesli chodzi o karmienie to ja caly miesiac karmilam na lezaco dopiero po miesiacu sama uczylam sie na siedzaco. Co do wizyty hmmm ja zglosilam do przychodni i jak maly mial 2 tyg to przyszla pani doktor do mieszkania za to pielegniarki srodowiskowej nie widzialam do dzisiejszego dnia bo nikt nie przyszedl...

Do góry